Jump to content

aquarius

Korisnik
  • Broj objava

    52
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Razmišljam poslati na HRT odgovor na ovaj zapisnik. Tvrdnja da je "čuo tv kroz otvorena vrata" je potpuno izmišljena.
  2. Omicito, ne znam. Uistinu ne koristim usluge HRT-a, niti ih namjeravam koristiti. HRT nema nikakav dokaz da posjedujem TV prijemnik, osim ove apsurdne gluposti da je inkasator navodno čuo TV kroz otvorena vrata. Nije ga mogao čuti jer ga nema. Koristio bi mi dobar savjet!
  3. Krajem prošlog tjedna, zaprimio sam preporučeno od HRT-a "Obavijest" kako HRT namjerava podnijeti optužni prijedlog, i "Zapisnik za pokretanje prekršajnog postupka". Preko katastra i kat.čest. su došli do adrese i OIB-a.
  4. Jedine podatke koje hrt ima su moje ime i prezime, te adresa. Ništa potpisivao nisam. Strašno me iznerviraju ovakva pisma u kojima se prijeti sudom, ovrhom i sl jer sve plaćam na vrijeme i nikom nisam dužan, a sad bih trebao davati 1000kn/god jer kao posjedujem uređsj koji može primati a/v signal. Imam dvije zdrave noge kao i 99% ostalih ljudi na planeti, pa ipak ne igram nogomet kso Ronaldo...
  5. Pozdrav svima, U stanu u kojem živim zadnjih godinu dana i imam adresu, prije 2mj mi je na vrata pokucao inkasator. Rekao je da se moram prijaviti kao pretplatnik, a ja sam mu rekao da nemam vremena i zatvorio vrata. Nisam ništa potpisivao. Kako mi na vratima piše ime i prezime, prekjučer sam dobio pismo od hrt-a da platim 240kn za protekla tri mjeseca neplaćene pristojbe, ili će pokrenuti prekršajni postupak. Hrt dakle sada ima moje ime i prezime i adresu. Hrt nema nikakav dokaz da uopće posjedujem tv prijemnik. Što napraviti?
  6. Radi se o terenu, koji je kupljen prije 12-ak godina. Kupac je upisao vlasništvo u katastru, ali na sudu u zemljišnim knjigama teren se još vodi na prethodnog vlasnika. Što nam je činiti?
  7. Ne mogu opisati koje (neugodno) iznenađenje kad dođeš doma i zatekneš Prijedlog za ovrhu... Nikad dosad nisam imao takvih iskustava, sve račune plaćam na vrijeme... Krajem 2011.g. sklopio sam ugovor s Ivorom o školovanju, i tom prilikom platio upisninu 850kn i plaćanje školarine na 7 rata u iznosu od 570kn/mj. Školu sam pohađao (i plaćao) do cca 5mj/2012, a onda iz privatnih razloga tj. problema na poslu nisam stizao na nastavu u večernjim satima tako da sam nažalost prekinuo školovanje 2 mjeseca prije isteka. Zbog sve te zavrzlame, potpuno sam smetnuo s uma platiti preostale dvije rate školarine. Nitko iz Ivore me nije zvao niti pismeno obavijestio da podmirim dug?! Nije tada bio problem platiti te dvije rate, samo da me bar netko podsjetio... Odmah popodne sam otišao u njihov ured, ali Ivora više ne posluje u Zadru. Danas sam dobio prijedlog za ovrhu datiran sa 06.12.2013., imam rok 8 dana da podmirim dugovanje cca 1400kn (to su ustvari dvije rate + trošak diplome 300kn do koje nisam ni stigao niti mi je izdana diploma) uvećano za troškove j.bilj. cca 950kn. S novcem trenutno nisam na "ti", nemam pojma odakle sada (i to još u ovo predbožićno vrijeme) izvući 2500kn, pa: - Da li postoji mogućnost kontaktirati ovrhovoditelja tj. Ivoru u smislu eventualnog dogovora da kroz nekoliko rata otplatim dug? - Što se u tom slučaju događa sa troškovima j.bilj., jel se to otpisuje ili sam svejedno dužan platiti i to? - Ima li smisla ulagati prigovor u smislu otplate duga kroz nekoliko rata?
  8. Krajem 2007.god. moja supruga je kupila stan 30m2 (novogradnja). Obzirom da se radi o kupnji stana za rješenje stambenog pitanja, a u posjedu nemamo drugu nekretninu koja zadovoljava stambene potrebe, podnijeli smo zahtjev za utvrđivanje prava na oslobođenje od plaćanja poreza na promet nekretnina. Nakon toga, sredinom 2009. god. Porezna uprava nam dostavlja porezno rješenje prema kojem smo dužni platiti porez na promet u iznosu od 2.030,00 Kn (što predstavlja 5% od vrijednosti zemljišta i naknade za komunalno uređenje zemljišta; procijenjena vrijednost neketnine iznosi 418.775,00 Kn). U obrazloženju Rješenja navedeno je kako je utvrđeno da je porezni obveznik u vlasništvu imao stan od 65m2 te se ne može ostvariti pravo na oslobođenje od plaćanja poreza na promet, jer se kupnja manjeg stana ne smatra rješenjem stambenog pitanja. Točno je da je moja supruga nekad posjedovala stan od 65m2, ali je također točno da je taj stan prodala još 2001.god., a što je bilo prije stupanja na snagu prava na oslobođenje od plaćanja poreza na promet u Zakonu. Razlog prodaje su bili ogromni dugovi koje je supruga naslijedila smrću svojeg pokojnog supruga. A da se kupnja manjeg stana ne smatra rješenjem stambenog pitanja stoji, ali prethodni stan je prodan zbog prije navedenih razloga, a veći stan bismo i kupili da smo u mogućnosti. Sve smo to naveli u žalbi koju smo predali na Poreznu upravu u zakonskom roku od 30 dana, no otada nikakvog odgovora. Navodno se žalba nalazi na razmatranju kod Službe za drugostupanjski upravni postupak, ali nitko iz Porezne uprave ne zna reći koliko ćemo čekati na odgovor. Obzirom da zbog prethodno navedenog supruga nije mogla uknjižiti nekretninu na svoje ime (jer na katastru mora imati potvrdu porezne uprave da je riješen porez), a htjeli bi čim prije to regulirati jer građevinar (koji još uvijek u zemljišnim knjigama stoji kao vlasnik) ne stoji baš najbolje pa se bojimo da banka "ne odnese" ovaj stan koji smo kupili i plaćamo kredit za njega. Molimo vas savjet što napraviti.
  9. 18.10. sklopio sam policu AO u jednom osiguravajućem društvu zbog produženja registracije, uz bonus 50%, platio i sve ok. Danas (07.12.) dobio sam običnom poštom dopis osiguravatelja (bez datuma, potpisa, pečata) kako su ustanovili da je prilikom sklapanja police AO, vozilo greškom svrstano u krivi premijski razred broj 1, umjesto broj 3. U privitku dopisa su Aneks polici AO (1 primjerak) i račun koje traže da potpišem i pošaljem poštom, te uplatim razliku od 255,81 Kn. Uzevši u obzir da na polici stoji da osiguravajuća kuća "zadržava pravo da u roku od 30 dana ispravi moguće računske i druge pogreške" (polica sklopljena 18.10, a dopis sam primio 07.12.), te uz činjenicu da sam vozilo koje je predmet osiguranja prodao 04.12., što mi savjetujete da napravim? Unaprijed hvala
  10. Danas mi je običnom poštom stigla "obavijest" od tvrtke Obala i lučice d.., inače koncesionara za pauk službu u Zadru: "Poštovani, molimo vas da nam dostavite ime, prezime, oib i broj bankovnog računa na koji ćemo izvršiti povrat zaračunatih troškova slanja opomene. Podatke dostavite u roku od 8 dana po primitku obavijesti." Nije mi jasno zbog čega mi šalju ovakvu obavijest jer koliko znam, nemam nikakvih neplaćenih kazni prema navedenoj tvrtki. O kakvom povratu je uopće riječ, što mi uopće imaju vraćati kad unatrag nekoliko godina nemam ni plaćenih ni neplaćenih kazni? U stvari, što ova obavijest uopće znači molim vas???
  11. 26.06. sam usmeno obaviješten da više ne moram dolaziti na posao. Nakon nekoliko dana poslodavac mi uručuje radnu knjižicu i odjavu sa mirovinskog i zdravstvenog s datumom 26.06. uz razlog otkaza "tehn. višak". Plaću mi je isplatio. Nema nikakvog dokumenta o odluci da sam "višak", nema otkaznog roka, na tom radnom mjestu sada radi druga osoba iako sam proglašen viškom... ?
  12. Kuću prizemnicu smo kupili prije 10-ak godina, a visoko potkrovlje smo sagradili prije 8-9 godina. Da li je to od kakve važnosti?
  13. Molim pomoć jer je na ovom radnom mjestu sve nekako otišlo ukrivo... Nova firma, od 01.06.2012. Ugovor o radu na određeno vrijeme, do 31.07.2012., za radno mjesto voditelj poslovnice. U ugovoru stoji "zbog povećanog obima posla", a da je otkazni rok prema ZOR-u. Negdje oko 10.06., direktor me usmeno smjenjuje na radno mjesto komercijalist, a drugoj kolegici također usmeno daje radno mjesto voditelja. Obrazloženje je navodno nezadovoljstvo mojim radom. Ne ulazeći dublje u sve to (jer u 10-ak dana na novom radnom mjestu ionako ne možeš mnogo napraviti) prihvaćam takvu preraspodjelu posla i dalje nastavljam raditi kao komercijalist. Sve to bez aneksa ugovora ili bilo kakvog pisanog traga. Jučer, bez ikakve najave, sugestije, opomene, ičega... kolegica/voditelj me obavještava kako mi direktor daje otkaz zbog "njegovih neispunjenih velikih očekivanja od mene", a i da su mu tri djelatnika previše. Napomenuo bih da nema konkretnih prodajnih planova, tako da mi nije jasno na temelju čega sam "podbacio" u prodaji. Tjedno sam podnosio izvještaj o proteklom tjednu i planovima za idući tjedan. Nikad nije bilo primjedbe na izvještaje. Koristio sam osobno vozilo iako nismo definirali na koji način će mi to biti kompenzirano. Uglavnom, otkaz mi je saopćen usmeno, rečeno mi je da ne moram više dolaziti i da će mi javiti kad mi stignu odjava i radna knjižica. Također mi je rečeno da ću otkaz dobiti kao tehnološki višak - dakle raskida se ugovor sa mnom kao voditeljem, kolegica radi kao voditelj (a prema ugovoru je komercijalist), a ja sam višak?! Molim vas da li se isplati kačiti oko svega ovog (iako se više ne bih vratio u ovu firmu) jer smatram da sam napravio koliko sam mogao u svega 20-ak radnih dana, ili da jednostavno sve prihvatim zdravo za gotovo...
  14. Prije 10-ak godina kupili smo kuću prizemnicu, upisanu u zemljišnik i s građevnom dozvolom za P+1. Sagradili smo gornju etažu do koje vode vanjske stepenice koje su postojale otprije. Tek smo naknadno uvidom u projekt primijetili da su projektom predviđene unutarnje stepenice, a ne vanjske, no tada je bilo kasno za promjene. Uz to, na donjoj etaži smo ispod balkona napravili ulazni hodnik u donju etažu površine 4m2. Sve ostalo je sagrađeno u skladu s glavnim projektom. U kući kao takvoj živimo već godinama. Susjed nas je prijavio građevinskoj inspekciji, iako taj hodnik ne sužava prostor između naše dvije kuće (jer se nalazi doslovno ispod balkona koji je unutar dozvoljenih gabarita), a stepenice nisu niti okrenute prema njegovoj kući. Inspekcija je izdala rješenje da moramo ukloniti sporni hodnik ispod balkona, kao i vanjske stepenice, jer to nije u glavnom projektu, te su nam poništili građevnu dozvolu. Moje pitanje: što sad napraviti? Umjesto vanjskih napraviti unutarnje stepenice ne mogu jer je kuća ionako premala (cca 50m2 netto površine), a uklanjanjem 4m2 hodnika gubimo predsoblje koje nam je vrlo korisno jer nemamo ni podrum ni spremište. Može li se tražiti dopuna glavnog projekta? Što je potrebno za to, kakav je postupak? Nije valjda da moramo podnijeti zahtjev prema novom zakonu o legalizaciji bespravno sagrađenih objekata, jer mi nismo bespravni graditelji. Svaki vaš savjet je dobrodošao - što da radimo???
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija