Jump to content

marely

Korisnik
  • Broj objava

    30
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Redovna sam studentica 4 godine,prije 2 god.roditelji su mi se razveli ja sam ostala živjeti s majkom koja prima 2000kn mirovine. Moj otac meni nije dao ni kune u te dvije godine.Savjetovano mi je da ga tužim što ću i učiniti ali on radi na crno,dakle nema redovita primanja i ne posjeduje nikakvu imovinu jer ju je darovao .Ako bi on mogao završiti u zatvoru ja ga tužiti neću. Stoga Vas lijepo molim da mi odgovorite što bi se moglo dogoditi i što da učinim.Hvala unaprijed.
  2. Redovna sam studentica 4 godine,prije 2 god.roditelji su mi se razveli ja sam ostala živjeti s majkom koja prima 2000kn mirovine. Moj otac meni nije dao ni kune u te dvije godine.Savjetovano mi je da ga tužim što ću i učiniti ali on radi na crno,dakle nema redovita primanja i ne posjeduje nikakvu imovinu jer ju je darovao .Ako bi on mogao završiti u zatvoru ja ga tužiti neću. Stoga Vas lijepo molim da mi odgovorite što bi se moglo dogoditi i što da učinim.Hvala unaprijed.
  3. Poštovanje!Zanima me postoji li neka pravna forma ugovora koju bi ja potpisala sa svojom djecom o podjeli imovine,na način da sam ja vlasnik dok živim a oni nakon mene i to tako kako se sada dogovorimo.Recimo kao ugovor o ustupu i raspodjeli za života ali bez ustupa.Puno je razloga zašto bi željela tako nešto napraviti ali nije bitno za ovaj forum pa neću o tome pisati. Hvala!
  4. Zahvaljujem na Vašem odgovoru,upravo sam tako i mislila kako ste mi odgovorili ali buduči sam potpuni laik morala sam pitati.Stoji ona stara-ako djecu nismo znali ogojiti,moramo ih trpiti.
  5. Da,ugovori... Ali ja sam u godinama kad mi uzdržavanje nije potrebno a i osoba kojoj želim ostaviti svoju imovinu nema nikakvih primanja - student. A čitala sam na raznim forumima da se i takav ugovor može pobijati zbog toga jer je očito da se htjelo izbječi da zakonski nasljednik ostvari pravo na nužni dio. Zato sam mislila da bi bilo bolje u oporuci napisati iz kojih razloga ne želim da me nasljedi.Problem je samo što neznam dali me sin smije grubo vrjeđati i po zakonu dobiti nužni dio.
  6. Zahvaljujem na Vašem odgovoru no ja sam te zakone sve već pročitala.Zanimalo me ako možda netko ima konkretni primjer isključivanja djeteta iz oporuke.Nakon svega što sam proživjela uz njega ja ne želim da bude mojim nasljednikom ni u minimalnom tj.nužnom djelu.
  7. Dali oporučno mogu isključiti sina iz nasljedstva i nužnog dijela zbog grubog vrijeđanja i psihičkog zlostavljanja? Nakon što sam pozvala policiju to je prestalo ali više ne komuniciramo na bilo kakav način s time da sam ja njega do prije par mjeseci molila često da se pomirimo i budemo obitelj no on je meni odgovorio da me ne želi ni čuti ni vidjeti.
  8. Imam dvoje djece,sa sinom sam u jako lošim odnosima i ne živi samnom. Dakle,živim u zajedničkom kučanstvu sa kčerkom i za sada je sve u redu.Zanima me dali moj sin može osporiti moju oporuku jer će dobiti puno manje od svoje sestre jer manje i zaslužuje.Dali je propisana vrjednost nužnog dijela ili je to moja slobodna volja.
  9. Na moju žalost sa mojim poslodavcem se nije moguće o ničemu dogovoriti i uopće razgovarati a kamoli šta drugo. Vama hvala na odgovoru,čini se da ću ipak morati odraditi otkazni rok. Ili? Recite mi šta bi se dogodilo da me recimo 5 dana nema na poslu i ne javim mu se,pa valjda bi mi dao otkaz!? Možda je i to rješenje'
  10. Radim dvije godine kod iznimno lošeg poslodavca,dobila sam novi posao na neodređeno vrijeme na koji bi se trebala javiti odmah,tj. što prije. Zanima me dali i na koji način mogu izbječi odrađivanje otkaznog roka.
  11. marely

    dilema

    Mogu li ja možda svojoj kćerki darovati svoju imovinu s naznakom da sam ja vlasnica dok živim?
  12. marely

    dilema

    Moj bivši suprug je svu svoju imovinu darovao našem sinu. Sad mene zanima dali ja oporučno svu svoju imovinu mogu ostaviti našoj kćerki budući da od oca nije dobila ništa ili moram ostaviti sinu nužni dio. Unaprijed hvala
  13. Da pojasnim malo,kuća je izgrađena bespravno na jednom našem otoku poznatom po bespravnoj gradnji prije 15 godina. Porezna uprava nam uredno šalje uplatnice za porez svih ovih godina. No do ovrhe nikad nije došlo iako mi nikad ništa nismo platili. Pa me zanima dali bi ipak morali nešto platiti ili ne pošto nemamo građevinsku dozvolu. Hvala
  14. Lijepo molim da mi netko kaže nakon koliko godina nastupa zastara za neplačanje poreza za vikendicu. Hvala unapprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija