Jump to content

mjok

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je mjok objavio

  1. Nakon donošenja presude općinskog suda u sporu male vrijdnosti, podnio sam žalbu županijskom sudu. Županijski sud još nije dionio svoju presudu. Nakon podnošenja žalbe županijskom sudu, došao sam do novih dokaza. Sad me zanima na koji način podnosim nove dokaze, da li: 1) čekam presudu župnijskog suda i tražim ponavljanje postupka zbog novih dokaza ili 2) te nove dokaze predajem u urudžbeni zapisnik županijskog suda s obzirom da on još nije dionio presudu? čitao sam zpp ali mi nije baš jasno... kod sporova male vrijednosti vrijedi valjda neko pravilo da se dokazi mogu iznositi samo na prvom ročištu, a poslije ne? ako netko zna šta da radim s novim dokazima neka napiše...
  2. HITNO: Da li sud po sluzbenoj duznosti pazi na clanak 350 ZOO-a koji kaze: (3) Ugovorna kazna ne može biti ugovorena za novčane obveze. Nisam se pozvao na taj clanak u zalbi, tako dame zanima da li ga je sud duzan primijeniti po sluzbenoj duznosti? Radi se o sporu male vrijednosti prema ZPP-u
  3. Radi se o prodaji nekretnine u ovršnom postupku. Dražba je održana, nekretnina je prodana, i općinski sud je donio rješenje o dosudi nekretnine kupcu. Na to rješenje sam podnio žalbu županijskom sudu. Županijski sud još nije donio svoju presudu u vezi žalbe. PITANJE: Da li mogu povuci svoju žalbu žup. sudu na rješenje o dosudi, i kako to učiniti? Koji zakon regulira povlačenje žalbe?
  4. Općinski sud je donio rješenje o dosudi nekretnine ponuditelju na javnoj dražbi, rješenje nije postalo pravomoćno jer je ponuditelj podnio žalbu jer je u rješenju o dosudi zbog tipfelera napisan krivi broj čestice, znaci umjesto kčbr 5421 je u rješenju o dosudi napisano 5412 (u zakljucku o prodaji je bio napisan pravi broj tj 5421). Da li postoji mogucnost za ovršenika da u međuvremenu (dok se čeka odgovor na žalbu županijskog suda koji ce trajati par mjeseci ako ne i vise) podmiri svoj dug i da se obustavi ovrha i da ponuditelj tj kupac nekretnine ostane kratkih rukava? Znači postoji rješenje o dosudi nekretnine ponuditelju koje nije pravomoncno zbog zalbe. Postoji li mogucnost podmirenja duga ovršenika nakon donošenja (za sad nepravomoćnog) rješenja o dosudi nekretnine kupcu tj ponuditelju?
  5. Situacija je ovakva, ovrsni postupak pokrenut 2007 god, rješenje o dosudi nekretnine ponuditelju je doneseno ove tj 2009 godine na temelju zadnjeg ovršnog zakona tj onog iz 2008 god. Minimalna cijena po kojoj se nekretnina mogla prodati na prvom rocistu je bila 2/3 procijenjena vrijednosti (to je prema onom prethodnom ovrsnom zakonu a ne ovom zadnjem iz 2008) Sad nek mi netko objasni, koji zakon je vazeci u ovrsnom postupku? Da li je vazeci zakon u trenutku pokretanja ovrsnog postupka (2007 god)? Ako je, kako to da se u rjesenju o dosudi iz 2009 god poziva na OZ iz 2008 za ovrhu pokrenutu 2007 god?
  6. Dakle, zanima me jedna nekretnina/zemljiste, u gruntovnici i katastru je upisana adresa osobe na kojoj ona vise ne stanuje, kuca je poluzavrsena (samo zidovi bez prozora vrata itd) i u njoj ta osoba niti itko drugi nikada nije ni zivio. kuca je građena prije oko 20-ak god. Kako stupiti u kontakt sa vlasnikom nekretnine, da li mogu sudski traziti utvrdjivanje njegove adrese i na temelju kojeg clanka/zakona? Bilo kakva druga ideja?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija