Jump to content

online

Korisnik
 • Broj objava

  36
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Pozdrav, može li tvrtka X osporiti račun tvrtki Y nakon što je konzumirala uslugu? Naime, tvrtke X i Y imaju ugovor koji regulira satnicu. Mailom su naručeni poslovi od tvrtke X koji su kasnije odrađeni od tvrtke Y. Tvrtka X je počela koristiti naručenu uslugu i dalje ju dorađivati, a koju nakon par mjeseci ne želi platiti, jer nije pristala na ponudu koju nikada nije ni tražila. Hvala na odgovorima ....
 2. Strana udruga

  Da, ona djeluje u Hrvatskoj, a članovi imaju članske iskaznice. U cca 26 gradova u RH ima 100-njak članova. Za članstvo uplaćuju godišnju članarinu na žiro-račun, koji nije žiro-račun udruge već račun jedne pravne osobe u RH. Na isti račun idu i sve prikupljene donacije. Udruga nije registrirana u RH, odnosno, ne postoji u registru i nema OIB. Sve odgovorne osobe, su dogovorene na sastanku i ne predstavljaju odgovornu osobu pred zakonom RH. S obzirom da sam visoko pozicioniran u toj udruzi, ukazao sam na potencijalno kršenje zakona i mogućnost zabrane djelovanja udruge zbog nepostojanja iste u registru stranih udruga.
 3. Strana udruga

  Pozdrav, član sam strane udruge u Hrvatskoj, no vidim da ista nije u registru udruga. Kršimo li time zakon? Ako da, postoji li kakva kazna i što nam je činiti da se uskladimo?
 4. Uskrsnica

  Hvala ...
 5. Uskrsnica

  Pozdrav, mogu li se zaposlenicima, a koji su na prodiljnom dopustu isplaćivati uskrsnice i slične isplate? Kolika je maksimalna uskrsnica? Hvala.
 6. Punoljetno dijete - povećanje alimentacije

  Upravo tako - oni podnose tužbu i ja ju priznam. Zar ne bi, u suprotnom, bivša supruga mogla pokrenuti ovrhu jer sam prestao uplaćivati na njen tekući račun?
 7. Temeljem savjeta dobrih i upućenih ljudi s ovog portala, moja punoljetna djeca (20 i 18 godina) i ja smo dogovorili da: - od idućeg mjeseca počinjemo uplaćivati alimentaciju na njihove osobne tekuće račune - od idućeg mjeseca podižemo iznos alimentacije za 20% Pretpostavljam da moramo pokrenuti izvanparnični postupak bez kontaktiranja CZSS, no kako i gdje? Hvala još jednom.
 8. Punoljetno dijete i alimentacija

  Hvala ... sve jasno ....
 9. Punoljetno dijete i alimentacija

  Ako sam dobro shvatio: 1. Punoljetno dijete i dalje ima pravo na alimentaciju, premda zarađuje preko 15.000kn godišnje te nije više uzdržavana osoba pred zakonom (redovan rad preko studentskog) 2. Gdje se zatraži i pokreće postupak za izmjenu postojećeg Plana o roditeljskoj skrbi. U CZSS ili direktno na sudu. 3. I još jedan dodatak, budući da vidim da ga spominjete. Da li majka krši Plan, budući da djeca već više godina dolaze kod oca tek 6 sati mjesečno u dva navrata. Na primjedbe oca, majka nije poduzela ništa, već je to sada prešlo u standard. Hvala
 10. Punoljetno dijete i alimentacija

  Mogu li s punoljetnim djetetom ugovoriti uplaćivanje alimemtacije na njegov tekući račun?
 11. Pozdrav, da li punoljetno dijete, student, koje zarađuje preko 15.000kn godišnje ima pravo i na alimentaciju? Hvala
×