Jump to content

student20

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. koliko sam shvatio iz postova, NN osoba je prenijela toj osobi (koja je učinila dojavu policiji) da će te vi naći i platiti neke ljude da nju ubiju. to bi bilo vrlo vjerovatno prijava za kazneno djelo prijetnje, ali vi govorite o DOJAVI policiji, ne i o kaznenoj prijavi, što su dvije različite stvari i različito se onda postupa. da li je policija zvala vas na razgovor i u kom svojstvu? bio sam pozvan na razgovr u SVOJSTVU OSOBE OD KOJE SE PRIKUPLJAJU INFORMACIJE- dao sam svoju izjavu pred krim-policajcem da takvo što nisam nikad ni pomislio, a kamoli izjavio-porazgovarali smo o pozadini i detaljima mojih odnosa sa tom NN osobom a inspektor mi je rekao da je ta NN osoba došla kod njega i dala DOJAVU o tome - ne kaznenu prijavu-kad sam nakon dogovorenog vremena trebao doći po potvrdu o tom zapisniku i dojavi , radi privatne tužbe za klevetu -taj dan me nazvao inspektor na mobitel i rekao da ne mogu dobiti nikakvu potvrdu iz razloga što je kompletan spis proslijeđen na ODO,a da kompletan spis može dobiti moj odvjetnik koji će mi pokretati privatnu tužbu. Mislim da ću pričekati razvoj situacije jer se baš i nemam puno vremena baviti sudovima i odvjetnicima jer moram učiti i polagati svoje ispite. Hvala svima na savjetima i komentarima.
  2. petpetica- puno hvala na savjetu-student jesam , ali do sada nisam imao nikakvih problema ni potrebe za sudskom ili kaznenom praksom, a pošto sam relativno novi na ovom portalu nisam još sve detaljno ni pregledao--sad sam sve shvatio-i pronašao -puno hvala još jednom i sve najbolje..
  3. U principu sve i jeste vrijeđanje i kleveta-ali mi je rekao jedan odvjetnik da se ne može ništa pokrenuti po privatnoj tužbi dok ODO obrađuje slučaj. A niti jedan odvjetnik ne želi raditi na proviziju za odštetu nego svi traže konkretne novce za pokretanje postupka kojih ja trenutno nemam, a ne mogu ići na besplatnu pravnu pomoć jer imam na sebi neku imovinu koju nikome ne mogu prodati niti tu imovinu iskoristiri na drugi način (iznajmiti ili slično )
  4. konkretno-bila je DOJAVA POLICIJI DA SAM JA IZJAVIO PRED JEDNOM OSOBOM (a nisam ) koju prijavitelj nije želio imenovati prilikom dojave - da ću ja platiti neke navodne ljude koji će tu osobu ubiti. Strašno...Jako komplicirana situacija, a najstrašnije je to da niti jedan odvjetnik ne želi dati adekvatan savjet besplatno - a za konkretne poteze nemam novaca.
  5. Hvala na brzom odgovoru-naime razgovarao sam s nekoliko odvjetnika o cijelom slučaju i svi su mi rekli da je to jako kompliciran slučaj i odbili me kad su čuli da nemam novaca -jedan od njih mi je savjetovao da osobno sam odem u ODO i predam kaznenu prijavu za lažnu prijavu-što ću vjerojatno i učiniti-jel može neka šablona kako se sastavlja prijava ili da odem tamo i osobno dam iskaz u zapisnik. Ukoliko se pokrene službeni postupak da li će mi opet trebati odvjetnik....ne znam šta da radim...
  6. Molim stručnjake da mi kažu u kojim člancima našeg Kaznenog zakona je obrađena tema -Lažne prijave kaznenog djela- i druga stvar -psihičko maltretiranje obitelji sa tim lažnim prijavama- ili nešto slično formulirano....molim hitni odgovor. Da li se može podnijeti kaznena prijava na ODO u svojstvu građanina za lažnu i neargumentiranu prijavu bez odvjetnika jer nemam novca za platit odvjetnike....puno hvala na odgovoru
  7. evo mene opet- opet dobio obavijest od dedine odvjetnice da se moj deda želi nagoditi samnom u kojoj piše- S obzirom da je vrijednost darovanih stvari oko 10.000 eura , moj deda bi pristao da mu ja unuk -student isplatim 5.000 eura u roku 15 dana. Imam dva pitanja za stručnjake: 1. da li odvjetnici u svojim službenim dopisima smiju pisati cifre u EURIMA iako je KUNA u RH službena valuta i 2. pitanje: u potpisanom darovnom ugovoru stoji da je vrijednost darovanih stvari 30.000 kuna. Otkud onda njima 10.000 eura i da li je to zakonski u redu. Da li se mogu ikome žaliti na temelju te dvije činjenice. Naravno da im nemam odakle to isplatiti, a i da imam nebi vidjeli niti 1 euro. Čekam baš taj sud ,pa kako bude. Ali s obzirom da je deda u cca 2,5 god poznanstva s tom ženom potrošio na nju i sebe oko 250.000 kn, i neka je, to je njegov novac i njegovo pravo i još uvijek ima 5.000 kn mjesečna primanja od mirovine, baš me zanima tko može dokazati da je jadni deda u teškoj materijalnoj situaciji, kako navodi njegova odvjetnica.
  8. Zahvaljujem na pomoći i gramatičkoj ispravci .Molim samo da mi još netko tko se razumije u sistem besplatne pravne pomoći kaže da li imam ikakvo pravo na to da ne moram hodati po institucijama i istraživati-i ustvari barem me uputite gdje se može dobiti točna informacija i u kojoj instituciji za besplatnu pravnu pomoć jer nemam do sada apsolutno nikakvog iskustva sa sudom, ali nažalost zbog svog rođenog ću ga izgleda steći.
  9. Poštovani stručnjaci -javljam se prvi puta na ovaj forum i molim Vas hitno savjet.Imam 20 god i redovni sam student u ZG- Naime 14. svibnja ove godine deda mi je darovnim ugovorom darovao traktor star31.g i nekoliko priključaka - sveukupne vrijednosti cca 25.000 kn. Nakon mjesec dana njegova prijateljica-15 god mlađa od njega ga je uvjerila da treba on prodati taj traktor i njoj dati novce, ak želi biti s njom, i zajednički kod njezine odvjetnice su napravili zahtjev, tj, njezina odvjetnica koja dotičnoj vodi nekoliko sporova je meni poslala dopis da u roku 15 dana trebam doći kod nje radi raskida tog darovnog ugovora -kako je navela odvjetnica u dopisu-zato jer je djed u teškoj materijalnoj situaciji- ili će me u protivnom djed tužiti sudu za povrat dara. Iz moralnih principa ja to ne želim vratiti jer moj djed ima hrv i ino mirovinu ukupno oko 5.000 kn , a ja sam student koji je u principu bez primanja, ponekad ako ulovim nešto preko Student servisa i ono što mi roditelji daju za najnužnije školovanje. Napominjem da cijelog svog života prema djedu nisam uputio niti jednu ružnu riječ niti mu se ičim zamjerio . Molim savjet kako se postaviti u ovom slučaju i da li ja imam ikakvo pravo kao student bez redovitih primanja na besplatnu pravnu zaštitu i da li društvo i sistem ikako mogu štititi nas uzorne i poštene građane od gramzljivih sponzoruša . Unaprijed zahvaljujem na savjetima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija