Jump to content

online

Korisnik
  • Broj objava

    44
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, prije dva mjeseca sam potpisao ugovor na neodređeno s probnim rokom od 6 mjeseci. Poslodavac počinje pred mene stavljati zadatke koje su nemogući za provesti u djelo, primjerice, otvoriti 4 maloprodaje za 3 radna dana. Može li mi zbog nemogućnosti provođenja zadataka dati izvanredan otkaz bez obrazloženja? Hvala
  2. Zahvaljujem se na odgovoru
  3. Da li je tako, čak i ako nije vratio potpisani ugovor?
  4. Hvala na odgovoru. Ugovor je realiziran, proizvod poslan, no kupac ne želi potpisati potvrdu primitka proizvoda i niječe sadržaj ugovora, kao i svoje obveze. No to mi je za sada dovoljno ....
  5. Pozdrav, moj obrt je potpisao ugovor s korisnikom i poslao ga na potpis. U ugovoru je kao dodatna obaveza postavljena i plaćanje 30% avansa. Kupac je platio avans. Članak 7. Ovaj Ugovor stupa na snagu i primjenjuje se danom potpisa po ovlaštenim predstavnicima Ugovornih strana te avansnom uplatom u iznosu od 30% od jednokratne naknade u Prilogu 1. Da li je ugovor pravno obvezujući?
  6. 1. Ako osoba ima 5/8 vlasništva i banka polaže pravo na 1/8 (preko udjela jednog djeteta), kako može banka natjerati bilo koga da otkupi tu 1/8 kuće? 2. Što se dešava, ako nitko od djece ne želi naslijediti te 3/8, pa ni supruga svoju 1/8, jer se boje potencijalnih dugova za koje ne znaju? Dakle, ona na kraju uživa u svojoj 1/2. BTW, Kuća u ovim uvjetima vrijedi manje od 100k Eura. Hvala na prijašnjim odgovorima.
  7. Pozdrav, prenosim pitanje moje prijateljice koja zbog ove situacije ima problem doći do pravnog savjeta. "Ove godine mi je preminuo suprug. Imam troje punoljetne djece i očekujem, da će na ostavinskoj raspravi svi tražiti svoj udio u kući u kojoj živim. Jedan od djece ima velike dugove u banci, a postat će vlasnik dijela nekretnine. Može li me iz tih razloga, banka deložirati i prodati kuću na dražbi? Hvala na odgovoru."
  8. Pozdrav, može li tvrtka X osporiti račun tvrtki Y nakon što je konzumirala uslugu? Naime, tvrtke X i Y imaju ugovor koji regulira satnicu. Mailom su naručeni poslovi od tvrtke X koji su kasnije odrađeni od tvrtke Y. Tvrtka X je počela koristiti naručenu uslugu i dalje ju dorađivati, a koju nakon par mjeseci ne želi platiti, jer nije pristala na ponudu koju nikada nije ni tražila. Hvala na odgovorima ....
  9. online

    Strana udruga

    Da, ona djeluje u Hrvatskoj, a članovi imaju članske iskaznice. U cca 26 gradova u RH ima 100-njak članova. Za članstvo uplaćuju godišnju članarinu na žiro-račun, koji nije žiro-račun udruge već račun jedne pravne osobe u RH. Na isti račun idu i sve prikupljene donacije. Udruga nije registrirana u RH, odnosno, ne postoji u registru i nema OIB. Sve odgovorne osobe, su dogovorene na sastanku i ne predstavljaju odgovornu osobu pred zakonom RH. S obzirom da sam visoko pozicioniran u toj udruzi, ukazao sam na potencijalno kršenje zakona i mogućnost zabrane djelovanja udruge zbog nepostojanja iste u registru stranih udruga.
  10. online

    Strana udruga

    Pozdrav, član sam strane udruge u Hrvatskoj, no vidim da ista nije u registru udruga. Kršimo li time zakon? Ako da, postoji li kakva kazna i što nam je činiti da se uskladimo?
  11. Pozdrav, mogu li se zaposlenicima, a koji su na prodiljnom dopustu isplaćivati uskrsnice i slične isplate? Kolika je maksimalna uskrsnica? Hvala.
  12. Upravo tako - oni podnose tužbu i ja ju priznam. Zar ne bi, u suprotnom, bivša supruga mogla pokrenuti ovrhu jer sam prestao uplaćivati na njen tekući račun?
  13. Temeljem savjeta dobrih i upućenih ljudi s ovog portala, moja punoljetna djeca (20 i 18 godina) i ja smo dogovorili da: - od idućeg mjeseca počinjemo uplaćivati alimentaciju na njihove osobne tekuće račune - od idućeg mjeseca podižemo iznos alimentacije za 20% Pretpostavljam da moramo pokrenuti izvanparnični postupak bez kontaktiranja CZSS, no kako i gdje? Hvala još jednom.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija