Jump to content

gari

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Svaki suvlasnik je obavezan izvršavati obaveze iz MVU i ZoV. Takvi popravci se plaćaju iz zajedničke pričuve. Odluka se donosi sa 50+ vlasničkih udjela po kvadraturi stana, ako MVU nije što drugo dogovoreno.
  2. Pozdravljam temu i u cjelosti tekst "novaka" prihvaćam. Stanje u mojoj zgradi je jako slično, zgrada ima 96 stanova i 4 poslovna prostora i nalazi se u Puli. Pokušao sam sve pravne i druge radnje, ali bez naročitih uspjeha. Čitam u štampi i slušam na televiziji o korupciji, mitu i udruženim zločinima, a institucije kojima to treba prijaviti i edukacije nema dovoljno, a i nejasne su.
  3. komentar Vam je ???? Nekad se novorođenom djetetu morao pronaći otac /skrbnik/. Taj posao je odradio sudac po svojoj procjeni. Danas postoji DNK
  4. Vaše osobne podatke ili bilo što o vama nema pravo niko iznositi ili napisatina na javnim mjestima. Oglasna ploča zgrade smatra se javnim mjestom. Prijavite agenciji za zaštitu dopisom. detaljnije pročitajte na internetu - upit: "Zakon o zaštiti osobnih podataka". moja preporuka u dopisu zahtjevajte i sankcije za takve "nasilnike blagajnice, predstavnike stanara ili upravitelje".Ja sam to napravio 2003 godine i sada sam miran. Pričuvu ne plaćam i dva puta dosad su me tužili. parnicu sam dobio . Zamorno je ali korisno, ne materijalno /troškovi papirologije su veći od pričuve/ već moralno. Nedozvoliti da Vas ponižavaju.
  5. sudski troškovi se naplaćuju iz pričuve u praksi radi toga što jt tako naznačeno u ugovoru o upravljanju stambenom zgradom. ugovor sastavlja upravitelj a najčešće ga takvog potpisuje predstavnik stanara, koji u većini nije dovoljno stručan. naknadu za poslove koje obavlja predstavnik suvlasnika isplaćuje uparavitelj. zašto i ja se pitam.
  6. međuvlasnički ugovor bi trebalo ovjeriti kod javnog bilježnika uz predočenje da su vlasnici posebnog djela u zgradi. razlog "da ne prihvaćaju i mrtvi" radi kvote od 50% +. ili najmoprimci i .... drugi problem je što u ZoV to izrekom ne piše. treći problem što kod smjene UPRAVITELJA novi predlaže "svoj međuvlasnički ugovor" Međuvlasnički ugovor izabiru vlasnici stanova /njih 50%+/ i aneksima ga dopunjuju, popravljaju po istoj metodologiji.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija