Jump to content

herr_lucho

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://www.facebook.com/danijel.lucic
  1. Je, je. Oni jesu suvlasnici i suparničari, ali kad smo tražili naknadu troškova postupka, odvjetnik je podijelio točno u iznos među njima i onda to predao na FINA-u. Na jednom smo se naplatili u cijelom njegovom iznosu, ali drugi nema otvorenih računa stoga bi ako je moguće i za taj drugi dio ovršili ovog prvoga, koji je solventniji.
  2. Pozdrav, Pokrenuli smo ovrhu na novčanim sredstvima putem FINA-e na dva brata ovršenika koji su suparničari u jednom postupku kojeg su izgubili. Kako smo samo jednoga ovršili jer je imao nešto na računima, a drugi nema ništa, postoji li mogućnost obraćanja sudu da donese sudsku odluku koja je ovršna isprava o tome da je ovaj prvi solidarni dužnik drugog brata od kojeg se ne može naplatiti. Hvala!
  3. Pozdrav, zanima me kao novopečenog javnobilježničkog vježbenika što točno znači "150 sati teoretskog obrazovanja prema programu koji mora biti usklađen s programom Pravosudne akademije". Dakle, ja kao javnobilježnički vježbenik ne moram pohađati pravosudnu akademiju, ali što onda moram konkretno napraviti da bi ostvario uvjet? Hvala na odgovoru!
  4. Pozdrav, zanima me ako netko na forumu zna je li potrebno ovjeriti kod javnog bilježnika punomoć koju bi meni dao predsjednik udruge, kao članu da sklopim neke ugovore (npr.o osiguranju) za ime i račun udruge jer ne mogu nigdje naći propis o tome. Unaprijed hvala na odgovoru
  5. Pozdrav, zanima me radi li se o nadripisarstvu ako osoba koja nije (još uvijek) diplomirala na pravnom fakultetu priprema ugovore, brine se da udruga radi u skladu sa zakonom i komunicira sa trećima putem maila radi sklapanja pravnih poslova, a u statutu se navodi kao osoba koja vrši administrativne poslove i za to može primiti nagradu kao član udruge u skladu sa statutom. Da se razumijemo, sve što bi ta osoba trebala raditi je za ime i račun udruge, a ona je i sama član te udruge. Dakle, nema davanja pravnih savjeta za naknadu, zastupanja pred sudom itd. Nego za ime i račun udruge, u skladu s njezinom djelatnošću priprema ugovore.
  6. A mogu li ja biti direktor, a da sačuvam status redovitog studenta? Hvala na odgovoru
  7. Pozdrav, zanima me sprječava li neki od naših zakona da redoviti student bude na mjestu direktora d..-a i to preko studentskog ugovora? Unaprijed hvala
  8. Poštovani,zanima me je li u praksi moguće manipulirati dokazima na sljedeći način: naime u ZKP-u je propisano za koja se kaznena djela mogu naložiti posebne dokazne radnje. No, znači li to da primjerice, naložene su posebne dokazne radnje nadzora i tehničkog snimanja telefonskih razgovora i drugih komunikacija na daljinu, zbog sumnje u kazneno djelo pranja novca. No, ako državno odvjetništvo tim putem dođe do saznanja da je počinjeno neko kazneno djelo koje nije obuhvaćeno čl. 334 ZKP-a (primjerice povreda autorskog prava ili uništenje tuđe stvari), mogu li oni iskoristiti taj dokaz na sudu? Također, može li na sudu proći kao neovlašteno snimanje razgovora (tekstualnih dopisivanja, videopoziva i sl.) od strane neovlaštene osobe, gdje odgovorna osoba (vlasnik domene određene stranice, službenik telekomunikacija i internet poslužitelja) nije upozorila da bi mogla snimiti razgovor, bez obzira o vrsti kaznenog djela? Nisam naravno počinitelj kd pranja novca ili uništenja druge stvari i sl., samo sam student koji se muči sa Kaznenim postupovnim pravom pa bih molio upućene da mi malo objasne. Nadam se da bi obo moglo poslužiti također kao primjer drugim osobama koje bi se našle u situaciji sličnoj ovom mom primjeru. Lijep pozdrav
  9. Poštovani, žao mi je što ponovo otvaram ovu staru temu. Zanima me ako je svjedok lagao na raspravi u parničnom postupku, oko toga što nije meritum spora, ali je dakako moglo utjecati na stav suca vezano za iskaz tužitelja. (naime, naveo je da mu je tužitelj prijetio vatrenim oružjem iz čista mira, iako u pravomoćnoj presudi u kaznenom predmetu stoji da je oružje upotrijebljeno samo kao sredstvo zastrašivanja u cilju samoobrane. Preciznije, presuda je osudila tužitelja zbog posjedovanja, ali ga oslobodila optužbi zbog prijetnje). Zanima me da li ta presuda može biti dovoljno jak dokaz kako bi se dokazalo kazneno djelo lažnog svjedočenja. Jer iako taj incident nije meritum, ipak je takav iskaz mogao znatno utjecati na mišljenje suca o istinitosti iskaza tužitelja, te samim time na konačnu odluku.
  10. Poštovani, moja obitelj vodi jedan zamršen imovinski spor koji traje već dugo. Naime, započet je davne 1994. nakon čega je donesena drugostupanjska odluka u našu korist 2001. Međutim, 2003. je Vrhovni sud naredio reviziju, na što je Općinski sud presudio protiv nas, no tu odluku je poništio Županijski sud. Zatim smo mi podigli tužbu na utvrđivanje činjeničnog stanja 2005. godine i to nije rješeno do danas. Dakle, budući da posljednji spor traje 5 godina, a cjelokupno trajane sporova oko istog predmeta, već 16 godina, zanima me kakve su mogućnosti za naknadu štete, te ubrzavanje rješavanja spora. Trebam li se obratiti izravno Ustavnom sudu RH za to ili postoje neke druge mogućnosti, te kolika je cijena sudskih pristojbi u tom slučaju. Unaprijed hvala, Danijel.
  11. Dobar dan svima na forumu. Zanima me pitanje kada nastaju pravni učinci braka koji je sklopljen pred predstavnikom vjerske zajednice koja sa RH ima pravno uređene odnose. Je li to kada nevjesta i ženik izjave pristanak na sklapanje braka sukladno čl. 6, čl. 8., čl. 19, čl. 23. Obiteljskog zakona. Ili tek kada matičar upiše brak u maticu vjenčanih sukladno čl. 22 stavak 1 Zakona? Unaprijed hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija