Jump to content

Foxxyy

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav ! Teta iz Australije oporukom mi je ostavila svoj stan. Oporuka je pohranjena kod australskog odvjetnika i 1 primjerak je dat meni. Zanima me sljedeće - kada jednom moje tete više ne bude, kome bi se trebala javiti prvo da ostvarim svoja prava. Da li odvjetniku koji je napisao oporuku ? Da li se plaća na imovinu naslijeđenu u Australiji - porez na nasljedstvo? S obzirom da mi je i jezik i novac za odlazak tamo velika barijera, bilo bi mi drago da mi vi koji imate više iskustva u tom segmentu ostavinskog prava, date barem općenite naputke o koracima koje ću morati poduzeti kad dođe do toga. Unaprijed hvala !
  2. Hoću reći, kuća je prešla u vlasništvo supruge tj. majka druge supruge je umrla dok su ovo dvoje bili u braku, ako to -pravno gledano išta znači.
  3. Kakva su prava nasljeđivanja sina iz prvog braka nakon smrti oca, ako je njegova druga supruga imovinu (kuću) stekla nasljedstvom (iza smrti svoje majke), dakle ta imovina nije stečena u braku.
  4. Očitovanje potpisano, ovjereno i predano u gruntovnicu...zašto me onda još uvijek trese paranoja ?
  5. Odvjetnik napisao ispravak, ja nabavila rješenje o naknadno pronađenoj imovini koju "suvlasnici" kažu nisu dobili (šatro, u urudžbenom su mi rekli da jesu i pokazali povratnice. Otišla sam u gruntovnu, rekli su da je ok. (ali sam već gadno paranoična na njihovo površno čitanje papira) i sutra bi trebala "suvlasnike" ponovo odvesti bilježniku da ponovo potpišu i ovjere novo očitovanje. Poželite mi sreću !
  6. Ja mislim da je najbolje otići advokatu koji se bavi zemljišnim pravom. Pravni savjet barem ne košta puno...a i znati ćete što i kako dalje !
  7. Jutros bila u gruntovnoj. Kažu da je odvjetnik krivo napisao očitovanje. Upotrebio je termin: Ja, taj i taj priznajem da sam "greškom" u z.k. tom i tom upisan kao suvlasnik. Navodnike sam stavila na greška jer je u tom terminu problem. Naime kažu da termin greška ne postoji i da odvjetnik mora napisati ispravak, te da taj ispravak vratim u gruntovnu. Molim nekoga, bilo koga da mi kaže što točno mora odvjetnik napraviti, i kako se rade ti ispravci...očajna sam....please, pomoć
  8. Saga se nastavlja..nakon što sam predala u gruntovnu...javljaju mi da izjava koju mi je ovjetnik napisao nije dobra..nešto nedostaje..tj. vele da nije napisano na osnovu čega su se ovi "suvlasnici" uknjižili i da dođem i sve ponovim. I to nakon što su mi svi uzeli lovu...ma mislim...
  9. Ako koga interesira...advokat napisao očitovanje, "suvlasnici " potpisali, sutra samo moram ovjereno očitovanje odnijeti u gruntovnu da se pobriše uknjiženje. A ja....negdje oko 1.000 kn manje u novčaniku (advokat, bilježnik, takse)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija