Jump to content

starboard

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Evo jedne prispodobe: Nasruddin je postao kraljev vezir. Jednom, dok je šetao palačom, opazi kraljevskog sokola. Nasruddin nikada prije nije vidio takva goluba. Uzeo je zato škare i podrezao sokolu kandže, krila i kljun. Sad izgledaš kao pristojna ptica, reče: Očito te je tvoj čuvar zanemario. Iz knjige "Pjev ptice" Anthonya de Mella. Nisam, baš toliki mrgud: još ste mi u favorites-ima. Samo, ne zaboravimo, sve je više očajnih ljudi oko nas, među nama i sa nama.
  2. E, moj Mrljavac, kada sam ja 1969. godine kupio prvi strip Maxa Bunkera i Magnusa ti se vjerojatno još nisi ni rodio. "Legalisom" po glavi, od sebičnog i korumpiranog Broja jedan samo je potvrda mojeg stava, o nasilnoj prirodi tzv. prava u dekadentnoj, bolesnoj, nehumanoj i nekrofilnoj civilizaciji u kojoj živimo. A, što se tiče formulacije "sebe naziva časnikom HV-a", a to još ima biti i kletva dostojna neke babetine, upućujem te na ISP-a, doznaj moju IP adresu i preko Personalne Uprave MORH-a možeš saznati generalije o meni i moj ratni put, a preko Ministarstva branitelja prirodu moje invalidnosti. Ništa od vas, vi ste usmjereno obrazovani "juristi" koji nisu sposobni pravnu problematiku sagledati u povijesno-filozofskom i sociološko-psihologijskom kontekstu. Ostajte mi zdravi, veseli i sretni, jer što bi rekao Stendhal za sreću je potrebno imati tri stvari: - biti sebičan - biti zdrav - biti glup Znam što jeste, ali želim vam i da vas zdravlje posluži. PS* Vaš site brišem iz bookmarks-a.
  3. Dragi Zex-u, mislim da sam se u svojoj drugoj poruci ispričao za spominjanje bilo kakvog nasilja. Zamisli se malo nad svojim formulacijama "već sam te jednom upozorio" i "ukinut ću ti korisnički račun". Ima li tu prizvuka nasilja i politike koje se ne bi posramio ni Centralni komitet KP Kine?. A tko je doveo strane banke da pljačkaju hrvatske građane, čije mračne tajne ti isti bankari čuvaju, tko omogućuje tim istim bankama da imaju dvostruke kriterije - jedne za svoje građane, a druge za raju tzv. Zapadnog Balkana ili jugoistočne Evrope? Cilj stranih banaka (u suradnjni sa korumpiranim hrvatskim političarima) je opljačkati hrvatske građane, preoteti im nekretnine, leći im na tekuće prihode, osiromašiti ih i pomoći im da nestanu i izumru. Ja sam časnik HV, HRVI, višegodišnji sudionik nasilja svih mogućih vrsta i borio sam se, kao i tisuće drugih, u nadi da ću živjeti u normalnoj državi. Sa nesretnom gospođom samo sam htjeo podijeliti svoje nesretno iskutvo, a ti dragi moj juristu, zajedno sa onima čije interese braniš, možeš otići ravno u pakao - koje je prirodno stanište onih koji ne razlikuju pravo od pravde.
  4. OK! priznajem da sam pretjerao i da ne treba ni spominjati nasilje, međutim, do nedavno sam imao isti problem, naglašavam "imao" upravo zato jer me dužnik zavlačio dok mu nisam zaprijetio (na žalost, živimo u svijetu koji je nepravedan i nasilan), a pravosuđe i pravo su na strani moćnih i bogatih, pa si onda ovi mogu dozvoliti "finoću" i "prostojnost" - ako se ikada uopće i nađu u takvoj vrsti problema.
  5. Iz iskustva ti govorim, draga moja, dužnik razumije samo "fizičku bol", ako si slaba, unajmi nekoga da tvoja "psihička bol" postane njegov "fizički problem". Stvar, vjeruj mi, uglavnom radi. Pravničko nadmurivanje u korumpiranoj i banana državi neće te nigdje dovesti.
  6. I dalje razmišljate kao posve naivna osoba - sa njime nemate nikakav pravni odnos, a on vas proganja poput nasilnika i siledžije. Prijavite nasilnika policiji (ali kako je velika vjerojatnost da je siledžija u sprezi sa vlastima - jer je ovo, ponavljam, banana država) - nađite lokalnog momka koji će ga prebiti i ostaviti vas na miru. Ukoliko ste toliko preplašeni javite mi se na mail adresu koju ćete dobiti od administratora i vrlo brzo ćemo riješiti vaš problem. Mirno spavajte!
  7. Mir čovjek pronađe tek kada umre, rečenica - želim samo mir - pomalo je naivna. Plati nekoga da ovome naravna kosti - garnatiram ti da fizička bol mijenja mentalno stanje barabe
  8. Unajmi nekog tko će majmunu zaprijetiti ili ga prebiti. Ne obraćaj se tzv. državnim tijelima - jer ovo je banana država - taj majmun bi trebao biti u zatvoru da je ovo normalna država - ovdje se samo gola sila priznaje - fizički bolovi rješavaju mnoge probleme.
  9. Odgovorite im da mogu organizirati spiritualističku seansu, te ukoliko stupe u vezu sa pokojnikom da se sa njime dogovore. Ukoliko to nisu u stanju neka vas žive ostave na miru.
  10. Hvala Kutjevu1 na novim savjetima. Nikakv drugi ugovor sa bankom (reprogram duga ili sl.) nisam potpisivao, a niti mi je nuđeno da potpišem. Kako smo mi još uvijek, nažalost, više usmena nego li pismena kultura onda se razgvor između bankovnih službenika i zaineresiranih strana uglavnom svodi na: davanje lažnih iskaza, poluinformacija, viku i galamu, prijetnje, suze i poklapanje slušalica. Tako to ide kada u (iako stranim) bankama rade polupismeni zemljaci i rođaci, a novce posuđuju po babama i stričevima.
  11. U daljnjem kontaktu sa bankom rečeno mi je da će oni reprogramirati obvezu dužnika, do daljnjeg, na neodređeno vrijeme, dati mu mogućnost da unedogled, povremeno uplaćuje svoju mjesečnu obvezu od 220 Eura , te da je to njihovo pravo - dakle, ja doživotno ostajem u stanovitom dužničkom ropstvu i na milost i nemilosti dužnika i banke, bez obzira na rok od 72 mjeseca kako stoji u ugovoru. Kada on , prestane podmirivati svoju obvezu, nama jamcima bit će, kako nam je rečeno, zaručunat ukupan dug plus zatezna kamata, kao i do sada. Ne treba napominjati da je naš dug prema banci svkaog dana sve veći i veći. Ako je ovo istina, ovo stvarno nije normalna država - prvom prilikom dignut ću u zrak prvu poslovnicu Erste banke na koju naiđem, a u njoj će zavezan sjediti i dužnik i "visoki dužnosnik" banke koji omogućuje ovu pljačku.
  12. U ugovoru o jamstvu piše da sam solidaran jamac, te je potpisana bjanko mjenica i banka je ovlaštena da može staviti administrativnu zabranu na plaću radi naplate dospjele tražbine - što nije ni jednom učinila. A što se tiče nelogičnosti brojčanih-novčanih iznosa navodim samo ono što mi je rečeno u telefonskom razgovoru. U ugovoru stoji da je kamata 10,75% godišnje (promjenjiva). I dalje smatram da je banka propustila se naplatiti zbog "specijalnog statusa" dužnika i sada naganja jamce jer je "veza" unutar banke izgubila moć koju je prije imala. Hvala Kutjevu na savjetu.
  13. Jamac sam dužniku koji je prije 6 godina podigao kredit u iznosu od 12.000 €. Obveza dužnika bila je da narednih 72 mjeseca (6 godina) uplaćuje oko 220 € mjesečno kako bi otplatio kredit. Pred 6 mjeseci prošao je rok kada je kredit trebao biti otplaćen. Dužnik već dvije godine tvrdi da je zatvorio taj kredit. I odjednom, banka šalje opomenu pred utuženje meni i još jednom jamcu, dakle 6 mjeseci nakon isteka roka otplate, da joj izvolimo vratiti gotovo cjelokupni iznos kredita plus zatezne kamate (nekih 15.000€). U razgovoru sa službenicima banke dobio sam slijedeće informacije: - dužnik je u tih 6 godina "vratio" nekih 800 € - na upit zašto banka nije obavještavala jamce o neurednoj otplati kredita odgovoreno je da oni to nisu dužni, te da njih puno košta poštarina. Kako je moguće da banka nije svo ovo vrijeme aktivirirala neki instrument naplate (administrativna zabrana i sl.) Dužnik je, u međuvremenu svu svoju imovinu rasprodao i razdijelio bližim srodnicima - nekako se nameće zaključak, čak sam gotovo i siguran da je riječ o visoko pozicioniranom službeniku banke, da je dužnik imao nekog "iznutra" koji mu je pomogao da zezne jamce, te da dobije na vremenu da "skloni" imovinu. Radi se o nekoliko stanova i automobila i osobi iznadprosječnog imovinskog stanja. Obratio sam se MUP-u,zbog sumnje na prevaru, policija me uputila na Općinsko državno odvjetništvo , međutim, u odvjetništvu mi je rečeno da tu nema elemenata kaznenog djela. Na moju konstataciju da očigledno štite interese stranih lihvarskih banaka, a ne građana samo su se nasmiješili. Da li je građanska parnica jedino što mi preostaje? Hvala na savjetima i odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija