Jump to content

ocajan-otac

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Jos jednom hvala na visestrukim odgovorima. Poruku sam prvenstveno napisa da znam sta mogu ocekivat u buducnosti, a to je ocigledno par sati dva puta tjedno pa s vremenom se nadam sve vise i vise iako mozda u procesu i supruga malo popusti pa vrati sve na staro tj. svaki drugi dan jer bi u biti to bilo najbolje za naseg sina. Takoder me zanimalo sta mogu ocekivat kao presudu za uzdrzavanje djeteta, al ocigledno da je to realativan pojam i svako ga dozivljava drugacije 800kn je mizerija, a 5000kn mislim da je previse pa cu nastavit sa 2500kn i strpljivo cekat da pravna sluzba rijesi sve na obostrano zadovoljstvo ili nezadovoljstvo.
  2. Mozda smo malo skrenuli s teme. Meni je najvaznije da sudjelujem u dijetetovom zivotu cim vise mogu, pa makar to znacilo kupovat djetetovu majku alimentacijom. Ovo je zalosno ali istinito i vidim preko svojih prijatelja da svi "kupuju" vidanje sa djetetom jer u hrvata je mozda zakon dobar al je percipiranje zakona seksisticko. Takoder alimentaciju sam spomenuo jer navodno dijete treba pratit standard roditelja, a to sta ja dobro zaradujem ne znaci da imam neki visoki standard jer zivim ispod svojih mogucnosti s obzirom na placu tj. zivim ko normalan covjek ne gledam dal cu kupit novine i popit kavu pa necu imat za salamu al definitivno ne veceram vani i trosim novce na manikure, pedikure itd. i stalno razmisljam dal cu sutra imat posao ili ne, te se nesto treba stavit i sastrane za crne dane a i za jednog dana neku novu obitelj i njihove potrebe. Kao sto sam napisao dok god ja budem imao imat ce i moj sin bez obzira dal me njegova mama voli ili mrzi, on nece patiti financiski, al ja se bojim da ce patiti emotivno ako ga ja budem moga vidat na kapaljku. A sta se tice dijetetovog standarda ono ce imat veci standard sad nego kad je zivilo s oba roditelja iz jednostavnog razloga sta ce s vremenom obje strane kupovat njegovu ljubav kroz materijalne stvari, a ja mislim da nije sve u kvantiteti nego kvalileti. Niko mi nemoze rec al nazalost moze dosudit da tjetetu treba xx novaca, a realno svi znamo da mu treba yy novaca, nazalost taj ostatak xy ide na tude potrebe a ne djetetovu stednu knjizicu i na kraju otac postane "dubre" jer nije dovoljno dobro skrbio o djetet. Od kad sam se nasao u ovom zacaranom krugu ispada mi da se sve radi po jednoj te istoj sabloni oni koji daju uvjek im je puno, a oni koji primaju uvjek im je malo, nemogu vjerovat ako minimalni životni troškovi četveročlane obitelji u svibnju iznosili 6.387,98 kunu da je 5000kn za dijete od 1.5 godina malo ili knap i da neki sudovi mogu rec posto ti mozes ti daj 10000kn ne zato sta je to potrebno djetetu nego jednostavno ti mozes. Nije problem u davanju problem je u tome sta ja ne zlim hranit i oblacit nekoga ko vise nije dio moga zivota a to je zena. Ok dok smo bili zajedno imali smo standard koji smo imali, al njezina odluka je bila da njoj to neodgovara. Ocigledno da joj standard odgovara al joj ne odgovaram ja. Pa duso draga kad su tvoji kriteriji visoki nek onda i moralni dosegnu tu razinu pa radi,stedi jos malo radi i jos malo stedi i postigni taj standard svojim znojem a ne mojim. Mene niko nepita kako ti je na platformi, kako ti je bez obitelji i daleko od svih, svi vide samo lovu i kazu oderi ga lako njemu.
  3. Hvala na savjetima, sad mi nepreostaje nista nego naoruzat se strpljenjem i pravna borba za dijetetovu dobrobit. Nije da nezelim placat i dalje 5000kn, ali za dijete ne za nju, al jednostavno vidim da taj novac ne odlazi na dijete nego ga zena trosi na sebe, a dijete je ko cigance, tako da uz 5000kn koje dajem za dijete a ne nju potrosim jos dosta da ga obucem i sredim,a ona trosi na krpice, frizuru, kavice, izlaske itd., a ne na dijete, iako je novac namjenjen djetetu. Jer to je i bit alimetacije, uzdrzavanje djeteta, a ne financiranje zeninog provoda i zivota. To me strasno smeta te sam misljenja da je dijetetu ove zivotne dobi dosta 2500kn a ako imam ja imat ce i on. I ovako kupujem sve u duplo jer jos se nije dogodilo da mi je zena dala torbicu sa hranom, robom i pelenama kad bi dosao po sina, ja to niti ne trazim, al bilo bi ljepo i ljudski kad bi se makar ponudila s obzirom da sve to ja financiram. Jos jednom hvala na odgovorima.
  4. 1. Sin je star godinu i pol, a mi smo se ozenili kad je on imao 6mj. 2. Sa dijetetom smo zivili 6mj u vanbracnoj zajednici i onda jos dva mjeseca ko obitelj, te sam ja morao radi posla tj financija otici na platformu. Kad sam se vratio cekalo me je iznenadenje. Zelim rastavu braka, te pocinje sapunica zelim, nezelim, neznam i tako do danasnjeg dana. 3. Cim sam dosao s platforme ona je s dijetetom otisla svojima, ali mi smo se vidali na dnevnoj bazi svi skupa a dijete je jedan dan spavalo kod nje a drugi kod mene. Naizgled je sve izgledalo dobro s obzirom da ne zivimo zajedno i ja sam gaio nade da ce moju suprugu proc ta faza i da ce mo ponovo profunkcionirat kao obitelj, ali umjesto toga sve je to postalo ko zacarani krug. 4. Kao sto sam rekao u pocetku sam sina vidao svaki drugi dan tj. svaki drugi dan bi spavao kod mene i bili bi zajedno skoro 24sata. Moja prednost, a ocigledno i mana je sta kad sam kod kuce ja sam 24sata slobodan i mogu mu se posvetit u potpunosti, a kad sam na platformi me nema. Postepeno mi je zabranila da mali spava kod mene preko tjedna te da ga mogu samo uzet u toku dana, te da svaki drugi vikend moze prespavat kod mene. Kad sam se predzadnji put vratio s platforme ogranicenja su bila jos i veca vise nema vikenda vec samo svaki drugi dan u toku tjedna i sad dolazi do vrhunca da ga mogu u biti vidit kad njoj nesto treba, toboze ga mogu vidit svaki drugi dan ali jucer sam dosao na njena vrata a njih nema, zovem ju na sta mi ona odgovara da ona nece mene cekat cijeli dan da se ja pojavim na vratima. Za info dosao sam na vrata u 8:45 a mali se obicno budi oko 8:30. Kad sve ovo pisem neznam zasto nisam prije reagirao i podigao tuzbu, valjda jer je bez obzira na sve jos uvjek volim i potajno se nadam da ce se nesto promjenit na bolje, ali u stvarnosti sve ide na gore i ja gubim tlo pod nogama osjecam se koda placam da nemogu vidit dijete. Koliko sam ja upucen nisam joj trebo dat niti kune jer sluzbeno nismo ni razvedeni niti je podignuta tuzba, al to nemogu napravit radi sina, a s druge strane se bojim ako joj smanjim novcanu potporu da ce situacija bit jos i gora te da ce svim silama pokusat izvuc jos i vise i u tom procesu ce sve otici kvragu. Ja volim svoju zenu i obozavam sina al svaka dobrota ima svojih granica, a trenutno za sebe mislim "dobar da ga mozes zvat budala" Unaprijed zahvaljujem na savjetima i smjernicama.
  5. Danas sam posjetio odvjetnika te sam se opet neugodno iznenadio tumacenjem zakona. Laicki gledano: 1.Dijete bi mogao jedino dobit da je majka tesko psihicki poremecena. 2.Vidanje djeteta ispada na kapaljku ili par sati dva puta tijedno i s obzirom da je dijete malo cak i u prisustvu nekog tj. CZSS 3.Alimentacija od 5000kn je normalna s obzirom na moja primanja jer navodno bi mogla trazit jos i vise. Iz gore navedenog ispada da ja kao otac imam prava samo na placanje, pa se pitam dal je to stvarno Hrvatska realnost i dal sud uistinu moze dosudit gore navedene cinjenice ili sam ja izabrao krivog odvjetnika. Shvacam da nisam u poziciji da se brinem za sina zbog opisa svoga radnog mjesta pa prihvacam da je dijete kod majke, ali nikako nemogu prihvatit cinjenicu da ga vidam na kapaljku. Nemogu vjerovat da ja ko otac moram ispastat veliki dio svog zivota zbog tudih odluka i dalje financirat suprugu koja me je napustila jer do jucer smo na sina trosili 1500 do 2000kn a danas su mu potrebe skocile na 5000kn. Molio bi konkretan odgovor i dali itko zna kakva je pretezno odluka suda u vezi duljine vidanja dijeteta i stvarna alimentacija. Unaprijed hvala
  6. Dobar dan, Nakon 10 godina veze i testiranja supruga i ja smo se odlucili ozenit. U toku tih 10g dobili smo i vanbracno dijete koje nas je trebalo jos vise zblizit, ali nakon samo mjesec dana braka supruga odlucuje da to nije to i da ona ne moze vise "tako zivit". Imamo kucu, auto, osigurana primanja ali nesto ne valja, svi njeni razlozi ne drze vodu i onda doznajem da ima drugog. Povrijeden mi je ponos, ali sta je tu je mene trenutno muce drugi problemi uz slomljeno srce. Supruga se odselila i uzela dijete, te odreduje pravila vidanja te zahtijeva alimentaciju od minimum 5,000.00kn. Da bi vidao dijete ja joj vec mjesecima isplacujem tu cifru iako me to polako gusi jer ni nevidim dijete koliko bi zelio niti vjerujem da taj novac ide na njegove potrebe, ali na neki nacin alimentacijom kupujem vidanje s djetetom. S obzirom da ja radim na platformi i godisnje sam pola godine kuci, ne zelim se borit za dijete jer mu jednostavno zbog opisa posla nemogu pruzit sta mu majka moze pruzit, ali svejedno zelim sudjelovat maximalno u njegovom zivotu i odgoju te me zanima koliko realno mogu ocekivat da cu moc vidat i druzit se s njim i koliku alimentaciju mogu ocekivat da ce sud presudit s obzirom da radim na ugovor i posao mi nije siguran. Trenutno podnosim izdatke jer je to kad zbrojim i oduzmem 20% moje place, ali sta ako ja to prihvatim i sutra ostanem bez posla jer u biti svaki put kad dodem kuci ja sam nezaposlena osoba. Vidim da se na forumu i u praksi vrte neki postoci i da je zena zasticena vrsta te u mom slucaju ispada da sam ja jedino dobar za placanje mjesecne naknade i cuvanje djeteta kad supruzi odgovara i jos moram bit zahvalan na svemu tome jer ko zna sta se moze dogodit u suprotnom.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija