Jump to content

minigor

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Rodena sam u Varaždinu u Hrvatskoj i tamo sam živela 10 godina. Nemam državljanstvo Hrvatske. Zahtev sam podnela u Konzulatu u Subotici 27.08.2004. Tada sam platila taksu u iznosu od 50 eura. Odbijenicu sam dobila 2006.godine. Odbili su me po cl.30.Zakona o državljanstvu. S obzirom da sam upoznata sa tekstom pomenutog Zakona to sam se pobunila pred konzulom jer ja i nisam tražila prijem u državljanstvo po ovom clanu vec po cl.9 istog Zakona. Konzulica me je umirila i rekla da svi dobijaju prvo odbijenicu na ovaj clan. Dala mi je prazan papir i diktirala novi zahtev po cl.9.Tražila je da priložim i kopiju dacke knjižice da bi se dokazalo moje življenje u Hrvatskoj tih 10 godina. Od tada pa do danas nema nikakvog odgovora na taj novi zahtev (koji je podnet 2006. godine.).U više navrata obracala sam se konzulici preko E-majla, ali nije odgovarala. Jedanput smo se samo cule telefonom i tada mi je rekla da je moj Zahtev sa kompletnom dokumentacijom prosleden u Policijsku upravu Varaždin. Moje pitanje je šta dalje da radim? Kako da saznam gde je moj predmet zastao? Želim da podnesem tužbu, ali to nisam u mogucnosti dok mi ne odgovore na moj Zahtev. Hvala unapred.
  2. Hvala na informacijama.Zvala sam na taj broj više puta da vidim ukojoj je fazi predani zahtjev i niko se ne javlja.Da nije neka greška u terminu pozivanja.
  3. Rođena sam u Varaždinu u Hrvatskoj i tamo sam živela 10 goidna. Nemam državljanstvo Hrvatske. Zahtev sam podnela u Konzulatu u Subotici 27.08.2004. Tada sam platila taksu u iznosu od 50 eura. Odbijenicu sam dobila 2006.godine. Odbili su me po čl.30.Zakona o državljanstvu. S obzirom da sam upoznata sa tekstom pomenutog Zakona to sam se pobunila pred konzulom jer ja i nisam tražila prijem u državljanstvo po ovom članu već po čl.9 istog Zakona. Konzulica me je umirila i rekla da svi dobijaju prvo odbijenicu na ovaj član. Dala mi je prazan papir i diktirala novi zahtev po čl.9.Tražila je da priložim i kopiju đačke knjižice da bi se dokazalo moje življenje u Hrvatskoj tih 10 godina. Od tada pa do danas nema nikakvog odgovora na taj novi zahtev (koji je podnet 2006. godine.).U više navrata obraćala sam se konzulici preko E-majla, ali nije odgovarala. Jedanput smo se samo čule telefonom i tada mi je rekla da je moj Zahtev sa kompletnom dokumentacijom prosleđen u Policijsku upravu Varaždin. Moje pitanje je šta dalje da radim? Kako da saznam gde je moj predmet zastao? Želim da podnesem tužbu, ali to nisam u mogućnosti dok mi ne odgovore na moj Zahtev. Hvala unapred.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija