Jump to content

zeever

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ako se ovrha provodi na plaći ovršenika, od ovrhe je izuzet iznos u visini 2/3 prosječne neto-plaće u Republici Hrvatskoj. Mene zanima da li kod ovrhe računa obrta postoji neki dio primanja izuzet od ovrhe?
  2. Vezano uz prijašnji post,kako se tumači slijedeći članak ovršnog zakona te da li i kako mogu to iskoristiti u odgodi ovrhe: Članak 70. (2) Ovrha radi ostvarenja novčane tražbine protiv fizičke osobe koja obavlja registriranu djelatnost može se provesti na cjelokupnoj njezinoj imovini, osim na onim stvarima i pravima na kojima se protiv nje ne bi mogla provesti kad ne bi obavljala registriranu djelatnost te na onim stvarima i pravima koja su nužna za obavljanje njezine registrirane djelatnosti ako joj je ona glavni izvor sredstava za život. Da li se na obrt koji nije u sustavu pdv-a odnosi dolje navedeni članak? Članak 202. (1) Ovrha protiv pravne osobe koja obavlja djelatnost radi stjecanja dobiti može se odrediti na ovim pokretninama i pravima: 1. gotovu novcu i vrijednosnim papirima, bez ograničenja,...
  3. Pozdrav, Radi lošeg poslovanja obrta nakupio se dug državi.Porezna uprava pokrenula je ovrhu poslovnih računa. Na rješenju o ovrsi koja glasi na moje ime naveden je pogrešan broj obrta-mbo (porezni broj-jmbg je ispravno naveden). Da li na osnovu toga mogu tražiti obustavu ovrhe i na koji način. Molim znalce za odgovor; zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija