Jump to content

Nsladoled

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nisam to znala. U tom slučaju ću odmah svu popratnu dokumentaciju priložiti Prigovoru, za svaki slučaj. Hvala najljepša još jednom!
  2. Puno hvala na svim savjetima! Od velike su mi pomoći jer se sama baš i ne razumijem u to područje prava, a nisam dosada imala nikakvih iskustava s prekršajima. Jedino nisam dobro razumjela da li da odmah u Prigovoru na Rješenje napišem (tim rječima) da molim da mi se kazna oduzimanja vozačke dozvole smanji na 1 mjesec i novčani dio kazne za 1/3 iz razloga...... te da Prigovoru odmah priložim kopiju zadnje plaće i potvrdu od poduzeća da mi radno mjesta zahtjeva stalnu upotrebu vozila ili je to potrebno tek kad me pozovu na sud, a sada da u Prigovoru napišem samo općenito da molim da mi se umanji kazna?
  3. Pozdrav svima! Molila bih za neko mišljenje ili savjet. Prije 2 tjedna bila sam na promociji u drugom gradu, restoran je bio udaljen 3 ulice (minuta- dvije vožnje) od mjesta gdje sam spavala, ali je bio usred neke šume/parka gdje nema zgrada i nekog osvjetljenja, a upozorili su me da ne ostavljam auto ZG registracija tamo preko noći pa sam, usprkos tome što sam popila 2 čaše vina, odlučila radije odvest auto na osvjetljeno mjesto ispred zgrade. Uglavnom, zaustavila me policija 200 m dalje i alkotest je pokazao 0,74 promila, uzeli su mi vozačku na 1 dan i rekli da ću dobiti Rješenje kroz 2 - 3 tjedna. Zapravo me policija nije ni zaustavila već smo ih mi uočili s udaljenosti od cca 100m i suputnici u autu (koji žive u tom gradu) su mi rekli da skrenem desno u dvorište Doma zdravlja i da tu ostavim auto i da ćemo dalje pješice. Policajci su došli do nas i tražili mene vozačku i prometnu, a ostale osobne. Zatim smo pješice svi skupa otišli do njihovog vozila gdje sam alkotestirana. Oni su me optužili da nisam stala na njihov znak, što nije bila istina jer dok sam ih ja vidjela iz auta oni još nisu bili dali znak da stanem i ja sam dala žmigavac za skretanje u desno i skrenula sam. Ako su ga i dali (što nismo vidjeli ni moji suputnici ni ja) to je bilo kad sam ja već skretala i gledala gdje skrećem (nikada do tada nisam bila na toj cesti). Uglavnom, oni su i dalje tvrdili da su dali znak. Ja se jesam uplašila kad sam ih vidjela, jer nikada nisam sjela u auto ni sa kapi alkohola, i reagirala sam instiktivno, ali da sam vidjela da su sputili znak da stanem - produžila bih do njih, ne bih si bezveze stvarala dodatne probleme. Stiglo mi je rješenje: 4.000 kn kazne (3.000 za nepoštivanje znaka i 1.000 za alkohol + 110 kn troškova) i oduzimanje vozačke na 6 mjeseci. U rješenju su još napisali da je udaljenost policajaca od nas bila svega 15 - 20m. Imam vozačku i vozim zadnjih 5 godina i dosad nisam imala niti jedan prekršaj niti bila kažnjavana. Problem je što imam 23 i pol godine te se sada još uvijek vodim kao mladi vozač. Unatoč tome što sam aktivni sudionik u prometu od mjeseca kada sam dobila vozačku dozvolu. Najgori dio kazne mi je ovih 6 mjeseci zabrane. U poduzeću mogu dobiti potvrdu da auto koristim na dnevnoj bazi jer radim sa strankama na terenu, ne iz ureda. Radim pola godine i pripravnička plaća mi iznosi skoro koliko i kazna. Zanima me da li netko ima nekih iskustava u ovakvoj situaciji? I što sve navesti u prigovoru (da li uopće prilagati potvrdu poduzeća)? Da li uopće ima smisla objašnjavati situaciju u detalje u prigovoru? Svjesna sam da nisam trebala sjesti u auto i voziti, iako se radilo o samo 2 čaše vina, ali ipak mislim da je kazna malo prestroga pogotovo zato što nikada zbog ničeg nisam kažnjavana, a u prometu sam 5 godina.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija