Jump to content

marin23

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Godinu dana nakon "počinjenja" prekršaja stiže mi presuda. Održana je jedna rasprava u 7-om mjesecu kojoj nije nazočio policajac koji je napisao obvezni prekršajni nalog. U presudi je napisano da je policajac SASLUŠAN! Kao dokaz nesposobnosti sudova i polupismenih policijskih službenika prilažem slike dijelova presude. Slika 1. ponovno je napisano da je ograničenje od 50km/h kao u obveznom prekršajnom nalogu a toga znaka neeeeema, nego od 60km/h. http://img299.imageshack.us/i/img2230s.jpg/ Slika 2. Piše da je presuda donešena 19.04.2009 godine, znači prije nego sam tobožnji prekršaj i počinio. http://img121.imageshack.us/i/img2233l.jpg/ Slika 3. I naravno, na ovu smiješno napisanu presudu nemam pravo žalbe. Što mi preostaje za učiniti osim platiti kaznu? ) http://img101.imageshack.us/i/img2234s.jpg/
  2. Koja nova pametna rijec? Od onih koji su se vratili sa godisnjeg.
  3. Zaustavljen sam u svojoj, desnoj traci...policijski službenik je stao na pola ceste i mahao mi da stanem desno, uz rub. Druga vozila, koja su obilazila dok je auto bio parkiran su prelazila preko sredine ceste (pune linije) jer nema mjesta. jednako mi je vazno shvatiti dal me sud tereti prema zapisniku o izmjerenoj brzini (na kojem je tocno napisano da je ogranicenje 60km/h) ili prema obaveznom prekrsajnom nalogu gdje je krivo napisano da je ogranicenje 50km/h. Iako, i u zapisniku je napisan datum 03.05. pa nula promijenjena u 13.05....ono, katastrofa. ) P.S. pise negdje da se nece mjeriti brzina 100metara od znaka ogranicenja brzine, dal to vazi i u ovom slucaju? je da je s druge strane ceste (od mog pravca kretanja), ali je ipak na par metara od znaka...sve to stvara pomutnju.
  4. shvacam to sve, ali na ovome dijelu ceste je ogranicenje na 60km/h zbog mosta...meni je nelogicno/cudno postavljanje policijskih sluzbenika na suprotnu stranu preko pune linije i krivo ispunjavanje prekrsajnog naloga i zapisnika pa ipak gledam u tom smjeru dal ima nesto "opipljivo" na sto se mogu pozvati na prekrsajnom sudu.
  5. jest, oni su stajali na mjestu odakle je slikano...dok sam ja bio na mjestu auta sa slike (otprilike) hvala na pojasnjenjima. svaka pomoc je dobrodosla.
  6. stigao je poziv za sud i sad molim za pojasnjenje par stvari. -dal mene tereti obavezni prekrsajni nalog ili zapisnik o izmjerenoj brzini? -dal policijski sluzbenik smije/moze snimati brzinu tako s druge strane ceste, iza pune linije...i isto tako zaustavljati vozila koja mu dolaze iz tog smjera? -dal policijski sluzbenik smije/moze ovlastiti policijskog vjezbenika da on mjeri brzinu a da policijski sluzbenik potpisuje nalog i zapisnik kao da je on izmjerio? -dal s obzirom na poziciju policijskog sluzbenika i konfiguraciju ceste postoji mogucnost za gresku pri mjerenju brzine? neutralno stajaliste. u privitku pozicija policijskog sluzbenika i mjesto koje je "ciljao" Hvala! <a href="http://img505.imageshack.us/i/090720091641.jpg/" target="_blank"><img src="http://img505.imageshack.us/img505/4164/090720091641.th.jpg" border="0" alt="Free Image Hosting at" /></a><br /><br /><a href="http://img604.imageshack.us/content.php?page=blogpost&files=img505/4164/090720091641.jpg" title="QuickPost"><img src="http://imageshack.us/img/butansn.png" alt="QuickPost" border="0"></a> Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!
  7. Postovanje! "Napokon" se to i meni desilo. Dakle, prica ide ovako...policija me zaustavila uz obrazlozenje da sam vozio 85km/h a dozvoljena brzina je 60km/h...kazna je 500kn. Ok, prihvatio sve jer stvarno nisam pratio brzinu i potpisao obavezni prekrsajni nalog i zapisnik o izmjerenoj brzini. Posto je to bilo u 7h i isao sam na posao, tek sam poslije, citajuci OPP i zapisnik uvidio par mozebitnih stvari vezanih uz mogucu zalbu: 1. u obveznom prekrsajnom nalogu pise da je ogranicenje brzine 50km/h a u zapisniku o izmjerenoj brzini-da je 60km/h. 2. da sam "uhvacen" na udaljenosti od 200m, a ja sam skrenuo sa lokalne ceste na "glavnu" i do mjesta gdje sam zaustavljen ima max 200m-sto znaci da sam izletio iz krizanja sa 85km/h? 3. pise da sam zaustavljen ČELNO, a zapravo sam zaustavljen na svojoj desnoj strani, dok su policijsko vozilo i policajac stajali na drugoj strani ceste-lijevoj, (preko pune linije jer su me zaustavili odmah nakon mosta) znaci "ukoso" sam snimljen. 4. dok mi je policajac ispisivao kaznu, projurilo je vozilo koje je islo bar 100km/h i kad sam ga upitao "a sta s ovim?" -on mi je odgovorio: ne mogu raditi dva posla odjednom (pisati kaznu i zaustavljati vozilo) a vjezbenik (koji je bio s njim) nema pravo zaustavljati vozila i on stoji uz cestu sa tim TRAFFI PATROLOM cisto kozmeticki...znaci, mene je mogao snimiti, da bi mi "pravi" policajac mogao napisati kaznu? kakve su mi osnove za prigovor? sanse? jer planiram poslije posla otici i slikati mjesto radnje za slucaj da bi prigovor/zalba mogli proci...hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija