Jump to content

Tata_na_srecu

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://www.legalis.hr
  1. Kako opisati taj osjećaj krivnje i bijesa na samoga sebe,kako sam to mogao dopustit da se dogodi gdje su mi oći bile?Dijete sam vanbraćne zajednice odrastao uz oca koji bi navratio jednom tijedno,odveo bi me nekud...Dan danas nas dvojica jesmo stranci jedan za drugoga,i nakon 24 godine a gotovo radimo zajedno i na dnevnoj smo komunikaciji ali nije to to.E to me sad najviše peće i boli kaj sam isti takav život priuštio svojoj curici,što ću propusti sve bitno u njenom životu,prve korake,rijeći koje će izgovarati,nepodopštine koje će stvarati.Ti vikendi neće biti dovoljni da sve vidim kaj je u mogućnosti napraviti a ona što joj mogu pružit,malo je to vremena.Hvala svima na odgovorima,kako će se dalje situacija razvijati imat ću i novih pitanja tak da se opet budemo čuli,možda već jako brzo.Hvala!!!!!!!
  2. To je u potpunosti istina,taj zadatak da pronađem adekvatno mijesto za druženje sa našim dijetetom dok ono nebude dovoljno staro i spremno da ide na vikende kod mene, me sijecka,melje,kuha i peće.Inaće ja sam pokretać svega vezano uz te radnje viđenja i druženja te potrage za kvalitetnim prosrorom,jer mati našeg dijeteta toliko je ljuta nemene da me izbijegava koliko je to god najmogućije,i naravno tu stradava moj odnos sa dijetetom.Ona je na inzistaranje socijalne radnice kod koje jesmo bili do sad već je pokrenula postupak i donijela svoj dio predloga za skrbništvo sudu u Novskoj prošli tijedan (valjda) što ja sasvim odobravam ali sam to htio riješit bez suda (skupi odvijetnici,neželim njen i svoj novac bacat u vijetar! ) i valjda je to ispravan put da se dođe do civiliziranog dogovora.Na sudu ću ja iznijesti svoj model posjeta i druženja i to je vljda poćetak normalnog sudskog procesa?
  3. Danas makon cijelog utrošenog dana u zivkanju pokušaju da pronađem nekakvo mijesto za buduće susrete kad to vremenske prilike nebudeju dozvoljavale dobio jesam negativan odgovor odasusvuda,nijedna crkva u okolici nije se susrela s slićnim zahtjevom te tako neželi imati posla uopće s nama (možda časne sestre iz novske,ali ni to nije sigurno znat ću u petak) a dijelom jer bi im valjda svojom pojavom rastavljenih roditelja kvarili sliku braka budućim zarućnicima koji dolaze na predženidbene tećajeve.Nijedna igraonica kamoli vrtić u široj okolici nerade vikendima,socijalna radnica nema pojma što radit u ovome slućaju,jedini odgovor njen da to sud odredi ili pak najbolje obiteljska kuća u kojem se sad dijete nalazi,ali kako sam to već spomenuo kod njenih roditelja se razuman dogovor neće postići.Ja najradije bi da se to strogo odredi mjesto nalaska od suda,sudska odluka se može tumaćiti i razvalaćit i sa moje i njene strane svak na svoj naćin jer kako sam svatio u takvim slućajevima je dosta neprecizna i dosta se toga ostavlja samim roditeljima da nakon suda se dogovore.Ona je izgubila svaku mrvu povijerenja u mene što sam i ja ponešto kriv iz naše prošlosti (pogotovo kako sam agažirao CZSS) i nemožemo se dogovorit oko ničega ali baš nićega sve gleda kao prijetnju od moje strane,tako da nas ćeka dosta vremena sudu a jedine koristi će imati odvijetnici koji će nam papati novćeke.AKO IMA NETKO KAKAV PRIJEDLOG ILI IDEJU,SAM NEK PIŠE!!!!!!!!!!
  4. Hvala Canis na iscrpnome obijašnjenu,jer najviše što me zabrinjava jesu ta mijesta za susrete,to s kućom njenih roditelja i dalje neznam kako će ići.Stvar je u tome kaj je morala moja djevojka cijelu svoju trudnoću i 4 mijeseca djetetovih života provest kod kuće jer sam imao imovinsko pravne zavrzlame s svojom majkom oko naše obiteljske kuće jer ista nije dopuštala da ulažem u dio te kuće te napravim sebi odvojeni kat,a zapravo nije htjela nijedno od nas dvoje u toj kući.Kuću je sagradio moj otac za mene i majku jer njih dvoje nije imalo nikakav legalan odnos jer otac mi je uz nju održavao i braćnu zajednicu sa svojom dijecom i ženom.Sad kaj ja ovo prićam nema veze sa temom ali nadovezujese,njeni roditelju uvidjevši kako im kčeri raste trbuh pred nosom i kako ja nikao da ju odvedem od kuće zbog gore navedenih razloga počinju biti gnjevi na moju nesposobnost i postao sam kod njih totalno nepoželjan.Podstanarstvo mi nije imalo smisla povrh tolike kuće,i nakon što nisam uspio pokrenut građevinske radove odlućio se jasam za suživot s njome na njenom katu u mojoj bivšoj dijećoj sobi.To je neko vrijeme funkcioniralo ali kako je vrijeme odmicalo moja mater je proizvodila svađe između mene i dijevojke i tako nas je to s vremenom razkopalo,najviše mi je žao to kaje cura 1000 puta irekla da idemo na stan sami bez ikoga,nisam je poslušao bio sam tvrdoglav u svojem naumu oko te kuće i nakraju sve izgubio. TAj kraj oko novsake je dosta ogranićen za poprate instizucije da dijecu (igraonice,dijeći vrtići). Pitanje,jel tu može crkva što doprinjeti,oni imaju prostorija i neke su predviđene za rad s dijecom,jeli to dosad negdje funkcioniralo?
  5. Zasad ja dajem 800kn ali sam svijestan da sud neće odredit izpod 1000kn,jaslica neće biti jer postoji ućinkovit baka servis s njene strane.Vaša udaljenost je gotovo zanemariva ja imam u jednom smijeru 140 km! na kraju se to pribere na 280km i odtoga ja sam 4 sata na putu,nije mi to sad ništ bitno sam da si vidim dijete i da provodim vrijeme s njime,svijestan jesam da ćeme to s vremenom financiski iscrplijvati.Glede nijezinog sudijelovanja u putnim troškovama to ćisto sumljam,jedino ak nešto postoji u zakonu a to mi zasad nitko reći nemože.
  6. Slažem se butterflies-L moje dijete od 10mj nemože kod mene preko vikenda jer je 110% ovisno od majke,jamislim da noćenja preko vikenda idu tek iza druge godine života i kad se već dijete navikne na mene kroz neki period druženja.Da kažem,meni se sad već bivša dijevojka pod izlikom da nema automobil i nemože isti dobit od roditelja preko vikenda jer nedopušta da dolazim kod njenih inati i tjera me da dolazim kroz radni tijedan kad zbog toga moram izostajat s posla,i tako da sam od ovod Uskrsa do danas vidio dijete triput u trajanju od 2,5 sata.Također ako ima nekog sa nekakvim odgovorima oko tih putnih troškova npr ako ja idem automobilom kod njih triput mijesećno mene autoput i gorivo koštaju 800kn malo manje nego alimentacija,ali to mi je najmanja cijena i nije mi to sad toliko bitno sam da provodim vrijeme s dijetetom. Neću nićije mišljenje omaložavati i svaki kometar prihvaćam ali tražim nekog s slićnim iskustvom ili jednog od moderatora za nekakav odgovor npr "CANISA" ILI "NEWBIE" te svaki prekaljen ili veteran.Na vašem forumu ja nisam pronašao slićan slučaj ili se to ja varam?
  7. Poštovani,moj slućaj ide ovako,Neko vrijeme živio jesam s curom u nevjećanoj zajednici s dijevojkom kojom imamo 10mj dijete nakon nekoliko mijeseci zajednićkog života mi se razilazimo i ona odlazi svojim roditeljima u Novsku.Naravno tu nastaju problemi oko viđanja našeg dijeteta,neuspijevamo se dogovorit oko susreta(ja se otkako je dijete otišlo odmene financiski brinem za njega) i trajanja tih susreta.Očajan jer volim si naše dijete i želim sudijelovati u njegovom životu,angažirao jesam CZSS Novska koji mi je bio izuzetno susretljiv i kod njih jesmo i dogovorili i postupak mirenja (to po zakonu nevijećane zajednice neuživaju pravo) moja djevojka odbila je sve opcije vezane za mirenje i prevladavanje problema te je socijalna radnica savijetovala da je jedino riješenje sud. 1.Pitanje:Kako ja živim 140km od njih i nemogu si priuštit to kroz radni tijedan jer radim do 17h i nemogu doći u neko normalno vrijeme.Kako u takvom slućaju sud dusuđuje tempo viđanja i vremenski period druženja. 2.Pitanje:Kako s mijestom nalaska dok ću imat to malo vremena s dijetetom npr sad je vrijeme stabilno i možemo se nalazit po parkovima (pošto CZSS-evi nerade vikendom) što kad dođe zima.Njeni roditelji odbili su opciju da mijesto nalaska i druženja s dijetetom bude u njihovoj obiteljskoj kući. Moderatori i netko sa slićnim slućajem,pomoć!!!!!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija