Jump to content

Raid

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Raid objavio

  1. Pozdrav, ukratko cu ispricat situaciju.. pa vas molim za savjete Kuća u kojoj živim (katnica) glasi na mog djeda,, koji je umro prije 3 mj.. on je zivio u prizemlju, a na katu njegov sin (moj otac) s obitelji,,, gornji kad je otac sam sagradio opremio i sve to prije 20ak god,, medutim nikad nije prepisano na njega,,nego ostalo sve na djedu. Drugi nasljednik je sestra od oca, koja je zivjela u Italiji. I kada je djed bio u bolnici ona se preselila u stan u prizemlju,, i ostala do danasnjeg dana. Ugl. djed je kuću namjeravao prepisati meni (unuku) i sinu, kat sinu prizemlje meni, ugovor bio spreman sve dogovoreno, samo je trebalo otic kod biljeznika. Međutim nismo stigli na vrijeme. Moj otac i majka brinuli su se za djeda zadnjih 10ak godina... hrana, racuni, grijanje, doktor i sl. Zanima me koje su sanse na sudu da se uvazi zelja djeda, doživotno uzdrzavanje bez ugovora, sama cinjenica da kat zapravo pripada ocu,, pa da bi se eventualno prizemlje djelilo ?
  2. Raid

    Ugovor

    Pozdrav, Djed vlasnik kuće želi ostaviti kuću pola sinu pola unuku. Zanima me kojim ugovorom je to najbolje napraviti. Nije bitno dal se vlasništvo prebacuje odmah ili nakon smrti. I hoće li unuk morat platit porez?
  3. postovani, uknjizba je obavljena,,, dakle u gruntovnici tj na z.k. ulosku jasno pise da sam ja suvlasnik u navedenim omjerima,,,,, ali tu sam stao,,,,ne znam kako sad dalje,, u tim kucama netko zivi,netko od suvlasnika ili njihovi potomci,,kako s njima sad?
  4. A di sam tu ja? kao suvlasnik,,a osobe upisane kao (vlasnik) u katastru nema u zemljisnim knjigama
  5. ok,,a sto je ono kada idem na katastar pa pod posjedovni list za tu cesticu,,i pise ..Upisane osobe: Ime Prezime, Adresa ( VLASNIK) ??
  6. Pozdrav, Nasljedio sam 4 nekretnine u omjerima 3/32, 1/15, 1/6, 1/6 i sad bi ja to prodao ljudima koji zive u tim kucama (ne znam ih) ili ako ne zele, onda koristenje tog dijela.. Kako da to najjednostavnije obavim? Koja je važnost posjedovnog lista? npr na jednoj nekretnini kao vlasnik na posjedovnom upisana je osoba koja uopce nije suvlasnik po zk. ulošku !? a i za ostale je slično
  7. ugl ,,mogu prijaviti boravište na nekretninu koje sam suvlasnik???
  8. Iznajmio sam stan u Zagrebu kao student iz Istraske zupanije i vlasnik stana me iz nekih privatnih razloga ne moze prijaviti. Plan B je slijedeći,, suvlasnik sam u nekoliko kuća u jednom selu nedaleko od Samobora,, znaci Zagrebačka zupanija,, pa si mislim da li bi se ja mogao prijaviti sam na svoje,, ako nije problem sto je druga zupanija, a studiram u Zagrebu,,, Ne znam tko zivi u tim kucama,,ugl,, vidio sam da za prijavu na policiju treba osobna i vlasnički list,,,dakle ,,mogu se ja prijavit ako sam suvlasnik?? Ako nesta nije jasno pojasnim!! Hvala!
  9. Raid

    Djedovina

    evo u najboljoj namjeri , ja nisam mogo zaboravit na to, već sam se pokrenuo i to rijesio.. prvo: saznao sam da je vlasnistvo na prabaki, a ne pradjedu... jednostavno saznao sve parcele.. drugo: pokrenuo ostavinsku raspravu..nasljednici su bili njeni unuci,, moj tata i njegova sestra,,, sestra od oca je sve ostavila njemu..tj. meni...ali preko njega..da ne moram platit porez na njen dio.. treće: nakon 1-2 mj stigo je poziv na raspravu., biljeznik naplatio..i kaze da cekamo rijesenje četvrto: rijesenje doslo za nekih 3 mj...doslo i iz samobora da je svo vlasnistvo upisano na ime mog oca.. Dakle, dugotrajno??,,3 mj (NE) mukotrpno???.,ne, nego zabavno (NE) jako skupo??,, s obzirom na količinu (NE)
  10. Raid

    Djedovina

    bok, evo ja sam novi na ovom forumu i imao bi nekoliko pitanja.. dakle, imam 18 god, živim u istri, navodno je moj pradjed u okolici Samobora imao neku zemlju koju nakon njegove smrti nitko nije naslijedio., znači on je od moje bake otac koja je isto umrla i bila je jedina kći.. sad mene zanima ..pošto ni moj djed ni otac ni nitko drugi u obitelji koji znaju za to nisu zainteresirani, imam li ja pravo na to nasljedstvo?? Zahvaljujem, pozdrav
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija