Jump to content

butterflies-L

Korisnik
  • Broj objava

    21
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Htijela sam reći bez pravomoćne sudske presude o dodjeli djeteta na zajednički život.
  2. Molim Vas da mi kažete po kojem Zakonu RH se malodobnom djetetu ne može promjeniti prebivalište bez potpisa oba roditelja, odnosno bez pravomoćne sudske presude? Tražim, ali nikako da nađem. Zahvaljujem.
  3. Poštovani, da li je moguće ako dvoje ljudi bude u vezi 10 godina da dođe do podjele imovine??? Naime, prijatelj je bio s curom 10 godina, napravio je kuću za koju je digao kredit, te opremio ju je svojom gotovinom. Njegova cura je bila često nezaposlena, živjela je s njim povremeno (par mjeseci doma, par s njim, nije imala prebivalište prijavljeno kod njega, kupila je jedino krevet kojeg joj je on vratio... Ona sad traži polovicu kuće i prijeti tužbom... da li ima pravne osnove za to??? Zahvaljujem!
  4. Molim Vas da mi netko pojasni ovu situaciju... Rodila sam 06.08.2008. i na porodiljnom sam godinu dana, no u papirima koje sam dobila od zdravstvenog piše da mi porodiljni traje do 04.08.2009. 05.08.2009. je državni blagdan, a ja počinjem raditi 06.08.2009. Pitanje: Gdje ja spadam tog 05.08.2009.- tko će mi platiti taj dan, jer se po Zakonu o radu drž. blagdani plaćaju??? Poslodavac ili država ili nitko??? Zahvaljujem!
  5. Imam sličan problem....vraćam se sa porodiljnog kojeg koristim od 13.06.2008. - 06.08.2009. na posao. Da li mogu odmah iskoristiti godišnji za 2009. godinu? I ako da koliko dana me piripada, pošto imam 3 godine radnog staža? Ukoliko nemam pravo na godišnji da li mogu zatražiti neplaćeni dopust (problem mi je što mi je djete primljeno u jaslice tek 24.08.2009.)? Zahvaljujem.
  6. Molim Vas da li je negdje točno donesena zakonska kamata za neuplaćene alimentacije?! Tražimo...al zaista nigdje nismo pronašli taj podatak. Zahvaljujem!
  7. Klupe, zahvaljujem vam na odgovoru...pokušala sam predložiti psihologa al ne želi ni čut. Rekao je čak da ako na Czss-u moramo zajedno razgovarati sa psihologom, on da će samo šutjeti, da ispred mene neće reći ni a. Želim Vam puno lijepih trenutaka s Vašom kćerkicom!!!
  8. Klupe...zahvaljujem se na Vašim savjetima! Moram Vas samo ispraviti da ja zaista ne osjećam ni mržnju, ni ljutnju ni inat prema mom bivšem. On je tata našem sinu i kao takvog poštivat ću ga cijeli život, te će djete od mene čuti samo lijepe stvari o svom tati...al me boli što nema vremena u 7 dana uzeti djete k sebi na 3-4 sata, ili ga doći vidjeti na dva, a djete tek propuzalo, pozvan i on i njegovi usmeno od strane mene na djetetovo krštenje- ne žele doći, pa čak ni na misu samo, kad ga dođe vidjeti kod mene (ja potenciram da ide kod njega da budu sami i da se opuste ,zato ga i vozim da budu što više skupa kako se ne bi gubilo vrijeme na put vamo-tamo i pošto je tata rekao da nema mogućnosti dolaziti po djete, al za odlazak na treninge i utakmice ima) kažem nek se idu prošetati, na sladoled, u park al tata odbija pa ga u tih sat vremena meni da 5 puta da ga sad ja držim... Eto, nakon još mnogo inicijacija s moje strane za druženje tate i sina...mene se napada radi tih 30 min, nakon kojih će samo djete ispaštat...jer ako dođe doma u 8, tata se zaustavi do 8 i 20...ja djete idem kupat,nahranit i vrijeme je za spavanje ...a djete željno mene pošto nije bilo sa mnom 6 sati i onda plače, drži se za mene i neće spavati. Meni je ipak dijete i njegovi rituali na prvom mjestu... A da tata želi viđati više djete mislim da bi mu svakako bilo bitnije doći ili uzeti ga k sebi, nego ozljeđen ići gledati trening svojih suigrača. Te svakako bi ga isto tako uzeo više puta tjedno..a ne samo 2 dana. No, kako kažete, nažalost do okončanja suda moram se strpiti, pošto dogovor između nas dvoje se ne može postići kad se tata i tako ne želi izjasniti što želi i kako želi...s tim da djete i njegove potrebe moraju biti na prvom mjestu.
  9. Ne znam zaista kako da se više postavim u ovoj našoj situaciji, pa bi molila savjet, iskustva drugih koji su to prošli za pomoć... Naime, svaki dogovor s mojim bivšim nakon 2-3 tjedna njemu ne odgovara. Ja sam ga i pred 10-tak dana pitala nek se izjasni kako bi on odredio viđanja i kako njemu najviše paše, no on naravno nije htio sad o tome, kao i u prijašnjih par navrata kad sam ga isto upitala, pa bi rekao nemam vremena, ćemo se dog u čet ali taj dan nikako da dođe. Ja se konstantno držim zadnjeg dogovorenog: -Četvrtak (16-20)ja ga dovozim njemu, a u zadnje vrijeme kako imam ispite on ga vraća -Subota (13-19 i 30) dolazi po njega i vraća ga - ja sam htijela i pon (16-20) al tata je rekao da nema vremena Tati je nakon 4 subote (tj. 3 jer jednu nije došao po dijete, jer je imao posla, pa je rekao da će ga doći vidjeti predvečer, al nije ni nazvao ni došao)nejasno zašto ga danas mora vratiti u pola 8 a ne u 8 kad ga u 8 vraća svaki put... Ja sam mu objasnila da ga sub vraća pola sata prije jer je dijete više sati odvojeno od mene nego čet, a zaista je vezano(kao i svako djete u dobi od 10 mj.) i onda kad je kao prije došao u 20 sati nije htio zaspati do 22 i 30 jer se htio igrati, držao se za mene i nije me puštao. Dijete stavljam na spavanje oko 21 i 30. Sad je naravno tata donesao zaključak kako mora biti sve po mojem, iako sam mu napomenula da sam ga i pred 10 dana pitala kako bi on...al nikad nema vremena za to ili mu se ne priča o tome. Te je rekao kako ni on meni neće ništa napravit kad mi bude trebalo, što je aludirao na promjenu prebivališta djeteta prije Pravomoćne sudske presude. Ja sam već umorna, a čeka me još puno toga pa vas molim savjet da li ja mogu od CZSS-a zatražiti da oni odrede susrete do okončanja suda? I molim vas savjet kako da se postavim, jer mi nakon svega dolazi da mu kažem kako zna gdje je dijete i neka ga dođe vidit tu ako hoće...al znam da to nije to ni za dijete ni za njega, a i da mu to kažem više uopće ne bi dolazio vidit malog...a to ne želim...jooooj zbunjena i tužna! Molim vas pomoć!
  10. Ja vam samo mogu reći kako smo mi to riješili tj. dogovorili se jer je sudski postupak u tijeku. Naše dijete također ima 10 mj. Iako smo na puno manjoj udaljenosti, svega 20 km, ja dijete odvozim tati, i u većini slučajeva i dovozim natrag u tjednu (zabavim se u gradu tih 4 sata). Vikend kad je dijete kod tate 8 sati, tata dolazi po njega i vraća ga. Iako tata nije zadovoljan time, jer to je moj prijedlog (+ još jedan dan u tjednu za koji on nema vremena)tata bi htio da dijete bude s njim od pet-ned, što se meni čini previše za tu dob, tako da ga ja odvozim i dovozim samo da budu što više zajedno i niti ne očekujem da mi se to refundira. Kao što nisam očekivala da nam neće uzeti 70 kn kad sam ga zamolila da nam kupi paket pelena. Ako mi možete odgovoriti, koliko ste se dogovorili alimentacije? Mi 1000 kn mjesečno, s time kad dijete krene u jaslice +350 kn, odnosno pola jaslica.
  11. Oprostite što uletavam u Vašu temu s pitanjima...al mi nešto nije jasno. Zar je moguće da sud odredi kako djete od 10 mj. ide k ocu na cijeli vikend? I zar je istina da se troškovi puta dijele između roditelja, tj. da ga jedan vozi tamo, a drugi dovozi natrag??? Zbunilo me ovo, pa ako netko zna molim točnu informaciju...odnosno da li je to dogovor između roditelja ili sud tako odredi? Zahvaljujem!
  12. Hvala Canis! Ne nisam uzela odvjetnika jer mi se zaista ne troši 2000-5000 kn na njega dok ih mogu potrošiti u puno ljepše svrhe. Možda sam presamouvjerena, al mislim da to mogu obaviti i bez njega...znam složiti par rečenica i uz Vašu pomoć što i kako naprijed...mislim da neće bit problema. Sve ono što moj bivši kaže za par dana pada u vodu, kao ono da će mi uzeti djete, tako će vjerovatno biti i s tim prijedlogom...to je čisto da mi se inati i izbaci iz takta...što se vidi da mu ide za rukom jer zna da ne volim kad se dogovor ne poštuje. Nažalost ja mu na civilizirani način pokušavam objasnit da taj sud moramo obavit...čisto iz formalnih razloga, a kad bi bilo najljepše da se oko malog dogovorimo sami, a ne da mu neka stota osoba određuje kad će si i koliko viđati sina...al uzalud moji vapaji kad je njemu povrijeđen ego i ponos i sad dalje od svog nosa ne vidi! Nadam se da će s vremenom shvatit da je tu najvažniji naš sin, a ne on. Danas mu vozim malog...pa možda mi kaže koju novu!Samo neka ga drži ta ideja da ga želi viđat više...potpisujem odmah!!! Hvala za
  13. Evo danas mi je bivši rekao kako je dobio moj prijedlog od suda i kako će on sad pisati svoj prijedlog...jer ima to pravo u roku od 15 dana. Iako sam ja njemu rekla što ću navesti u prijedlogu i on se složio s tim...jer kako je rekao nema vremena više viđat malog, sad se buni da što će mu samo 12 sati tjedno. Molim Vas da mi odgovorite da li on mora pisat svoj prijedlog i da li će to usporiti cijelu situaciju? Pitala sam ga što će napisat u prijedlogu...al mi nije htio reći, možda još ni ne zna što bi i koliko bi htio viđati sina! Uglavnom, kad god se nešto dogovorimo za par dana njemu to ne paše...pa ne znam koliko dugo će mu pasati ni taj njegov prijedlog!
  14. Zahvaljujem na odgovoru Canis! Znači za sad sam sve ok napravila...i sad čekati poziv suda...hm, nadam se da će brzo...strpljen-spašen! U svakom slučaju...mislim da se još čujemo! Do tada...lijep pozdrav!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija