Jump to content

skaramush

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Radim kao poslovođa u prodavaonici i zaposlena sam na neodređeno vrijeme.Sada postoji mogućnost da me premjeste u istu takvu trgovinu i na isto radno mjesto poslovođe , ali u drugo mjesto. Ja ne želim prihvatiti mjesto poslovođe u toj novoj trgovini ni pod koju cijenu, jedino kao prodavač.Da li sam ja u mogućnosti odbiti mjesto poslovođe ili moram prihvatiti ono što firma traži od mene?
  2. Molila bih nekoga da me savjetuje kako da sastavim prijavu kojom želim prijaviti liječnika opće prakse zbog nemara i bezobrazluka.Naime, radi se o ovom: Mojoj je baki pozlilo i pozvali smo hitnu pomoć. Liječniku koji je došao objasnili smo sve što se događalo i naveli mu čudne simptome koje je imala. Ne znam koliko je on opće slušao što smo mu govorili, nije se potrudio čak niti napraviti osnovno:izmjeriti tlak i otkucaje srca (iako smo mu striktno naveli da ima jako visok tlak i abnormalne otkucaje srca), čak je ignorirao i to kada smo mu rekli da je počela raditi čudne pokrete i da je potpuno ukočena. Rekao je da je malo anemična i neka napravi krvnu sliku kada će imati vremena i da nema razloga za paniku, a još manje za bolnicu. Četiri sata poslije toga imala je neku vrstu udara, te smo ovaj put otišli u dom zdravlja po pomoć, na što je isti liječnik bezobrazno upitao što opet želimo i je li opet imala jedan od "udara", no ipak smo uspjeli u tome da je pošalje u bolnicu. Tamo je istog trena hospitalizirana i doktorica nam je rekla da je stanje ozbiljno te treba ustanoviti o čemu se točno radi, a da je to trebalo napraviti i prije nego je došlo do ovakvog stanja. Ovo nije prvi bezobrazluk liječnika, ali sve vrijeme sam se suzdržavala da ga ne prijavim i sada mi je dosta. Da li mi netko može reći od koga da krenem točno? Živim u Čazmi, a ravnatelj doma zdravlj je u Bjelovaru. Razmišljala sam poslati isto pismo i njemu i ministarstvu, pa ako treba i novinama.spremna sam na ama baš sve i svjesna sam da neće biti nekih velikih rezultata od toga svega, ali jednostavno ne želim prijeći preko toga.
  3. Moram napisati izjavu poslodavcu u kojoj cu mu objasniti zašto mi se inventuri pojavio manjak. Ja jednostavno ne znam kako započeti izjavu a da to izgleda pravilno. Molim pomoć
  4. Moj se problem sastoji od toliko toga da ni sama ne znam otkud početi. Radim kao poslovođa u trgovini mješovite robe kod poslodavca iz Bjelovara koji ima lanac trgovina. Od 1. siječnja 2009. godine znatno je smanjen broj radnika zbog neradnih nedjelja.No, nedjelje su nam itekako ostale radne jer moramo ići na inventure u druge trgovine koje traju cijeli dan, nisu nam plaćene, ne dobijemo slobodan dan, i pod svaku cijenu moramo osigurati prijevoz do mjesta inventure koji također treba financirati svatko sam. Što se tiče nabavljanja robe od dobavljača, komercijala nam određuje obavezne asortimane od pojedinih dobavljača kojih se strogo moramo držati, ali u isto vrijeme nam se ne osigurava povrat te robe i često ju plaćamo sami kada joj istekne rok. Mjesečni otpis potrošnog materijala i robe koju smo slali u komercijalu i koja nam se priznavala svakog mjeseca i ujedno skidala sa stanja, sada se radi isključivo poslije inventure i to samo ako na inventuri ima više manjka, ako je inventura prihvatljiva po njihovim pravilima, otpis te trgovine nestaje u vjetar. Inventurni kalo se počeo računati po nekom novom pravilu i sada se gotovo ništa ne prizna i nitko više ne zna na koji način izračunati taj kalo, čak ni stariji poslovođe koji su to znali napraviti točno u lipu. Radnicima koji su prijavljeni na određeno vrijeme, kao razlog zapošljavanja je istraživanje tržišta na tom području. Što to znači? Platne liste ne dobivamo osim ako ne inzistiramo na njima, baš kao i karticu za prijavu poreza ili dječji doplatak, moramo strogo naglasiti za što nam treba. Nitko se ne usudi nešt pitati jer je šefica maloprodaje, ujedno šefica i komercijale i sve ostale radnike drži pod sobom i njezini su odgovori kratki, namjerno nejasni i nikada ne znamo gdje će nam se osvetiti ili nas uzeti na zub.Sa smanjenjem radnika, sve je više krađa, više manjka na inventurama, a sve manji inventurni kalo. Ne znam kuda to vodi i kome se obratiti za pomoć. Inspektorica rada koja je bila na terenu u nekoliko trgovina je ujedno moja prijateljica koja mi je priznala da se u našoj firmi stvarno čudno posluje, ali da zapisnici koje je ona napisala sucu za prekršaje, nikada nisu ugledali svjetlo dana, niti nam se itko ikada obratio o toj temi. Mene zanima kome se mogu obratiti, a da to nije na razini Bjelovarsko Bilogorske županije jer je očito da tu inspekcija rada ima itekako razloga zaobilaziti naše trgovine. Ostale inspekcije koje dolaze, kažnjavaju nas poslovođe i nisu spremni prihvatit činjenicu da mi uz svoje osnovne stvari s papirologijom i narudžbama koje moramo raditi i to po strogom planu komercijale, radimo na blagajni s kupcima, na mesoreznici, jer često smo po jedan u smjeni. Svako jutro mijenjamo hrpu cijena na artiklima i jednostavno je nemoguće sve stići. Često ostajem još pola druge smjene kako bih napravila barem većinu posla. Kada smo to rekli šefici maloprodaje, rekla je da nam tu ne može pomoći. Zanima me kome se obratiti za pomoć i gdje se to uopće može naći?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija