Jump to content

v2d2

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. PISMENI DIO - komunalno gospodarstvo 1. Tko donosi odluku o komunalnom redu i što se sve propisuje Odlukom o komunalnom redu? 2. Što se smatra javnom površinom po zakonu o građevinskoj inspekciji? 3. Za što je sve ovlašten komunalni redar u provođenju komunalnog reda? 4. Kome se može izjaviti žalba protiv rješenja komunalnog redara? USMENI DIO - samo me pitala da li sam radila išta od poslova komunalnog redara, i to je to, potpisala se i gotovo, najlakši dio.... ZUP I ZUS I UREDSKO ZUP I ZUS 1. Tko zastupa stranku? 2. Što je žalba? 3. Kad se pokreće upravni spor' U kojem roku se podnosi? UREDSKO 1. Klasifikacijska oznaka i urudžbeni broj 2. Prijemni štambilj? 3. Kako se razvrstavaju pismena i gdje se upisuju? SLUŽBENIČKI ODNOSI/ SUSTAV LOKALNE PODR.(REG.) SAMOUPRAVE SLUŽBENIČKI 1. Tko obavlja poslove u državnim tijelima? 2. Vrste ocjena? 3. Lake i teške povrede dužnosti? 4. Koje su kazne za lake povrede sl. dužnosti? SUSTAV LOK.PODR.(REG.) SAMOUPRAVE 1. Koje je predstavničko tijelo u općini, gradu i županiji? 2. Kakav status ima grad Zagreb? 3. Štrajk? EUROPSKA UNIJA 1. Europska komisija 2. Simboli EU? 3. Schengen? 4. Što je Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju? 5. 5 val proširenja? 6. Kriteriji za članstvo u EU? USTAV/SUSTAV DRŽAVNE UPRAVE USTAV 1. Vlast u RH, kako je ustrojena? 2. Što je Hrvatski sabor? 3. Tko zamjenjuje Predsjednika RH? SUSTAV 1. Koji su poslovi državne uprave? 2. Koja su tijela državne uprave? NABROJATI 3. Koje su nadležnosti ministra? Samo bih još htjela napomenuti, da stvarno morate znati bar nešto, i ne traže stroge definicije, može svojim riječima, na blef nemojte ići. Na pismenom se sve prepiše, to vam gospođa odmah kaže. Nakon pismenog vas tajnica raspoređuje gdje i na koji ispit idete, tko je slobodan tamo idete. Nitko od ispitivača nije bio strog, no mislim da je moja grupa imala sreće, jer čim dođete, nas je bilo možda negdje blizu 80tak, prozivaju i raspoređuju u grupe, i sad koja grupa kojim ispitivačima dopadne. Traže da nešto znaš da vide da si učio. SRETNO SVIMA!
  2. Mene zanima tko po Zakonu plaća tečaj higijenskog minimuma? Ja sam prije nego što sam krenula radit sve platila iz svog džepa i sanitarnu i higijenski minimum. Da bi nakon mjesec dana došlo do prestanka radnog odnosa, jer poslodavac nije izvršavao svoje obveze što se tiče plaće i prijave. Ja mu tražim da mi plati sanitarnu i higijenski jer sam ja to za njega polagala, no on tvrdi da higijenski niti jedan poslodavac nije dužan platiti. Sad sam istraživala po netu, nigdje ne mogu naći tko plaća higijenski, nego samo da te je poslodavac dužan uputiti na polaganje higijenskog minimuma.
  3. Ne, nisam iz Rijeke. Što se desilo poslije toga, ako ste imali sličan slučaj? Jer, šef je rekao da će prijavu srediti u ponedjeljak, s tim da smo ga danas pitali, da li je to sigurno za ponedjeljak, na to je rekao da neće moći u ponedjeljak nego u utorak. Ne znam u čemu je stvar. Da li je to neka muljaža s tom prijavom ili? Nakon našeg inzistiranja da nam vrati radne knjižice, jer radne knjižice više ne trebaju za prijavu od 1.7., vratio nam ih je jutros. Ali kao još uvijek će nas prijaviti od utorka sad.
  4. Mi ništa nismo uopće dobili. Znači samo smo predali knjižice i OIB, i ništa nismo dobili, niti ugovor niti išta.
  5. Počela sam raditi u jednoj pekarni 4.11.2013., s tim da je poslodavac uzeo radnu knjižicu i OIB prije nego smo krenuli raditi, kao za prijavu. Danas, 27.11.2013, poslodavac mi objavi da mu je knjigovođa "zeznuo" nešto, i uopće nismo prijavljene. Tako da smo dva tjedna radili na crno. Poslodavac je rekao da će on sutra (28.11) ići to riješiti, i da će me prijaviti, ali da će me prijaviti kao da mi prijava teče od tjedan prije (od 21.11). ŠTO OD PAPIRA ON TREBA NAMA UZETI KAD NAS PRIJAVLJUJE? DA LI KNJIGOVOĐA MOŽE TAKO POGRIJEŠITI DA POSLODAVAC TO NE ZNA? ŠTO MI JE ČINITI?
  6. Imam prijateljicu koja ima jako veliki problem. Ovako: u braku je malo više od godinu dana, udala se trudna. Dijete se rodilo, ali otac nije čovjek za kojega se udala. Znači zatrudnila je prije braka s dotičnim drugim, čitavu trudnoću je sumnjala, ali nije bila 100% sigurna, no kad se dijete rodilo, krvna grupa i izgled djeteta su potvrdili njenu sumnju. Ona i dalje živi sa sadašnjim mužem, no želi otići jer joj je život s njim katastrofa. No, on ne zna da to dijete nije njegovo. Zanima me kakva su njena prava, jer se želi odseliti, a kada se odseli sve će se saznati. Da li joj muž može oduzeti dijete? Što da radi? Rekla bi mu ali se boji jako njegove reakcije i što bi mogao napraviti.
  7. Molim Vas odgovor: Ako je u T-Centru kupljen novi mobitel na bonove koji otkad je otpakiran ne funkcionira, (kada se priključi na punjač ne puni se, kada se nakon 100tog pokušaja upali radi par sekundi i ugasi se sam) Prvi dan smo odmah zvali Službu za korisnike, gdje su nam rekli da ako je mobitel neispravan, dobivamo novi uređaj. Drugi dan, smo mobitel odnijeli u T-Centar gdje je kupljen , gdje je gospođa koja je tada radila rekla da je uređaj ispravan i da ona neće prihvatit uređaj na servis, i kada smo rekli za ta tri dana, gospođa je rekla da to uopće ne postoji, da ne zna ona s kim smo mi pričali. Kada smo se vratili doma, stavili smo mobitel na punjač (navečer), ujutro smo ga provjerili, mobitel kad se priključio na punjač odmah se ugasio, jer se nije niti jedne sekunde punio, i naravno opet se nije htio upaliti. Treći dan smo opet odnijeli u T-Centar gdje su napokon uzeli mobitel na servis. Nakon tjedan dana su nas nazvali da je mobitel došao sa servisa, kada smo otišli dolje po njega, firma koja je radila servis je ustvrdila da je mobitel neovlašteno otvaran, i da je čitavo unutarnje kućište dirano i pokvareno, te su nam poništili garanciju. Meni stvarno nije jasno kako se to može desiti. Uređaj nismo htjeli preuzeti, jer ga nisu popravili. Mobitel su nam očito podvalili pokvaren, jer smo zvali i servis gdje su popravljali mobitel, i rekli su da oni s tim nemaju veze, da su otvorili uređaj i ustanovili da je uređaj diran, i popravak košta više od samog uređaja, te su zato poništili garanciju. Oni su mobitel vratili T-Centru, i dalje moramo s njima riješavati. Pritužbu smo napisali, i sad čekamo da nam odgovore na nju. No, nisu nam niti ponudili zamjenski uređaj dok je ovaj na servisu. Zašto tvrde da imamo pravo na novi mobitel nakon 3 dana pa onda tvrde da to ne postoji, nije mi jasno. ŠTO SE UOPĆE TU MOŽE NAPRAVITI? Jer smo toliko ustrajni, ako treba i odvjetnika ćemo uzeti samo da nas ne prave ludima i ići dokle god treba.
  8. U 5:00h ujutro, smanjena vidljivost na cesti zbog magle, vožnja po ograničenju, prođem znak za Divljač na cesti, i nakon nekih 5 - 10m izleti mi srna pred auto, i lupim ju prednjim djelom auta. Pozovem policiju, naprave zapisnik, sve ok! Zanima me da li ću ja platiti kaznu jer je srna mrtva jer je policija rekla da postoji mogućnost kazne do 10 000kn. Da li bi se to moglo izbjeći, i da li je to uopće istina? Jer ne znam uopće kakvi su propisi i pravila kad se udari divljač na cesti. HVALA!
  9. v2d2

    čl.367.st.3

    Nije to, rekli su mi da je u pitanju krađa...
  10. v2d2

    čl.367.st.3

    dobila sam poziv kao svjedok! U pozivu piše da je počinjeno kazneno djelo iz čl.367.st.3, no ne mogu ga naći nigdje na netu, pa ako tko zna o čemu se radi u tom čl.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija