Jump to content

Odvjetnica-30

Korisnik
  • Broj objava

    49
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala na ovoj obavijesti, meni bi bilo korisno i nešto detalja o tome, jer načelno znam da je dio Ministarstva pravosuđa. No, ipak zahvaljujem na trudu.
  2. Molim kolege koje znaju ponešto o Pravosudnoj inspekciji da mi pomognu. Zanima me gdje mogu naći nešto o radu, djelovanju i ustroju ove inspekcije jer pretraga na google-u ne daje baš puno. Gdje im je sjedište? Kako i što prijaviti toj inspekciji. Unaprijed hvala!
  3. Dogovor s suvlasnikom Vam je najbolje rješenje. Ukoliko se ne uspijete dogovoriti o prodaji kuće, možete pokrenuti sudski izvanparnični postupak za razvrgnuće suvlasništva. Ukoliko doiba nekretnine nije fizički moguća, provodit će se tzv. civilna dioba, odnosno jednostavnije rečeno sudska prodaja. Konačni ishod: netko će nekoga morati isplatiti ili će treća osoba to kupiti. Postoje u Hrvatskoj neka trg. društva koja se bave kupovinom nekretnina, dakle, prate dražbe i sudjeluju na njima. Možda su oni reješenja za Vas...
  4. Ovrha na nekretnini se vodi na području suda gdje se nekretnina nalazi. Vodite računa o tome, bez obzira gdje se vodio postupak za razod braka.
  5. Znači, draga kolegice "odvjetnice" trebamo striktno razlikovati termine. Evo, podijelite malo sa nama vaš životni put.. da vidimo u koju vi to kategoriju spadate. Nisam bila te (ne)sreće u životu da bi mi netko ostavio u nasljeđe kancelariju i predmete. Roditelje sam nažalost prerano izgubila. Sve sam napravila u životu sama, za školovanje sam imala stipendiju, završila sam u roku i ovo započela graditi uz pomoć svog životnog suputnika i osjećam se predivno zbog toga...
  6. Postupak se vodi na području suda gdje se nekretnina nalazi, dakle Rab, a ne RI, ako dobro shvaćam iz onoga što ste rekli...
  7. Na Rabu imate 5 odvjetnika. Uzmite jednog od njih da si smanjite troškove. :clap:
  8. Koliko mi je poznato u VG je postupak upisa stambenih objekata u zemljišne knjige (+ etažiranje), jer je većina stambenih zgrada neupisana u zemljišne knjige. Većinu postupaka je vodila jedna odvjetnica. Negativno rješenje, tzv. odbijenica oneseno je iz razloga što nisu ispunjeni uvjeti za upis knjižnog prava, ali s ovoliko malo podataka ne znam reći zašto, pretpostavljam zato što cjelokupna zgrada nije upisana u zemljišne knjige, pa se nisu stekli uvjeti ni da se upiše navedeni stan. Sve su ovo pretpostavke, ako se uopće radi o stanu. Posavjetujte se s nekim odjvetnikom koji će vidjeti to rješenje i ostale dokumente nakon čega će vam znati reći što dalje.
  9. Situacija je teža kada je on suvlasnik s nekim. Međutim, posotje specijalizirane agencije odnosno trgovačka društva koja idu po dražbama i samo kupuju takve nekretnine. Trebate se raspitati o tome i eventualno stupiti u kontakt s njima. Prije ovrhe ne nekretninama ja se uvijek pokušam raspitati u ime stranke da li ima potencijelnih kupaca za tu nekretninu. U uredu imam osobu koja se samo brine o nekretninama. U pravilu nisam imala problema za prodaju, jedino je kod vas nezgodno što je 1/2 u pitanju. Ispod 1 g. ne znam da li vam to može trajati, zavisi na kojem sudu se vodi postupak...
  10. U skriptarnici PF u Zg može se kupiti (ako već nije prodana!) skripta prof, Dike VANPARNIČNO PROCESNO PRAVO. Tu sve imate. Zgodno je imati, regulirana su onovna načela i pravila ovog postupka, te posebni dio za pojedine postupke, recimo uređenje međe, lišenje poslovne sposobnosti i sl.
  11. Ma zezam te malo, što će vam odvjetnici puhati za vratom u trenucima opuštanja...
  12. Ako vam je stalo naplatiti svoja potraživanja, nemate izbora nego krenuti u ovrhu. Provjerite prije toga da li je vaš bivši suprug u zemljišnim knjigama upisan kao (su)vlasnik navedene nekretnine. Što se tiče troškova, morate razlikovati troškove odvjetnika, troškove sudskih pristojbi i ostale izdatke u postupku (troškove vještaka i sl.). Sudskih pristojbi možete biti oslobođeni, ali troškove odvjetnika i troškove vještaka u pravilu morate platiti. Možda će vas to koštati i više od 10.000,00 kn, samo to ne možate odmah platiti, nego sukcesivno, kako dospijeva. Ja primjerice radim tako da stranci koja ne ože odmah platiti predvidivi iznos troška, ne uzimam akontaciju, nego po svakoj provedenoj radnji pozovem ju na plaćanje. Ako je vrijednost premeta spora (vrijednost vašeg zahtjeva) od 10.000,00 do 100.000,00 kn trošak odvjetnika iznosi 1.000,00 kn + PDV = 1.220,00 kn po jednoj radnji, dakle, 1 ročište toliko, 1 prijedlog za ovrhu toliko...itd. Morate shvatiti da vas niti jedan odvjetnik neće i nema interes kreditirati. Isto tako ljudski je pomoći stranci, što ja nastojim uvijek činiti....Sretno!
  13. Nemate razloga biti ljuti zbog tuđeg uspjeha. To vam neće pomoći da postanete uspješni. Mislim da je doista bitno znati što želite u životu. Ja sam relativno sretna. Novaca bude nekad više, nekad manje, za mene dovoljno...Sretno!
  14. Imaš o tome neka iskustva, ili to govoriš onako, napamet?... :baba:
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija