Jump to content

dada

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je dada objavio

  1. zar je bitno? Eto gospođa ima 80 godina i živi na katu i ne treba joj ta ostava(ne može ni doći do nje i ne koristi je unazad 20 godina), a ja imam dvoje djece i dobro i mi došla za spremanje njihovih igračaka, bicikla itd... I ona i njena kći su pristale taj prostor prodati, ali sada kao ne mogu zbog toga jer je takvo stanje upisano u zemljišnim knjigama ...
  2. Situacija je slijedeća - baka živi u stanu koji je bio njeno vlasništvo, ali ga je sada prepisala na kćer, a ona ima pravo doživotno boraviti u njemu. Da li je moguće otkupiti jedan dio te nekretnine (ostavu koja nije u sklopu stana, naravno )?
  3. Nasljedio sam nekretninu u R. Sloveniji koju sam uspio prodati. Pošto sam u prvom nasljednom redu u Sloveniji plaćam 2 % poreza. Koji je "najbezbolniji" način da novac prenesem u Hrvatsku osim fizičkog prenošenja istog te plačam li kakav porez u Hrvatskoj na taj način stečen novac?
  4. Hvala na pomoći. Prvo još moramo sakupit dokumente - stvarno sve koje imamo -provjeriti da li se negdje spominje etažiranje (za sada se samo spominje stan na prvom katu) i onda ćemo najvjerojatnije do odvjetnika.... Nema druge Hvala na savjetima (i na "izba = smočnica") !
  5. Molila bih savjet ! Imamo susjede sa kojima smo (bili) u dobrim odnosima. Ali su odjednom nastali problemi oko prostorija oko naše "zgrade" - do sada smo te prostorije mi koristili - i SVI su smatrali da je to u redu - tj. da to je naša drvarnica. Sada odjednom susjed kaže da je to njegovo i želi da maknemo naše stvari... Gdje mi mi to trebali provjeriti da li je to zaista tako (imamo dosta "pomoćinih" prostorija oko kuće - tako da sada više ne znamo što je zaista naše (u vl. listu piše- uz ostalo da posjedujemo i drvarnicu i "izbu"). I drugo pitanje je - što bi to bilo "izba" - nešto u sklopu kuće -u stilu smočnice - ili ipak - još jedna mala pomoćna prostorija.... Smušeno pitanje, znam, ali pravo i svi ti termini definitivno nisu ni blizu moje struke.... Hvala svima za pomoć
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija