Jump to content

TanjaKovacevic

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Imate čudan smisao za humor, ili sam ga ja možda izgubila zbog trudnoće, no ova youtube povezica je apsolutno nepotrebna..
  2. Mogli ste to i ljepše sročiti, no dobro... :tuzan:
  3. Za gospodina koji je tako "srdačno" odgovorio na temu koju sam postavila.. U dilemi sam i trebam savjet. Nisam mogla odlučiti di bi drugdje stavila takovu temu. Mislila sam da je možda netko na ovom forumu imao problema ili se možda parničio sa proizvođačem Dormeo Memorya....Nikoga ništa ne košta da pogleda...
  4. Evo suprug i ja planiramo sebi i bebi uzeti dormeo memory madrac, pa nas zanima ima li kakovih novosti ili netko nešto zna o toj tvrtci...da se ne zaletimo... Bilo kakova informacija je dobrodošla...posebice ako ga je netko osim tv "zvijezda" isprobao.. Zahvaljujem!
  5. Moj savjet ne moraš poslušati...no kao obrazovanoj osobi sigurno ti je jasno da se u mutne vode ne isplati upuštati... Ne potpisuj takav kvazi ugovor...ne daj se iskorištavati..ti vrijediš više!!!! Odi u socijalno ili na zavod i raspitaj se...to ti je najsigurnije....no ja mislim da imaš pravo na porodiljnu naknadu kao nezaposlena osoba...ako si u trenutku otvaranja porodiljnog tj.rođenja malene srećke nezaposlena tj.na zavodu. Ja bih radje u trgovini ili u kafiću radila nego za sumljive tipove koji izrabljuju zaposlene i zaobilaze zakon. Kada beba dođe, vjeruj mi, nećeš se imati snage i vremena zamarati mutikašama... Njih ostavi a ti se prepusti brizi za prinovu...Idealno bi ti bilo raditi godinu dana...i onda imaš pravo na porodiljnu naknadu prosjeka zadnjih 6 plaća... Sretno!
  6. Zahvaljujem na odgovoru i savjetu! Meni su u socijalnom rekli na jednom šalteru da imam ako radim prvo polugodište pravo na porodiljnu naknadu prosjeka zadnjih tih 3-4 plaće koje budem primala..a na drugom šalteru...dva metra dalje...30min kasnije...da nemam...da moram raditi godinu dana da bi se računao prosjek... No nije mi još jasno to što je meni zapravo u trenutku otvaranja porodiljnog krenuo i radni staž...tako su mi rekli..pa bih u tom smislu ja kada rodim imala 9 mjeseci radnog staža koji mi je na porodiljnom išao i 4 mjeseca radnog staža koji sam na školi radila..(a imam ja već i od prije 8 mjeseci radnog staža..kada sam prije faksa na zamjeni radila..)...pa ako postoji tih 18mj ...bilo bi i to super... Anyway, hvala na savjetu... Lijepo je eto što se ljudi ipak mogu naći negdje i pomoći jedni drugima...jer ova naša birokracija...zahtjeva poseban faks da bi se shvatila..
  7. Iako sam još uvijek studentica, kroz dva mjeseca trebam diplomirati. imam bebu od 5.5 mjeseci i primam porodiljnu. budući da sam opet trudna, termin je kraj siječnja 2010.g., zanima me koja mi je najbolja opcija tj.kakova prava imam? mogu li raditi samo prvo polugodište (kao prof. engleskog) i nakon poroda primati porodiljnu prosjeka posljednjih 6 plaća i ubrajaju li se u tih posljednjih 6 i porodiljne naknade prije rada na školi?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija