Jump to content

markost

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, moj otac je bio Srpski državljanin, preminuo je prije oko 2 godine,nismo bili u kontaktu. Treba mi rješenje o naslijeđivanju , ne znam da li je uopće bila ostavinska rasprava. Kome se mogu obratiti, i na koji način Hvala.
  2. Mislite na pitanje za stečajnog upravitelja, ili trgovački sud. Hvala.
  3. Ne. Ja sam vlasnik i jedini radnik. Neznam, da li su mogu prijaviti na Zavod za zapošljavanje,dok tvrtka nije još brisana. Hvala
  4. Poštovani, molim Vas Za savjet. Nad mojom tvrtkom u kojoj sam jedini zaposlenik, je otvoren i zaključen stečajni postupak /skraćeni/ rješenje trgovačkog suda je objavljeno u N.N. 03.01.02014.i dostavljeno sudskom registru, radi brisanja iz registra. Pitanje- Kad mi službeno prestaje radni odnos? Da li datumom brisanja tvrtke iz sudskog registra ili po pravomoćnosti rješenja trgovačkog suda/otvaranje i zaključenje stečajnog postupka Od 03.01.2014. ovo mi jako bitno, molim Vas za odgovor. Hvala.
  5. Na temelju Vašeg savjeta prije oko godinu dana, sam podnio prijedlog za raspravu naknadno pronađene ostavinske imovine , a sada mi savjetujete nešto sasvim drugo?????????????????????????????????
  6. Molim savjet ! Na temelju Vašeg savjeta prije oko godinu dana, sam podnio prijedlog za raspravu naknadno pronađene ostavinske imovine iza smrti mojega oca. Naknadno pronađena imovina je nekretnina (zemljište), koja je bračna stečevina između mojega pok.oca i moje maćehe. Zemlja je uknjižena na ime moje maćehe 1/1. Općinski sud donosi rješenje o nasljeđivanju (pravomoćno - nije bilo žalbe), na temelju kupoprodajnog ugovora i izjave (decidirane) moje maćehe da je to zemljište braćna stećevina. I tu nisam imao nikakvih problema, kako ste me i savjetovali. I sud donosi pravedno rješenje. Međutim ZK odjel odbija prjedlog (po službenoj dužnosti) uknjižbe prava vlasništva po rješenju Općinskog suda o nasljeđivanju, iz razloga što je moja maćeha uknjižena - upisana za cjelo, i u razgovoru sa službenikom ZK odjela, zahtjevaju od mene ponovno prjedlog za uknjižbu i nekakvu izjavu ovjerenu kod javnog bilježnika od moje maćehe, da bi se stvar još više zakomplicirala, nedavno moja maćeha iznenadno oboljeva i nažalost umire. Njezini nasljednici koliko ja znam su njeni nećaci, ostavinski postupak još nije proveden. Što mi je ćiniti ?, budući da ja nisam njezin zakoniti nasljednik, da li mogu nekako obavjestiti sud u vezi njenog ostvinskog postupka, budući da zemlja (spomenuta) koja se i dalje u ZK vodi na moju sada pokojnu maćehu 1/1. A u rješenju Općinskog suda o nasljeđivanju je od 1/2 tog zemljišta, pripada meni 1/2. puno hvala, prvi put ste mi pomogli, isto sam bio zbunjen, ali tek mi sada nije niša jasno.
  7. Ht - tužitelj Molim savjet ! Na moj prigovor Općinski Sud u Splitu stavlja van snage rješenje o ovrsi javnog bilježnika I upućuje nas u parnički postupak. Dobio sam poziv za glavnu raspravu u parničkom postupku ( kao tuženik), HT je tužitelj. Međutim nisam dobio nikakvu tužbu na koju mislim da imam pravo na odgovor. U pozivu za glavnu raspravu iz ničega ne mogu povezati o čemu se radi . Kome se mogu obratiti ? Kako? Puno hvala.
  8. evo bio sam u gruntovnici, izgleda da je ugovor u redu, ovjeren je potpisima pred Općinskim sudom u Splitu br. OV- 8581/83 dana 17.10.1983.(službeni ovjereni ugovor moram ćekati oko dvadesetak dana.) molim ako mi možete odgovoriti na drugi dio pitanja, u vezi podjele one imovine koja je ostala. hvala.
  9. Molim savjet ! Moj je otac umro bez oporuke. Nasljednici su : moja maćeha(nema djece), i ja (sin). _Ugovorom o utvrđenju i podjeli zajedničke imovine još iz 83 god. moj pok. otac i moja maćeha su podijelili imovinu tako da je mojoj maćehi pripao veliki stan, a onaj mali stan u potkrovlju mojem pok. ocu. Ja za taj ugovor nisam znao sve do smrti mojega oca, Kada je moja maćeha na temelju toga ugovora zatražila uknjižbu na svoje ime toga velikoga stana i brisanje imena mojega oca. I tako da taj veliki stan ne ulazi u ostavinsku masu. Ovako, mene zanima da li moja maćeha ima pravo u ostavinskoj na ½ onog manjeg stana koji je ugovorom pripao mojem pok. ocu. Isto tako me zanima da li maćeha ima pravo na 1/2 zemlje koju je moj otac naslijedio, jer koliko ja znam, a malo znam, ja nemam pravo na nasljedstvo moje maćehe , poslije njene smrti. Oprostite , malo sam zbunjen dojmio me taj ugovor, jer gruntovnica ga je najnormalnije prihvatila iako je 25 godina ležao u ladici. Hvala. Marko
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija