Jump to content

Fenomeno

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Puno hvala na odgovoru! E sada još samo jedna stvar;) Policijska postaja je izdala obavezni prekršajni nalog broj 511-19-44/6...., a na obavijesti koju sam dobio u kasliću od policije na kojoj piše da je sud izdao dovedbeni nalog u gornjem lijevom ćošku je otisnut (dakle nije rukom ispunjeno nego isprintano, dok su pored toga dopisivani neki brojevi rukom) broj 511-19-33/..... E sad, mene zanima da li je moguće da se ta obavijest od policije o dovedbenom nalogu odnosi na taj prekršajni nalog koji sam spomenuo? Buni me što prekršajni nalog počinje s 511-19-44/..... a na obavijesti je otisnut 511-19-33/..... Zanima me da li postoji određeni slijed brojeva za prekršajne nalog, a neki drugi za te obavijesti o dovedbenom nalogu? Unaprijed hvala
  2. Puno hvala na odgovoru! Samo još nešto, u međuvremenu je (mislim tokom 2011.) izdan dovedbeni nalog. Da li to odgađa zastaru? Ili je prekida na određeno vrijeme? Hvala
  3. Pozdrav svima! Nadam se da će mi netko znati točno odgovoriti pošto nisam uspio pronaći točan podatak. Napravio sam prekršaj 30.06.2006., platio kaznu, ali sam naknadno trebao obaviti i izvanredni liječnički pregled vezan uz taj prekršaj za koji sam obavio sa zakašnjenjem duljim od 15 dana za što je propisana kazna od 1.000kn. 15.01.2009. dobio sam od policije Obavezni prekršajni nalog i uplatnicu na 1.000kn. Na to sam se žalio i bio pozvan na Sud. Uzeli su moju izjavu i ipak mi odredili kaznu od 1.000kn, pravoćno rješenje postalo je 11.05.2009. Ono što mene zanima je kada nastupa zastara? Dvoumim se da li je 3 ili 4 godine? Unaprijed hvala!
  4. Pozdrav, Molio bih pravni savjet. Malo je komplicirana situacija. Naime, moj radni odnos kod poslodavca bio je na neodređeno vrijeme, bio sam žrtva neprekidnog mobbinga (psihički). Omalovažavan sam, kao i moj rad, ignoriran, poslovi koji su bili moje zaduženje bili su dodijeljeni drugima, a mene se namjerno ostavljalo bez posla. Slao sam nekoliko prigovora u kadrovsku, ali nije bilo ama baš nikakve reakcije. Nakon nekog vremena pozvan sam u kadrovsku i direktor mi je rekao doslovno: "Potpiši sada sporazumni raskid ili ćeš dobiti otkaz i imati problema kod novog zapošljavanja, ponuda vrijedi samo ovaj tren". Ispao sam totalno naivan i potpisao taj sporazumni raskid na moju inicijativu, jer sam mislio da mi može dati otkaz kad god poželi jer da uvijek može izmisliti neki razlog. Nakon toga kako sam ostao bez plaće postao mi je problem plaćati kredit, i zbog kašnjenja i prestanka dolaženja plaće na račun su mi u banci drastično podigli kamatu. Sada mi je problem to nadoknaditi i pukao mi je film i želim tužiti poslodavca ako postoji i najmanja šansa da dobijem spor? Problemi su: 1) Radni odnos je prestao prije skoro godinu dana 2) Na sporazumnom raskidu postoji članak u kojem piše da radnik izjavljuje da nema nikakvih potraživanja prema poslodavcu niti temeljem Zakona o radu 3) nemam svjedoka da sam doslovno ucijenjen da moram potpisati sporazumni raskid (ali nema ni poslodavac svjedoka da me nije ucijenio) Tužio bih poslodavca za nanesenu štetu, direktno radi toga su mi drastično porasli troškovi, otežala se financijska situacija, a i ponižavan sam na radnom mjestu na što sam se žalio i nije bilo reakcije iz kadrovske. Moj posao mi je bilo skoro pa i zabranjeno odrađivati, a radili su ga drugi koji ga nisu smjeli raditi jer je u suprotnosti sa Zakonom da ga obavlja osoba kojoj to ne piše u opisu radnog mjesta. Da li postoji šansa da tražim odšetu i da dobijem spor (svejedno kako bi se zvala ta tužba, da li za mobbing, učinjenu štetu, ucjenu itd....)? I ako i postoji šansa, kako bi procijenili moje šanse? Puno hvala unaprijed!
  5. Hvala puno, ali me strah da neću stići angažirati odvjetnika. Da li je rok od kada se prijavi nadležnoj osobi mobbing, 8 dana da reagira, i ako se ogluši, novih 8 dana za tužbu? Dakle 16 dana od prijave? I ako je to točno da li je ipak moguće podnijeti tužbu i nakon tog roka? I da li se broje i vikendi i neradni dani u taj rok?
  6. Hvala još jednom! Ali i dalje imam problema....cijelo jutro pretražujem i ne mogu na Intenetu nigdje naći formu tužbe? I da li možda znate na koji članak ZOO bih se trebao pozivati? U ZOR-u sam našao članke koji se odnose na moj slučaj, ali ne znam na što se pozivati iz ZOO? Da li se moram obvezno pozvati i na nešto iz ZPP-a? Da li odmah u tužbi trebam detaljno objasniti situaciju i priložiti neku dokumentaciju koja dokazuje da sam u pravu? Molio bih tko zna za što skoriji odgovor pošto mi je hitno, a i najviše me trenutno interesira ta forma tužbe i da li je tužba valjana ako ju jednostavno adresiram na nadležan općinski sud i pošaljem preporučeno? Hvala
  7. Puno hvala na odgovorima. A da li se ta tužba može laički sročit, isprintat u wordu, adresirat i poslat ili to mora obavezno biti neka forma koju odvjetnik sastavlja? Da li bi imala jednak značaj ako bih ju ja samostalno poslao, jednostavno napisanu? I još bolje, da li netko možda ima primjerak neke takve tužbe?
  8. Puno hvala na odgovoru. Molio bih još samo nešto. Da li je dovoljno poslati mailom obavijest na adekvatnu osobu vezano uz uznemiravanje, ili je baš potrebna neka službena forma? Druga stvar, da li se u tih 8 dana ubrajaju samo radni dani ili općenito 8 dana? I posljednje....zaštita putem suda......da li i za to postoji posebna forma ili se može problem jednostavno napisati i adresirati na sud? I koji sud? Hvala
  9. Pretraživao sam forum, ali nisam našao konkretan odgovor pa otvaram novu temu. Dakle, koliko danas ima smisla podići tužbu za mobbing, tj. kolike su šanse da se spor dobije? Našao sam na Internetu da je konačno donesena prva presuda vezana uz mobbing, i to mislim u svibnju 2008. Dalje, da li se tužba može podići retroaktivno? Dakle ako si radi mobbinga odlučio otići u drugu firmu, ali ne želiš da taj tko te terorizirao prođe nekažnjeno? Pa da se onda tuži samo radi mobbinga, otkaz ugovora da se ne miješa u to. I da li je nužno da se prije tužbe za mobbing službeno zatraži Zaštita prava, ili to nije nužno, a da je u vrijeme torture bila upozorena nadležna osoba, neformalno (ali pismeno) ? Molio bih odgovore na ovih par pitanja, ako netko zna. Hvala puno.
  10. Molio bih da mi netko odgovori tko zna odgovor. Hvala.
  11. Molim odgovor na pitanje da li postoji mogućnost povlačenja već potpisanog sporazumnog raskida ugovora o radu? Npr, ako je sporazumni raskid zatražio zaposlenik, s datumom 01.07.2009. da li je moguće da se taj sporazumni raskid poništi na zahtjev zaposlenika, iako to možda poslodavcu ne odgovara? I ako je, na koji način? Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija