Jump to content

tikii

Korisnik
  • Broj objava

    26
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pratim temu Borba za djecu i jasno mi je da sam kao majka u velikoj prednosti. Ali, kao što sam napisala u svom zadnjem postu, moj muž sada direktno prijeti mojim ubojstvom i svojim samoubojstvom kada djecu dodjele meni u skrbništvo. A kakav će im onda biti život? Pretpostavljam da je zaključio kako me više ne straše prijetnje da "neće dati ni lipe za svoju djecu kada ga odvojim od njih" (ovo su doslovno njegove riječi) i da će sebi oduzeti život, pa sad koristi najteže moguće prijetnje da bi me zastrašio. Nekako si ne mogu njega zamisliti kao ubojicu, ali inače ga mogu okarakterizirati kao osobu koja jako nelogično razmišlja i tko zna može li mu na kraju svega ipak puhnuti u glavu da baš i ostvari svoje prijetnje da mi dokaže kako je ozbiljno mislio.
  2. ovo je već postala saga, a ja sam opet u pat poziciji. Naime, poziv za sud sam dobila za 18.9., ali s obzirom na neke promjenjene okolnosti na malo bolje, ajmo reći da sam se ustrtarila i stavila postupak u mirovanje na 3 mjeseca. Nakon toga svađe, opet inat i provođenje njegove volje na silu (ne prema meni već stvarima u kući - pr. jako ga živcira kad se zaključam u kupaonu pa mi je slomio ključ, a i telefonski kabel je pretrgao nogom da ne bi mogla na internet jer sam ga ja "izazvala", pa kad sam sutradan kupila novi i ovaj je doživio istu sudbinu). Također prijeti mi financijski kad se vratim s porodiljnog na posao. On ima duplo veću plaću , pa će u kućni budžet davati koliko i ja, a ostatak će trošit kako on želi. I kad sam mu rekla da ako tako stvari stoje da onda ipak pokrećem razvod, zaprijetio je konačnim: ubit ću tebe pa sebe, a i moju odvjetnicu (u slučaju da svo troje djece pripadne meni u skrbništvo). Kasnije sam uspjela snimit tu prijetnju, ali što mi to vrijedi. Što mogu s tim napravit? Pa taman i da postoji neka kazna zatvora za izrećenu prijetnju smrću, izaći će van za godinu, dvije, tri. Poznavajući sebe, kad istekne ova tri mjeseca vjerojatno ću se opet ustrtarit - pa ne mogu zamislit da mi djeca ostanu siročad, a ovako se ja osjećam kao u zatvoru, izjeda me ova situacija i izjeda, non stop sam pod stresom i bojim se da ću se zbog gada na kraju i razbolit.
  3. Možda su moja razmišljanja zvučala glupo, ali istina je da ovaj stvarno prijeti. I nije me tek ovaj događaj u vijestima naveo da se zabrinem, već me samo dodatno uzdrmao.
  4. Po tko zna koji put već ovu temu izvlačim iz zaborava. Putem odvjetnice sam predala tužbu za razvod negdje oko 20.6. Još uvijek nisam dobila nikakav poziv za sud. OK, valjda su im godišnji. U međuvremenu odnosi s mužem su i dalje bljak, s tim da sad već bliski krug ljudi zna za tužbu, pa vrše pritisak. Na nagovor mog tate muž u zadnjih 5 dana malčice pomaže u kućanstvu i to što napravi vrijedi 100 puta više od onog što ja radim. Također je "odlučio" da trebamo ipak jesti zajedno za stolom ono što drugi skuha. I onda kaže da ga zanima koji ću sad razlog imati za razvod. A sve ostale gadosti su i dalje prisutne, potcjenjivanje, ponižavanje pred drugima, nepodnošljivo tjeranje inata za sve što nije po njegovom. I više nego ikad prije prijeti nasiljem u slučaju da sve troje djece bude dodjeljeno meni u skrbništvo. Sad više ni ne znam prijeti li svojim životom ili mojim. Stalno ponavlja frazu "netko će platiti". I onda jučer ona vijest o ocu troje djece koji je ubio ženu, pa sebe. Ma zapravo uopće nemam neko pitanje, već samo želim čuti vaše mišljenje o svemu ovom.
  5. Ja nisam stručna po ovom pitanju, ali redovito čitajući ovaj forum i tražeći slične informacije došla sam do zaključka da tako maleno dijete ne ide drugom roditelju na viđanje cijeli vikend tj. na spavanje, pogotovo ako na to već nije naviklo. Tek negdje tamo oko treće godine života. Ipak, neka se javi netko tko zna bolje i više od mene.
  6. Pa ja si to mogu protumačiti ovako, prema vlastitoj situaciji. Otac, naravno, obožava djecu, ali s obzirom da je mama (tj. ja) na porodiljnom kompletnu brigu lagano prepušta meni. Još i više otkad smo u lošim odnosima, misleći da će me time slomiti. Ne znam ima li priča s početka i drugu stranu, ali meni je i ovakva sasvim moguća.
  7. newbie i fani, ne mogu vam opisati koliko sam vam zahvalna što ovdje sa mnom dijelite svoja iskustva. Ako i kada se i ja konačno dokopam svog mira obećajem da ću bit kao vi i podijelit vlastita iskustva s onima kojima to ovdje bude potrebno.
  8. Za koji dan imam termin kod odvjetnice kad bih trebala podnjeti tužbu za razvod. Sva sam uzdrmana, potresena zbog tog nepoznatog u što se upuštam. Problem je u tome što moj, nadam se uskoro bivši, muž odbija otići iz stana gdje živimo s djecom, kako on kaže dok mu sud tako ne naredi. Stan je vlasništvo mojih roditelja. Ne želim ulazit s njim u konflikte takve vrste i provodit silu. Radije ću čekati da sam zaključi kako njegov inat nema smisla. On još ne zna za moju namjeru podizanja tužbe. Zapravo sve to stalno visi u zraku, ali on ne zna da se to treba dogoditi ovih dana. A možda čak misli da se neće ni dogodit, jer me konstantno pritišće raznim zastrašivanjima. Moje pitanje je: kad mogu očekivati i od koga (centra ili suda) da donese privremenu odluku o tome s kim će djeca živjeti, dok se cijeli postupak razvoda ne završi?
  9. newbie, puno, puno hvala na odgovoru.
  10. fani, puno hvala na trudu!
  11. uh, malo preradikalno za nas. Voljela bih da mi se javi još i newbie i fani po mogućnosti, ali i drugi koji su imali sličnog iskustva koje mene tek čeka.
  12. Možete li mi još reći kako izgleda to vještačenje za podobnijeg rodetelja. Gdje se to odvija? I kako razgovaraju s djecom? Dolaze li oni k nama doma ili mi idemo u Centar? Razgovaraju li oni s našim prijateljima, susjedima, rodbinom, pedijatrom? Ovo zadnje bi meni puno značilo, jer nema tko ne zna da sam ja 100% svog vremena zaokupljena djecom, igram se s njima, učim ih koječemu, kuham, perem, peglam, kupam, vodim ih svuda sa sobom - u parkove, u kazalište, u ZOO. A jedino kuda ih on vodi je k njegovim roditeljima na selu i to da bi on tamo radio, a djeca da kao uživaju u friškom zraku. Kako su mi oni još maleni, ja sam uvijek inzistirala da idem s njima, jer tako dobiju pravu pažnju, ali mi je sad zabranio da idem tamo. Naravno da ih dovede doma prekasno, kad bi već trebali spavati, jer je njemu važnije da napravi što više posla.
  13. Neizmjerno puno hvala, newbie. Ovo što si ti napisala zaista mi je najveća podrška do sada. Kao što si i ti rekla, doslovno sam i ja također već puno puta izgovorila: "ako postoji mogućnost da ostanem bez ijednog od svoja tri anđela, radije ću trpit do njihove punoljetnosti" Bez njih bi umrla istog trena. Muž mi je baš jučer rekao da će pokrenut svu svoju financijsku strukturu da dobije bar jedno dijete. Nakon toga su mi se cijeli dan ruke tresle. Znam da ove fraze o "dobivanju djece" zvuče sebično, ali to stvarno koristim samo kao frazu i nadam se da je jasno da nemam namjeru braniti susrete između djece i njihovog oca, jer oni imaju na to svako pravo i potrebu. Krajem mjeseca idem odvjetniku i još od njega se nadam čuti ono što želim. Ako bude tako mislim da ću pokrenuti tužbu, jer je moj muž opet prekinuo komunikaciju, slobodno vrijeme najčešće provodi odlazeći svojim roditeljima na selo da bi im pomagao, a kad i je doma onda samo prkosi i ne želi mrdnuti ni najmanjim prstom da pomogne u kući, iako posla s troje male djece ima cijeli dan uvrh glave. Kad sve uzmem u obzir mislim da je za našu djecu također veće zlo da gledaju svoje roditelje zajedno i uče na našem primjeru.
  14. I am back! Molila bih još odgovora na ovo moje pitanje od prije Mi smo u međuvremenu imali jedan pokušaj spašavanja braka, nakon čega je sad opet sve na starom, čak i gore. Djeca su sad nešto veća (do 3,5 godine).
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija