Jump to content

sandraz1

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Imam veliku garažu na moru koju bi adaptirala u suvenirnicu. 1. Moram li imati riješenje o upisu u obrtni registar da bi mogla poslati zahtjev za obavljanje trgovinske djelatnosti s obzirom da sam član poljop. obiteljskog gospodarstva? 2.Nisam mogla naci minimum uvjeta za suvenirnicu i zbunjena sam da li je to trgovina na malo ili da trazim dozvolu za kiosk? Garaza nema vodu ali ima uvedenu struju. Velicine je otprilike 12m2. 3. da li je za jednostavne gradjevine veličine do 12 m2 dovoljna SAMO odluka općine kojom se uredjuje komunalno gospodarstvo ili mi treba i gradjevinska dozvola koju ja nemam za tu garazu ali sam u posjedu? 4.da li je moguće na istoj lokaciji dobiti dozvolu za proizvodnju suvenira? HVALA ZA POMOĆ!
  2. Auto je stradalo u sudaru tako da se jedino mogu djelovi iskoristiti. Da li je moguća prodaja cjelog vozila sa papirima jer auto je još 3 g pod kreditom? Može li se zakonski napraviti ugovor pri prodaji tako da me zaštiti od eventualne zlouporabe papira?
  3. postoji li mogućnost nadoknade stete od osnovnog osiguranja nakon prometne zbog neprilagodjene brzine voznje uvjetima ceste. alkohol nije umijesan kao ni drugo vozilo. steta na vozilu je totalna a ono je jos 3 g pod kreditom. vozac je prosao sa laksim tjelesnim ozljedama. kolika je novcana kazna zbog istog prekrsaja?
  4. Hvala na odgovoru, ispricavam se sto sam greskom postavila ovo isto pitanje na dr. forum Kako se dobija vlasnički list čestice? Odakle početi? Hvala.
  5. Evo pokušavam prikupiti papire potrebne za upis u Upisnik poljop. gospodarstva u dubrovačko neretv. županiji. Naravno problem je nedostatak posjedovnog lista vlasnika katastarskih čestica. Da li je dostatno priložiti oporuku i zapisnik sa javne rasprave kojima se dokazuje nasljedstvo moje obitelji nad tom zemljom ( na žalost slučaj još nije okončan radi neslaganja jednog od članova obitelji) uz izvod iz katastra? Što se radi u tom slučaju? Što je to potvrda obveznika PDV-a? Hvala.
  6. Evo pokušavam prikupiti papire potrebne za upis u Upisnik poljop. gospodarstva u dubrovačko neretv. županiji. Naravno problem je nedostatak posjedovnog lista vlasnika katastarskih čestica. Da li je dostatno priložiti oporuku i zapisnik sa javne rasprave kojima se dokazuje nasljedstvo moje obitelji nad tom zemljom ( na žalost slučaj još nije okončan radi neslaganja jednog od članova obitelji) uz izvod iz katastra? Što se radi u tom slučaju? Što je to potvrda obveznika PDV-a? Hvala.
  7. naime moga dečka i mene uznemirava njegova ex sa SMS porukama i pozivima, koji nikako ne prestaju iako je vise puta upozorena da mu se prestane javljati. da jos bude ljepse ona radi nocnu smjenu i ti pozivi dolaze nocu (ali i danju) ponekad svakih 5 min samo jednom zazvoni ili salje sms-om neke nebuloze (govorim o masi poruka i poziva). posao mog decka je vezan za njegov mobitel koji mora biti stalno on i ne zelimo da on mijenja svoj broj ili da kupuje drugi model mobitela koji je moze blokirati zbog necije bolesti. njoj treba lekcija! kome se obratiti ? moze li se podnjeti krivicna prijava? hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija