Jump to content

moco

Korisnik
  • Broj objava

    74
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Imam obično automobilsko osiguranje koje izlazi za 3 mjeseca, sada dobijem preporučeni dopis da premija nije dobro obračunata i da će potraživati od mene novi iznos. Sa supruge sam prenio bonus, ona odjavila isti takav (puno stariji) auto,a ja kupio novi i prijavio na sebe i čovjek iz osiguranja mi je prilikom registracije prenio njezin bonus i obračunao premiju koju sam ja odmah u cijelosti uplatio. Sada,nakon skoro 10mjeseci oni kažu da to nemože jer se auto tretira kao teretni (isto kao i onaj sa kojeg je prenesen bonus). Pa nisam ja tu kriv, priložio sm sve što su tražili, niti znam njihova pravila.Kada sklapam i plačam osiguranje pretpostavljam da čovjek iz osiguranja zna što čini. Što da radim? Mislim da su lihvari i da su bezobrazni. Kakve bi mi šanse bile na sudu?
  2. najjednostavnije je ovako: nitko ti nemože uzeti ono što nemaš!
  3. Možete pokušati, ali vi se na pladnju servirate poreznoj inspekciji i kaznenom progonu. Jednog dana pregledati će vaše knjige i shvatiti da se ne bavite ničim, tj nemate izlaznih računa koji bi dokazivali vašu djelatnost i vaše kupce, a prihodi redovito stižu -stvar je jasna:pranje novca. Račune ne možete izdavati bez veze(fiktivni računi), jer kada vas budu kontrolirali pregledati će i kupce vaših roba ili usluga. Po svakom izdanom računu morate obračunati i pdv i iznos uplatiti poreznoj upravi.
  4. nekada je bilo 5 godina, prije 1-2godine rečeno je da se porezne knjige moraju čuvati 10 god, a nedavno sam čuo čak i 12 godina.
  5. Osobno smatram da nije pametno prepisivati vlastite nekretnine na maloljetnu djecu. 1. dok dijete ne postane punoljetno nitko tom nekretninom nemože slobodno raspolagati 2.kada dijete postane punoljetno nekretnina je na njemu te se njemu može i oduzeti ( iz bilo kojeg razloga:ovrha,rastava braka,čak u slučaju smrti djeteta prelazi na njegovog bračnog druga ili dijete) a vi tu nemožete ništa- ili možete: 3.ponovno vratiti nekretninu na sebe( kada dijete bude punoljetno i ako je s vama u dobrim odnosima) pa platiti porez. Možda mislite da lupetam, ali znam za svakakve slučajeve a sve zato da bi ljudi izigrali zakon. Rijetki i uspiju.
  6. Svaki odvjetnik koji se želi zauzeti za vas je dobar odvjetnik!
  7. ali ipak pazi da nebi nakon ovrhe dokazivao da to nije tvoja imovina.
  8. Liječnik specijalist se postane tako da bolnica raspiše natječaj za specijalizaciju određenih kadrova i onda se na taj natječaj javljaju zainteresirani koji ispunjavaju uvjete natječaja. Oni odabrani koji prođu na natječaju potpisuju ugovor s dotičnom ustanovom pa ih onda niti nema na zavodu za zapošljavanje. Glupost je njih uopće i uvrštavati na takav popis hzza
  9. Znam nekoliko osoba, stranaca, privremeno u Hr. koji moraju kod nas plačatiHZZO dok ovdje borave, iako imaju svoje zdravstveno.
  10. meni su skinuli od povrata poreza na dohodak i to nakon druge godine, sa svim kamatama naravno. Bolje idite u poreznu i dogovorite otplatu na rate, jer ako vam idu na administrativnu zabranu ili zaplijenu s računa to iziskuje još troškova koje vi plačate.
  11. to bi bilo nešto kao honorarna umjetnička djelatnost ili takvo što. Imate na stranicama porezne brošure o tome, pa si pogledajte.
  12. To je bilo poprilično glupo. Trebale ste prvo registrirati doo, uplatiti na žiro novac i onda dalje. Ovako ja vidim da će tu svu lovu pokupiti odvjetnici dok se vas dvije nadmudrujete po sudu i policiji. Možda vam i porezna sjedne na grbaču.
  13. Prvi odgovor koji mi pada na pamet je "a šta ti je to trebalo?" Ja mislim da bi najbolje bilo promijeniti mobitel i broj, prijateljima objasnite da ste izgubili aparat i dajte im novi broj. Ako krenete na tužbu to će se razvući na nekoliko godina i što u stvari želite postići tom tužbom?! Bolje se pravite da se ništa ne događa i živite dalje. Ako ta osoba misli da ste krivi za njezine boli,neznam kako je razuvjeriti.
  14. Ja mislim da ukoliko u 5 godina prodaš više od 3 nekretnine moraš platiti porez na dobit.
  15. Čiji je stan,unajmljen,vaš,njegov? To će biti bitno u postupku podjele imovine koja je dio razvoda. On ima pravo dolaziti i viđati svoju djecu kakogod hoće, pa to su njegova djeca-želite im uskratiti ljubav roditelja?! Zašto suživot nije moguć? Zlostavlja vas i djecu,pije,kocka,preljub??? Ili možda ne radi sve prema vašoj volji pa vi započinjete svađu. Nekako imam dojam da ste vi slaba karika, a ne on. Uglavnom, suživot više nije moguć a muž ne želi razvod vi ne želite odvjetnika-što ne probate s postupkom mirenja, koji vas ne mora vratiti u brak ali možda mužu otvori oči pa pristane na sporazuman raskid braka.?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija