Jump to content

SanjaZg

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, Molila bih malu pomoć. Dobili smo presudu u našu korist. Te poslodavac mora isplatit sve plaće od 15.12.1997 pa do 15.03.2008. Da li netko zna na koji način izračunati zatezne kamate. Bruto plaća je bila 6481,85 kn. Unaprijed hvala
  2. Da li smatrate da u ovom slučaju mene spašava činjenica što se meni alimentacija direktno isplaćuje od strane poslodavca, pa samim time ima prednost pred tom ovrhom? Jer meni oduvijek ide preko poslodavca a njoj je samostalno uplaćivao na račun.
  3. Poštovani, znam da nisu moja prava nego prava djece. Krivo sam se izrazila. Što se tiče plaćanja alimentacije za našu djecu, bez obzira što je sud odredio 2000 kn ja nisam potraživala (do sad) da uplaćuje u cijelosti zbog njegove minimalne plaće i financijskog i imovinskog stanja. Ja i bivši muž smo u prijateljskim odnosima i pokušavamo zajednički bez obzira na situaciju donositi odluke o svemu vezano uz djecu. Ali trenutno me jako smeta mogućnost da bi moja djece mogla dobivati manje, čisto iz razloga što sam ja uzimala u obzir njegovo fin.stanje i to što ima još jedno dijete. Ako tako bude, onda ispada da ja jedino tužbom mogu postići ono što pripada zakonski(odlukom suda) mojoj djeci.
  4. Pozdrav, molila bih malu pomoć. Sa bivšim mužem imam dvoje djece za koje plaća pola alimentacije od onog što je dosuđeno. E sad bivši muž se u međuvremenu ponovno oženio, dobio dijete i rastao. Njegova druga bivša je sada podnjela ovrhu nad njegovom plaćom te potražuje od njega veću alimentaciju nego što on meni uplaćuje. Da li ja kao prva žena i sa dvoje djece imam ikakvo pravo prednosti naplate pred njegovom drugom ženom i djetetom?
  5. imam jedno pitanjce...dali ja kao dijete branitelja imam ikakvih povlastica na upisu na faklutet s obzirom da prijeđem bodovni prag...(jer moj otac nije niti dragovoljac,niti vojni invalid a niti nestao il smrtno stradao)a ako imam jel mi mozete rec kakvu vrstu potvrde ja moram dostavit u dokumentima za fakultet i di ja nabavit... Hvala unaprijed!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija