Jump to content

pressbyter

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, Kako treba pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom? 1) Da li ga može pokrenuti tužitelj ili to treba učiniti odvjetnik? 2) Da li se negdje može pročitati kako takva tužba izgleda? 3) Kolika je naknada za pokretanje upravnog spora? Unaprijed Hvala
  2. Da, odvjetnik mi je jedino riješenje. Samo sam se mislio malo savjetovati ovdje da ne odem tamo kao potpun laik. Što se tiče Ureda za prostorno uređenje tamo su mi rekli da su oni donjeli rješenja o rušenju i tu priča za njih prestaje.
  3. Pročitao sam detaljno zakon, međutim nitko se ne želi dogovarati i pokrenut je izvanparnični postupak, za koji ćemo vjerojatno dobiti prijedlog za parnični. U međuvremenu je taj izvanparnični posupak stavljen u mirovanje, jer se suvlasnici sude sa susjedima zbog 50m2 te se ne može točno odrediti što se treba etažirati. Za to vrijeme meni prokišnjava i postoji mogućnost da će betonska ploča propasti. Jel postoji neki elegantan način da se izvuče iz ove pozicije, s obzirom da bi situacija mogla biti opasna i po život?
  4. Poštovani, imam 4 suvlasnika na kući, od kojih svaka ima svoj ulaz. Oni su kuću dograđivali bez građevinske dozvole i građevinska inspekcija im je zabranila gradnju i postavila službenu traku i znak. U međuvremenu je na dijelu koji ja koristim pukla betonska ploča, što je zapisnikom utvrdila građevinska inspekcija. Na koji način legalno mogu dobiti dozvolu za popravak? U uredu za provedbu prostornog plana kažu da moram imati njihove suglasnosti (koje oni naravno ne daju) ili da moramo napravit etažiranje (moj dio je 1/3). Tako da je to meni pat pozicija. U gradjevinskoj inspekciji su mi poslali dopis u kojem navode da je vlasnik dužan sam popraviti objekt. Da li imam pravo tražiti neke odštete (npr za popravak, nemogućnost stanovanja ili sl.)? Budući da je prošao rok za rušenje u koji su suvlasnici dobili u rješenju od građevinske inspekcije, tko treba voditi brigu da se nepropisno dograđeno stvarno i sruši? Da li je uklanjanje oznaka Građevinske inspekcije o zabrani gradnje kažnjivo po nekoj osnovi i kome se treba obratiti? Unaprijed hvala.
  5. Ej, hvala Utjerivaczakona, znam da je ova situacuja sa punomoći zamršena. Žao mi je samo što se nepravedni ljudi samo tako izvlače. Mislim da ću potražiti odvjetnika da dobro prouči papire.
  6. Kupi sam 1/3 zemljišta s kućom. Taj dio je za 50cm po dužini širi od ostalih trećina. Imam ovjerene izjave dviju sestara koje su izjavile da je (brat tih sestara) otac ostavio čovjeku koji mi je taj dio prodao malo veći dio. Do prije godinu dana nitko se nije žalio, tako da je prošlo više od dvadeset godina bez problema. Suvlasnici su svoj dio ogradili kamenom ogradom. Da li će sud podijeliti taj dio geometrijski, svakom jedna trećina ili će uzeti u obzir izjave svjedoka (iako nema oporuke) ili dosjelost? Hvala unaprijed.
  7. Na koji način se može da je netko napisao da se slučajno žali u ime treće osobe, pa je zatim to potpisao i stavio pečat na to? Ima li neki stručni kriterij ili sve ovisi o sucu? Da li oštećeni treba dokazivati namjeru ili odvjetnik nedužnost? Meni se dogodio sličan slučaj, samo što odvjetnik ni u kom slučaju ne bi smio mene zastupati jer zastupa stranke s kojima se sudim po drugom pitanju.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija