Jump to content

moonlight9

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Njihovi susreti uopće nisu upitni. I do sada su se njih dvoje redovito viđali iako je bivši odselio dosta dalje od mjesta gdje smo mi živjeli tako da naše preseljenje nikako neće utjecati na njihove daljnje susrete. Novo mjesto stanovanja je dalje od mog i djetetovog starog mjesta stanovanja ali ne i od njegovog. Znači, po tom pitanju sve ostaje isto. Kao što sam rekla, hvala na odgovoru. I sama sam pretpostavljala da za to treba njegov pristanak. Sada sam dobila i potvrdu za to. Samo me zanima kakav je daljnji postupak? Gdje se treba obratiti da bi promjena bila provedena?
  2. Hvala na brzom odgovoru. Stvar je u tome što je okolina u kojoj ćemo živjeti dosta konzervativna (selimo se dosta dalje od mjesta gdje smo dosad živjeli) i smatram da će dijete imati manje "problema" ukoliko ima prezime mog budućeg muža i ostale eventualne braće/sestara. Dijete je prihvatilo mojega zaručnika kao oca te imaju stvarno blizak odnos. Voljela bi da se to i "teoretski" učvrsti - naravno, ako je moguće. Još me samo zanima, ukoliko bivši pristane na djetetovo novo prezime (a mislim da hoće), gdje se moramo obratiti kako bi ta promjena prezimena bila provedena?
  3. Imam jedno pitanje vezano uz promjenu prezimena mojega djeteta. Vjerujem da sam na pravom mjestu. Situacija je sljedeća: ostala sam trudna sa sada već bivšim dečkom. Naime, prekinuli smo vezu ubrzo nakon što je on doznao za trudnoću. Dakle dijete je vanbračno te je mojom odlukom dobilo moje prezime iako ga je otac priznao (dakle u rodnom listu piše ime oca). Skrbništvo je dodjeljeno meni. Otac ga već 6 godina redovito viđa i plaća alimentaciju. Uskoro se udajem za novu osobu u mom životu i zanima me kakav je postupak te da li je uopće moguće da moje dijete dobije prezime budućeg muža? Voljela bi da ja, moje dijete i budući muž imamo isto tj. samo muževo prezime.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija