Jump to content

Ihsan

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zex, hvala na iscrpnom odgovoru. Da, cujem ovakve slicne price na vise strana. Stvarno je to tuzno, covjek pokusa pomoci ljudim a onda ga oni tako zaje**. Kad se sjetim da sam im jos znao donesti igracke i odjecu za njihovu bebicu... Uglavnom, razmislit cu jos sta uciniti... Nije mi tako lako odreci se 10k kuna... Imamo ugovor, sastavljen od strane odvjetnika, imam uplatnice, imam evidencije njihovih uplata na svim tekucem racunu (njeno ime i prezime se vidi). A moguce i da bi nekoga od susjeda dobio na svjedocenje, nekada smo stanovali tamo, pa neke dobro znamo. Sto se objavljivanja imena tice, ne brinite se, objaviti cu ga na drugim portalima, i naravno uz svoje ime i prezime.
  2. Hvala na odgovoru! Sve sto imam je ugovor, potpisan ali ne kod javnog biljeznika. I naravno neplacene uplatnice. Da li mi je to dovoljno za tužbu?
  3. Postovani, Imao sam iznajmljen stan mladoj obitelji. U jednom trenutku su poceli kasniti s režijama (otkaz na poslu + kasnjenje placa, tipicna hrvatska prica). Kako su bili s malom bebom, izlazio sam im u susret, racunajuci kako ce ipak poceti rjesavati dugove kada se popravi situacija. No, ispostavilo se da se dobrota nije isplatila, vec su se samo pokupili u jednom trenutku, ostavivsi dug od oko 10.000kn. Da, naivna sam budala. Imali smo potpisan ugovor o najmu, ali nisu bili prijavljeni. Da li mogu nekako doci do tog novca legalnim putem? I jos jedno pitanje, ponukano ovim nedavnim objavama poreznih duznika... ako na internetu (forumi, blogovi, portali) objavim pricu (i navedem njihovo ime i prezime) o tome kako su ostali dužni, da li kršim neki zakon? Nisam siguran da li cu s time nesto postici, ali mozda ih zaplasi negatvna popularnost koju bi s time navukli... danas ipak i poslodavci "googlaju" potencijalne zaposlenike i sl... Naravno da sam im nudio i da kroz sitne rate bez kamata placaju te dugove, no nista... Hvala!
  4. Postovani, Imamo stan u Španskom, gradjen u 80-tim (Tempo). Cijela ta zgrada nije upisana, vjerojatno ni etažirana... ni sam zapravo nisam siguran zašto. Čestica na kojoj je zgrada u ZK se pokazuje kao "oranica Špansko" s gomilom aktivnih plombi. Uglavnom, zbog cijele price, nismo u mogucnosti upisati vlasnistvo stana. Sve sto od papira imamo je kupoprodajni ugovor s Tempom, tabularnu izjavu, riješenje o nasljeđivanju i konačno ugovor o darovanju, kojim je stan darovan mojoj supruzi. Ali nemamo vlasnički list, niti ga možemo imati dok grad (ili Tempo) ne sredi stvari s tom zgradom. Moje pitanje je kako prodati takav stan? Može li se uopce i kakva je praksa? Hvala!
  5. ok, hvala, pitat cu u posti. Ne radim punomoc u ime roditelja, vec da oni mene opunomoce za podizanje poste.
  6. Moze li se napraviti punomoc kod javnog biljeznika za podizanje preporucenih i slicnih posiljaka na posti u ime roditelja? Ako da, ima li netko sprancu teksta za tu punomoc? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija