Jump to content

skini

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Rijeseno. Ipak nije trebalo platiti prijenos, zena na tehnickom se zeznula. Ipak hvala.
  2. Kupio sam polovni auto star 6 godina od jedne autokuce. Platio sam u gotovini. Dobio sam R-1 racun na kojem pise cijena vozila, ali kod PDV-a pise 0kn (te pise da je temeljem clanka 8., stavak 7. zakona o porezu na dodanu vrijednost, na nabavnu cijenu vozila za iznos posebnog poreza na promet nije obracunat PDV). U autokuci su mi rekli da prijepis vozila (5% vrijednosti) ne placam. Medjutim kada sam isao prepisati auto rekli su mi da tih 5% moram platiti. Ko je u pravu? Zar nije tocno da kad se kupuje polovni auto od pravne osobe, da se ne placa taj prijenos od 5%? Ili je problem u ovome racunu R-1 sta pise 0kn za PDV (znaci da su me zeznuli u autokuci ili)??
  3. Ajd molim te ne filozofiraj i ne kakaj! Ne znas o cemu se radi pa onda i ne komentiraj ako ne znas pravni odgovor. FYI Otac je znao da sin radi ali je ipak odlucio placati. Sad mu puklo pa vise ne zeli i prijeti nekakvom tuzbom. A sin je posteno radio (studij je upisao i cim je vidio da nece ici nakon par mjeseci se zaposlio). Sad se malo opametio i vidio da nece daleko bez faxa pa ga upisuje. Majka nema nikakve veze s tim jer ona niti ne zeli nikakvu alimentacije;ne zeli imati nikakvog posla sa bivsim muzem.
  4. Ne znam kakav to otac moze tuziti svoje dijete, ali dobro. Samo me zanima kako zakon na to gleda. Ja mislim da ga moze tuziti, ali sumnjam da moze tu tuzbu dobiti!
  5. I jos jedno pitanje. Da li otac moze traziti i dobiti povrat novca od djeteta, jer je neko vrijeme placao alimentaciju neznajuci da djete vise ne studira nego se zaposlilo?
  6. Da li je moguce da se nakon prekida placanja alimentacije jer je dijete postalo punoljetno, prekinulo redovit studij i pocelo raditi, moze opet dati zahtjev za alimentaciju jer se dijete nakon dvije godine od prekida opet upisalo na redovit studij i prestalo raditi?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija