Jump to content

veraz

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ima li itko tko sprema pravosudni sa područja Sesveta ili okolice zainteresiran za učenje u društvu i razmjenu informacija?
  2. Da li ima netko tko je dobio posao na natječaju, a da već radi kod odvjetnika kao odvjetnički vježbenik, pa sada planira otkaz i odlazak na novo radno mjesto? Imam takav problem (da i to je problem) pa ako nas ima još neka mi se javi na pm radi razmjene iskustva ili može i javno na forumu.
  3. Želim steći radno iskustvo u odvjetništvu te uspješno položiti pravosudni ispit. Završila sam Pravni fakultet u Zagrebu i nisam se školovala zato da sada čekam na burzi ili radim honorarne poslove za koje je dovoljno biti SSS. Izuzetno sam motivirana, spremna na rad, učenje i usavršavanje. Zainteresirana sam za sve grane prava, a posebno za građansko i trgovačko pravo. Ukoliko želite savjesnu i inteligentu osobu u svom uredu, javite mi se - ranaoki@gmail.com Životopis i preporuke šaljem na zahtjev.
  4. Hvala Ivan-Ri što mi daješ za pravo. Ja tražim posao u Zagrebu, ali nisam iz Zagreba. Savjetujem ti da se javljaš na sve moguće oglase i da budeš spreman promjeniti i boravište. Situacija je užasna, usporedbe radi na oglas jednog odvjetničkog društva iz Zagreba za radno mjesto odvjetničkog vježbenika, prije oko mjesec dana, javilo se oko 250 ljudi. Na temelju kojeg kriterija su odabrali najboljeg kandidata? Nemam pojma, jer po nekim objektivnim kriterijima moji kolege koji su imali bolje kvalifikacije (prosjek ocjena, godine studiranja, znanje stranih jezika, rad na računalu)nisu ni bili pozvani na razgovor. Predlažem svim kolegama u ovakvoj beznadnoj situaciji traženja prvog zaposlenja u struci da pokrenemo općeniti forum: Volontiranje na sudu. I da gnjavimo ove na ministarstvu pravosuđa s pitanjima: Zašto nema više volontiranja na sudu? Kome to koristi?... Ideju i motivaciju za to dobila od jednog predsjednika suda koji me uputio da se ja i svi moji kolege žale na dotično ministarstvo, jer bi on isto rado na svom sudu primio volontere, a po novom zakonu ne može. Ako se skupi kritična masa, možemo uspijeti promijeniti stvari.
  5. Od 1. siječnja 2009. od kada je stupio na snagu novi Zakon o vježbenicima...NEMA više volontiranja na sudu kao što je bilo do sada. Upućujem te da si pročitaš taj novi zakon, sljedeći članak na web stranici: http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=67110, nazovi i predsjednika najbližeg suda, pitaj za mogućnost volontiranja i uvjete, a nakon što te odbiju žali se na ministarstvo pravosuđa. Been there, done that. I ja sam u istoj situaciji kao i ti. Ima nas još koji bi volontirali, ali po novom zakonu ne možemo. Zašto su to tako napravili? Tko od toga najviše profitira????? Odvjetnički lobi? Država? Nama diplomiranim pravnicima je put do pravosudnog još više posut trnjem,da ne govorim o krvi i znoju.
  6. Točnije, članak je objavljen na Lider Press - poslovna znanja, 12.2.2009. http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=67110
  7. Upućujem zainteresirane na zanimljiv članak o novom Zakonu o vježbenicima u pravosudnim tijelima, objavljen na: http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=6
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija