Jump to content

Juris

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://www.seljak.hr
  1. Poštovani, Raspisan je natječaj za mjesto u Gradskoj upravi. Istaknuto je između ostalog "5 godina radnog iskustva" ništa u struci ili slično. Osobno imam traženu srtučnu spremu VSS za taj posao, premda je namještaljka no nada umire posljednja, imam i radno iskustvo kao komercijalni OPG 8 godina, i još nešto kao trgovac. Može li se to "iskustvo" staviti u kontekst spomenutog radnog mjesta kao profesionalna samostalna djelatnost? Ili u ovom slučaju to mora biti iskustvo kao VŠS ili VSS? Hvala
  2. Još jedna nadopuna pitanja, vidjeli smo da je kolegica koja se takmičila za mjesto direktora napisala ono što mi nismo. A to je: ( samo smo copy/paste) U dopisu koji mi je dostavljen, ne navodi se ime izabranog kandidata, njegove kvalifikacije niti stoji uputa o pravnom lijeku. Dopis je stigao običnom poštom, tako da nema niti potvrde o datumu uručenja (za slučaj žalbe u smislu roka) L.P. (Lijepi pozdrav)
  3. Poštovani, Završio je natječaj za nastavnika praktične nastave u srednjoj školi prije 3 - 4 dana. Imenovani je imao sve uvjete za radno mjesto osim pedagoško-didaktičkog ispita, tj. za predavača. Pošto se na agronomiji ne uči pedagogija, može se primiti u radni odnos s uvjetom polaganja te razlike i stručnih ispita i kako to već ide... Uz to ima tjelesno oštećenje od 80%. Na radno mjesto primjljena je osoba koja ima sve uvjete i taj pedagoški standard. Da li su mu uskraćena zakonska prava temeljem zakona o prof. rehab. i zapošljavanju inavlida i zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju? Lijepi pozdrav i unaprijed hvala za odgovor!
  4. Poštovani Admine. 2005 godine potpisao sam 4 bianco mjenice kao jamac za kredit svom "kolegi". Kreditor je Min. Poljop. i Šum. a PBZ je banka transfer, Kredit je bio namjenjen za kupnju junica. 2007. dolazi prva opomena, pa zatim 2009. druga i kredit je istekao ili će isteći za koji dan. Zovem PBZ u ZG i pitam što da radim. Imam prijavu po samostalnoj djelatnosti, kako da to rješimo a da ne dođem u blokadu po potpisanim mjenicama? Kaže gđa. s druge strane mi vam to ne potežemo dok kredit ne istekne onda nastupamo po protokolu, naplata mjenica. Kažem ja njoj ovako: Ja ću svaki mjesec koliko budem mogao 500 ili 1000 kuna pa dok to ne završi. Kaže ona meni da to baš tako i ne ide. Prvo dolazi opomena, pa opomena pred tužbu i onda sud. Pa će na kraju sud reći tko će što i koliko prema svojim platežnim mogućnostima, do sada sam otplatio oko četvrtinu kredita, no "Secesija" me usporava i više nisam u mogućnosti odvajati za tu svrhu. Pitanje: Oni blokiraju moj Ž.R. i pokupe što ima na njemu, ali naravno nema dovoljno. Hoće li nastupiti materijalna ovrha? Automobil, traktor, životinje? Ili ostaje blokada Ž.R. dok se ne namire potraživanja banke i MPS-a? Hvala!
  5. Vrlo zanimljiva situacija! Imao sam prometnu nesreću i već sam preko godinu dana na bolovanju. Sada me porezna uprava stišće da ne mogu više tako jer OPG posluje sa minimalnim prometom. Poreznici kažu da bi trebao godišnje imati minimalno 80.000 kn dobiti i da bi to bilo ok. U suprotnom likvidacija! S jedne strane dolazi mi kontrola HZZO-a da vidi je li radim, a s druge strane me tjeraju da radim. Pošto sam u PDV-u i OPG na toj osnovi plaćam doprinose i ostvarujem prava iz zdravstvenog i mirovinskog. Dugovanja nemam nikakvih. Što se dešava, kada izađem iz PDV-a gubim automatski pravo na bolovanje, i sva ostala prava, a s druge strane liječenje nije završeno i uredno mi produžuju bolovanje!!! Što mi je činiti? Imam naznaku partnerstva sa stranim investitorima ali to je još na vrbi svirala, a do tada.... Hvala!
  6. Hvala za odgovor. Žalosno je što sam odgovor morao potražiti kod Vas. U javnoj upravi na razini županije i grada nisam mogao dobiti odgovor, a da sam ga i dobio bilo bi to vjerovatno iduće godine. Da ne govorim da su i profesionalno plaćeni. Site je fenomentastičan i pregledan! Još jednom hvala i pozdrav.
  7. Poštovani, Kao OPG planiram ostvariti suradnju sa stranom tvrtkom. Sada je došao trenutak kada bi mi trebali potpisati nekakav ugovor o suradnji, pravima i obvezama da se točno zna tko što radi i kako ide raspodjela na kraju. Može se desiti slučaj da se nehotice napravi propust kojeg ni jedna ni druga strana ne želi. Zanima me da li je uopće moguće napraviti takvu vrstu ugovora? Radi se o stranoj investiciji u poljoprivrednu proizvodnju. Stranac daje sredstva a moj ulog je poljoprivredno zemljište. Hvala na odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija