Jump to content

Lerka1

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pojednostavit ću. Zapljenili su 10000 kn a na računu ostavili 3600,00 kn to nije 1/3, nerazumijem kako to mogu napraviti kada jasno u zakonu piše da na raspolaganju ostaje 2/3. Bez obzira da li prihod prelazi prosječnu hrv. plaću ili ne. Poslala sam i Fini pitanje ali neodgovaraju, bila sam u Fini ali nitko ništa nezna. A o banci da nepričam oni se totalno ograđuju i ništa neznaju. Želim odgovore!!!
  2. Čitajući zakone na vašoj stranici nisam našla odgovor, zato vam se javljam ovim putem da mi objasnite. Moj muž prima plaću u dolarima. Ima ovrhe po računima zbog toga smo napravili zaštićeni devizni račun u dolarima i kunski zaštićeni račun. Dobio je jedan dio plaće koji je iznosio 1250,00 dolara u banci su mi rekli da moraju zvati finu jer ona ručno dijeli prihod na 2/3 i 1/3 koju plijeni. Radi se konkretno o Splitskoj banci u Osijeku. Nakon nekoliko sati prihod je podijeljen na 630,00 dolara koje sam mogla podići i 525,00 dolara koji su zapljenjeni. Na upit u banci djelatnice mi nisu znale odgovoriti zašto i kako. Otišla sam u Finu Osijek gdje mi na šalteru za blokade također nisu znali odgovoriti zašto je tako podijeljena plaća. Otivši kod šefa odijeljenja također nisam dobila odgovor osim da je postupak po rješenje. Došla je i sljedeća plača koja iznosi 2250,00 dolara od toga je zapljenjeno 1.635,00 a na raspolaganje sam dobila 623,00 dolara. Svugdje sam pročitala da bi trebalo biti na raspolaganju 2/3 ali čega. prosječnog hrvatskog prihoda ili cijelog prihoda, meni više ništa nije jasno. Molim vas pojasnite mi zašto mi nitko od dijelatnika fine nezna odgovoriti po kojem zakonu se drugima uzima 1/3 a nama skoro sve a ostaje nam samo 3600,00 kn za život a zapljenjeno je 9500,00 kn. Hvala vam unaprijed na odgovoru. Lijep pozdrav!
  3. Došla mi je naplata poreza na kuču za odmor. Sin mi je več 8 godina prijavljen na toj adresi, njegova supruga i dite su prijavljeni 1 godinu na toj istoj adresi. Sinu sam riješio stambeno pitanje pomoću te kuče za odmor a i dalje plačam porez na nju, zašto? Kome se obratiti?
  4. Digla sam kredit jednom članu obitelji za auto, prestali su plačati kredit a ja nemam da ga plačam i Zg banka mi je prebacila cijeli dug od 45000,00 kn bez prava na rate. Zvala sam Zg banku konkretno službu za prisilne naplate i rekli su mi da predmet oni trebaju predati Croatia osiguranju koji ih isplačuje u cijelosti te nakon toga terete mene na način da mi plijene auto, daju na rate ili kako se dogovorimo. Proces traje več 1,5 godinu. Kamata na kredit raste, zvala sam nekoliko puta i uložila prigovor zašto nepredaju predmet Croatia osiguranju jer želim da se auto plijeni ali mi nisu htjeli dati odgovor. Meni i je u interesu da se auto plijeni i svjesna sam da će ga procjeniti ispod njegove vrijednosti i barem dio kredita s tim namiriti ali banka to neželi. Iz pouzdanih izvora prijatelja koji rade po poreznim upravama i bankama saznala sam da im nije u interesu auto zaplijeniti ni banci ni Croatia osiguranju već da ti raste kamata i da te lagano uništavaju tj. naplačuju s bilo kojim novcem koji ti sjedne na bilo koji račun. Molila sam ih da ga zapljene ali nežele. Bila sam u Fini i rekli su mi da mi je autokredit blokirao sve račune. Nezaposlena sam pa se nemaju odakle naplatiti ali mi bubaju kamatu smradovi. Do auta nemogu da ga prodam. Pa sam pomislila da objavim osobni bankrot, pa sam se raspitivala i za to ali to još nije kod nas stupilo na snagu, tek za godinu dana možda izglasaju za. Jer sam se raspitivala i taj osobni bankrot ima nekoliko prednosti ako si u govnima kao ja!Obustavljaju ti kamate na sva potraživanja, oduzimajuti svu imovinu i naplačuju se a ostalo navodno otpisuju tako da možeš krenuti ispoćetka. Šta da radim?
  5. I ono najbitnije što sam zaboravila reći, kada počnete snimati razgovor na mobitelu obavezno morate naglasiti na snimci i drugoj snimanoj strani da se ovo snima, jer će snimani dokaz samo tako vrijediti!
  6. Dobila sam savjet od prijatelja. Ukoliko u Fini budu šalterski djelatnici neljubazni prema vama i nesusretljivi ili ukoliko vas šetaju tamo - vamo, pozovi te se na ZAKON O DRŽAVNIM SLUŽBENICIMA (www.zakon.hr/z/108/Zakon-o-državnim-službenicima). Ako neznate koga prvog tužiti, počnite od njihovog službenika! Kod dolaska na šalter prvo pitajte za ime i prezime dotične-dotičnog zatim izvadite mobitel i počnite snimanje. Ukoliko dođe do bilo kojeg negodovanja recite im da ste upoznati s zakonom o državnim službenicima i da će te dignuti tužbu protiv nje ili njega. Mislim da će vam pomoći nakon toga! Možda nemožete protiv FINE ali možete protiv njihovih ovaca. Znam da šalterski ti djelatnici mogu pomoči puno više samo im treba malo stimulacije!
  7. ha! Pa dobro barem se neko javio! Svakako, ćemo se raspitati u mjesnoj zajednici. Hi hi!
  8. Mi smo mladi bračni par koji se seli na otok Šoltu, ja sam nezaposlena a suprug je pomorac. Zani ma me kakve se pogodnosti imamo na otoku koje bi mogli iskoristiti? Recimo ako želimo nešto graditi, baviti se turizmom, kolike su porezne stope, naknade za dijecu itd. Hvala svima!
  9. Poštovani! Zanima me gdje se sve mogu postaviti stambeni kontejneri? Da li zemljište mora biti građevno, da li treba lokaciska dozvola, kako se tretiraju stambeni kontejneri da li kao nekretnina ili pokretnina? Do koje kvadrature se mogu postaviti, konkretno u okolici Splita ili primjerice otoku Šolti? Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija