Jump to content

aldricus14

Korisnik
  • Broj objava

    30
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je aldricus14 objavio

  1. puno toga se vodi u gruntovinici kao cesta i put... pa su i pod vlasništvom općine,grada i županije.. smatram da bi one trebale biti kao javno dobro ali budući da jedinice lokalne samouprave brinu o njima onda se i knjiže na njih.. a ako su upisane u zk.tijelu gdje je moguća uknjižba općine,ne treba vam ništa osim potvrde ureda državne uprave za prostorno planiranje.. ali putevi nisu takav problem..
  2. da, to vam je jedini ispravan put.. a možete pokušati i sa općinskim državnim odvjetništvom dogovoriti uknjižbu zajedničkog vlasništva kao prijelazno rješenje dok se ne provede parcelizacija.. koja može potrajati.
  3. za vale1402K... imate puno pitanja, a na većinu ste i sami dali odgovor, ali drugim redoslijedom.. pod 1.tu se primjenom čl.360 Zakona o vlasništvu, silom zakona, pravni slijednik upisanog vlasnika knjiži kao vlasnik. Vi postavljate pitanja oko jedinica lokalne uprave i RH.. Unutar građevne zone, knjiži se općina a izvan RH, potvrda ureda drž.uprave u županiji za prostorno uređenje. i nema veze je li poljoprivredno ili građevinsko zemljište jer je Zakon o polj.zemljištu dan 22.07.1991. (mislim) uzeo za relevantan, i svo zemljište koje je taj dan bilo izvan granica prostornih planova građevne zone je pripalo RH. pod 3. i 4. zahtjev za mirno rješenje spora i navesti sve dokaze koje možete, makar svjedoci, pa ako vas odbiju u mirnom postupku, možete na sud u parnicu, a tamo se lakše dokazuje svjedocima. zahtjev za mirno rješavanje spora mora imati sve dijelove kao i tužba. pozdrav, nadam se da sam malo pomogao.
  4. malo je neozbiljno od potpetice davati ovako površne savjete, naime, možete biti terećeni za povrat novca isplaćenog za naknadu štete najviše do visine 12 prosječnih neto plaća u RH ukoliko ste vozili pod utjecajem alkohola, u pravilu većem od 0,5 promila, a nekad se možete izvući i sa 0,8 promila. iznos za trzajnu ozljedu vrata može varirati, naravno ovisi o težini ozljede i posljedicama, najčešće zbog smanjenja životne aktivnosti. sudska praksa priznaje 15 000 kn za 5-10 % smanjenje, ali to je samo neko približno stajalište.
  5. da, komora plaća pola troška za pravosudni.. ja sam položio u siječnju, napravio dopis i platili. treba u dopisu staviti broj računa i trebaju biti podmirene sve obveze prema komori.
  6. OBRISAO MODERATOR ZBOG NEPOŠTIVANJA PRAVILA FORUMA. PRAVILO JE DA SE DRŽIMO TEME I DA SE NE VRIJEĐAMO. SVAKO DALJNJE NEPOŠTIVANJE PRAVILA ĆE SE NASTAVITI SANKCIONIRATI. Utjerivaczakona
  7. kaj se tiče ove kopije presude radnog, imaju ispravljači dovoljno mogućnosti da vide tko je to uradio..mogli su to već davno uraditi, koliko je teško iskopirati tu presudu i podijeliti svima koji ispravljaju pa da usporede.. a ljude koji su pošteno pisali svoje presude ne zanima njihova sporost,jer je zakonski rok 6 dana.. pa onda ću im na usmeni doći tri tjedna poslije nego me odrede ( ako prođem )..gluposti..ne znaju kako bi ocijenili građansku presudu a sad je problem jedno prepisivanje, a mi neka čekamo Godota
  8. baš krasno od njih, do petka, što ne objave na staru godinu a usmeni da počne 6.1. zakonska im je obavijest da obavijeste najmanje 15 dana prije usmenog ispitivanja kandidata pismenom obavijesti.. pa će vidjeti, ja neću prihvatiti primitak bar 3 dana kad mi donese, ako vidim da odgovaram 10 pa ću pokrenuti upravni spor..na zadnjem roku su ispravili 186 x 3 presude u roku od 3 tjedna a sada mjesec dana ništa, a bilo nas je manje..
  9. Ja smatram da se za suca ne bi smjela kandidirati osoba koja je uopće bilo kad radila u odvjetništvu a svi mi koji radimo u pravosuđu vrlo dobro znamo zašto, i to sa bilo kog aspekta. A što se tiče navedenog primjera savjetnika za tako nešto u životu nisam čuo pa ako i jest istina onda je totalna iznimka u promilima poštovani pinjurice, ne znam u kojem dijelu pravosuđa vi radite, ali pretpostavljam na onom dijelu koji dobiva novac iz državnog proračuna redovito svaki mjesec bez obzira koliko taj mjesec radi ili ne radi. budući da su izjave vrlo neprofesionalne i uvredljive za svakog koji radi kao odvjetnik ili vježbenik, mogu samo reći da očito ne razumiješ prirodu posla odvjetnika i prirodu posla suca i drž.odvjetnika. odvjetnici,naime moraju raditi ono što stranke žele da uspiju u sporu, a na sucima je da procijene koliko je to pravno i činjenično ispravno.. a da suci nisu namještani na svoja mjesta direktivama iz središnjice.možda guranje prsta u anus nebi bilo okarakterizirano kao rukovanje, gaženje pješaka na pješačkom prijelazu sa smrtnom posljedicom od strane uglednog poduzetničkog djeteta bi možda zaslužilo bezuvjetnu kaznu a državni odvjetnici bi možda i istražili malo više kriminala u pojedinim županijama gdje je bastion stranke na vlasti.. pa onda nemojte pričati o onome što očito ne razumijete, odvjetnici su plaćenici koji rade za novac, ali suci i državniodvjetnici su oni čija sposobnost se vidi u parnicama protiv takvih.
  10. dakle, prošlo je gotovo mjesec dana od pismenog dijela pravosudnog, a gospoda još nisu uspjela objaviti rezultate..vrlo kolegijalno i korektno od njih, budući da se radi samo o ispitu koji je apsolutno najvažniji u cjelokupnom profesionalnom životu jednog pravnika.. da ne spominjem kakvo je psihološko stanje tih istih pravnika koji čekaju rezultate a ne znaju hoće li proći i kako pod cjelokupnom psihozom učiti za usmeni, koji je prigodno, nakon božićnih i novogodišnjih blagdana.. bolje im je da početak usmenih stave od 17.1... u svakom slučaju.. p.... im m......! p.s. ako netko treba dodatnu kvalifikaciju onoga što se krije iza točkica, slobodno se javi na PM!
  11. i da, mislim da nije to u redu da nas se ovako šikanira, kao da pravosudni nije stres dovoljno jak.. a ako se njima ne ispravljaju radnje preko praznika u prosincu nisu trebali staviti rok u studenom a ne ovako.. u rujnu je izašlo 250 ljudi pa je bilo tehničkih mogućnosti da svi izađu, a sad profesori više žele advent u beču a ne čitati moju presudu..
  12. Ja još ništa nisam dobio, niti rješenje da idem na ispit niti da ne idem što me ubija. Mislim da neću biti među odabranima jer sam prijavio 29.09. ali prije nisam ni mogao jer sam bio u 9.mjesecu na seminaru HOK-a pa dok sam sve te papire i potvrde prikupio.. Ali volio bi znati to čim prije a mislim da bi bilo u redu da me onda automatski stave u rok u prvom mjesecu a ne da opet visim ko luster..
  13. Iako ne radim u Zagrebu, moram reći da mi odvjetnik isplaćuje plaću prema kolektivnom ugovoru, 5500 kn brutto, što sad ispada 4188 kn neto. Imaš kolektivni ugovor, pogledaj si ga na stranici Hok-a i ne traži samo podatke o plaći a još nisi počeo/la raditi. da ti daju i 15000 kn, vidjeti češ kako ga se teško mora zaraditi, pogotovo u zagrebu, razovarao sam sa dosta kolega, tamo svi ugovori i prava lijepo zvuče samo na papiru, barem većini vježbenika.
  14. Preporukama Hitroreza, posebni obrasci za davanje ppokaznog poisa imovine su ukinuti, pa jednostavno napišite dopis na sud na poslovni broj pod kojim se vodi ovršni postupak sa imovinom koju imate. Ukoliko odlučite ignorirati sudsko rješenje, riskirate novčane kazne dok ne date popis a u slučaju davanja lažnih podataka, odgovarate kazneno.
  15. imate pravo na naknadu imovinske (skuter) i neimovinske štete(slomljena noga,uništena odjeća) kao i na troškove liječenja. u zapisniku o očevidu se vidi koje osiguravajuće društvo je odgovorno ( osiguranje krivca) te se njemu podnosi odštetni zahtjev, ali nakon završenog liječenja. ako želite neke dodatne informacije ili preciznije odgovore, javite se na PM. Pozdrav.
  16. Niste naveli, ali pretpostavljam da kupujete zemljište od privatnih osoba, kod kupovine državnog poljoprivrednog zemljišta morate proći postupak natječaja koji raspisuje jedinica lokalne samouprave po Zakonu o plj. zemljištu. Odredbe Zakona o poljoprivrednom zemljištu, čl. 77- 85. govore o vašem problemu, objasniti će vam se mnoge stvari.Ne vjerujem da će se dotična Agencija do tada osnovati, pa će opet biti suspenzija tih odredaba na neko vrijeme. O ustaavnosti tih odredaba nekom drugom prilikom, ako vas zanima nešto detaljnije obratite mi se na PM. Kad nitko ne odgovara na moj problem, da bar ja pomažem.
  17. Pričekajte do završetka liječenje te tada otiđite odvjetniku koji se razumije u naknadu štete da postavi odštetni zahtjev. Iz vaših postova vidim da bi tu moglo doći u obzir veće smanjenje životnih aktivnosti pa bi možda i neka renta mogla doći u pitanje. Iz iskustva ( radio sam u odvj. uredu specijaliziranom za naknadu štete )mogu reći da sam svaki odštetni zahtjev postavljao nakon završetka liječenja, ali vam preporučujem odlazak kod odvj. već sada, da se upoznate sa njegovim radom, dogovorite postotak i ostale postupovne stvari te ostavite dokumentaciju da oni znaju o kakvim iznosima bi trebalo raspravljati.
  18. Niste naveli podatke kojima bi se lakše moglo razaznati o čemu se radi, ali ovako ugrubo pretpostavljam da se radi o prometnoj nesreći sa imovinskom štetom na vašem vozilu. Izjava njihovog osiguranika je po mojim saznanjima potpuno nepotrebna ukoliko je ispunjeno Europsko izvješće o nesreći ili postoji policijski zapisnik o očevidu. njihova odgovornost ne proizlazi iz izjave osiguranika već iz gore navedenih dokumenata, te iz iskustva vam mogu reći da nešto muljaju sa isplatom. Najbolje je da uzmete odvjetnika, na njihov dopis će reagirati, a treba ih prijaviti i pravobranitelju za osiguranja kod Hrvatskog osiguravateljskog uteda.
  19. Poštovani forumaši, jedan pravni problem bi vam ponudio na razmatranje! Državljanin mađarske kupio je jednu nekretninu na moru od hrvatskog državljanina 2003.godine, pokrenuo je postupak za uknjižbu, sukladno tadašnjim propisima ali nije dobio dozvolu Ministarstva vanjskih poslova. Na nekretninu u međuvremenu se uknjižila RH ,Porezna uprava,(2004.god.) za porezni dug prodavatelja, koji sada iznosi oko 300 tisuća kuna. Prema sadašnjim propisima, mađarski državljanin može pokrenuti uknjižbu bez ikakvog odobrenja MVP-a ali problem je što učiniti sa teretom zaloga. Kako skinuti teret, može li se tražiti naknada štete od prodavatelja, može li se tražiti raskid ugovora i povrat kupovnine? Bilo koja dobra ideja će pomoći. Unaprijed se zahvaljujem.
  20. cirkus ili ne ali zakonsko pravo Hrvatskih šuma je da naplaćuju namet zvan općekorisne funkcije šuma. srećom, ne morate platiti sva potraživanja od 2004.godine, jer je zastara 3 godine, pa su sve tražbine prije 2007.godine u zastari. stoga, prigovorite prijedlogu ovrhe zbog zastare, postupak će se nastaviti pred sudom koji će vam naložiti plaćanje samo potraživanja koja nisu u zastari.
  21. napraviti prigovor na prijedlog za ovrhu, pozvati se na zastaru potraživanja starijih od tri godine koja dospijevaju tromjesečno..nakon toga postupak ide na sud, tamo će se ovrha odrediti u dijelu potraživanja koja nisu u zastari, uštedjeti ćete nešto na potraživanjima ali dobiti nešto veće troškove odvjetnika, ali prigovor bi vam se trebao isplatiti..ovo je iz osobnog iskustva, dobio isti prijedlog za ovrhu za potraživanja od 2004 na 46 000 kn, skoro pola je u zastari a troškovi će mi biti cca 3000 kn..
  22. najjednostavnije bi bilo da vi i vaš muž darovnim ugovorom prenesete svoje suvlasničke udjele na vašeg oca, ovjerite ugovor o darovanju kod jb i time se vaš otac uknjiži kao samovlasnik nekretnine.
  23. izmjenama zakona o poljoprivrednom zemljištu suspendirane su odredbe koje su se odnosile na djelovanje agencije za poljoprivredno zemljište ( iz prostog razloga jer ista nije osnovana ) te odredbe koje su govorile da se sav pravni promet poljoprivrednim zemljištem u rh mora odvijati uz nadzor agencije. ne ulazeći u (ne)ustavnost odredbi koja ograničava disponiranje privatnim vlasništvom, do 1.07.2010.godine poljoprivredno se zemljište kupuje i prodaje po općim pravilima obveznog prava, dakle, kupoprodajni ugovori ovjereni kod JB-a. Pozdrav!
  24. Zahvaljujem vam se na trudu, vama i burnu. Moram se ispričati zbog nedovoljno preciznog posta, ja mislim da svi mogu razumjeti moje misli pa to ne trebam napisati. Dakle, tražio sam način kako saznati tekući račun od fizičkih osoba, budući znam da Fina daje podatke za pravne osobe, Mup za vozila a Hzmo za zaposlenja. nadam se da neće doći doći do toga da ću morati "pješke" obilaziti banke u potrazi za računima već da će biti naplate od drugih prihoda. Hvala još jednom, pozdrav.
  25. Kako saznati u kojoj banci ovršenik ima otvoreni račun, da li je to moguće preko Fine temeljem članka 16b. stavka 3. Ovršnog zakona ili se ide na privremenu pljenidbu svih štednih uloga? Napominjem da imam vjerodostojne isprave kojima radim ovršni prijedlog. Unaprijed se zahvaljujem na pomoći.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija