Jump to content

Frkica

Korisnik
  • Broj objava

    25
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Zna se sada, ali 2012-e nisam baš ziher. Policija je svejedno poslala optužni prijedlog.
  2. Vidim da nisam dala update na ovu situaciju... Krvni nalaz je bio negativan na sve supstance, ali se našlo molekula marihuane u urinu. Znači testovi kojima policija testira na licu mjesta izgleda nisu baš točni. Nalaz u krvi je relevantan i jedini ispravan. Moj dragi se nije dao zafrkavati i uzeo je odvjetnika kojem smo objasnili i pokazali znanstvena istraživanja o THC-u u krvi i urinu...taj odvjetnik bi ga odmah osudio jer nije razumio medicinske izraze niti imao iskustva sa time. Tada smo uzeli drugog odvjetnika kojem je sve to bilo razumljivije i na prvom ročištu je dragi oslobođen optužbi da je vozio pod utjecajem marihuane. Dobio je sitnu kaznu jedino za alkohol. Znači ako nema tragova droge u krvi ne možeš biti i nisi pod utjecajem droge.
  3. Pozdrav, cijelu prošlu godinu nisam bila zaposlena zbog zdravstvenih problema i operacija. Većinu sam morala sama financirati (obitelj) te me zanima da li bi mogla dobiti povrat poreza na te račune? MRovi i fizikalna terapija. Hvala!
  4. Znači do isteka ima još 4 mjeseca, stručni ćemo polagati za mjesec i pol i da li nas mogu odmah zaposliti (čim položimo stručni ispit) ili je uvjet iskustvo od godine dana?? Da li nas mogu prvo zaposliti kao na "probni rad" za normalnu plaću pa sa tim skupimo godinu dana staža? Ako je 1 godina uvjet..da li nas mogu zaposliti kao vježbenike opet na 12 mjeseci? Iako mi već imamo 8 mjeseci staža.. hvala
  5. Kako u vezi čega..da li se to smije..uzmu nekoga da im radi skoro za besplatno, a sad bi za to isto plaćali nekoga tko se tek mora upoznati sa poslom i još je preko veze. Šta su uopće uzimali nekoga za 1600,00 ako ga mogu plaćati normalno.
  6. Da li se to smije i što se tu može? Znači za isto radno mjesto bi možda uzeli vježbenika za normalnu plaću, a imaju volontera za 1600,00 kn sa kojim su zadovoljni, ali eto nadređeni bi nekoga svog malo pogurao na isto radno mejsto. Savjeti molim, hvala!
  7. Mene ne zanima šta postoji nego što slijedi dalje i da li je netko prošao isto ili slično. Bilo što drugo je nebitno.
  8. Ja jesam sigurna u ono što pišem. I ne ostaje dugo djelovanje nego tragovi..ne može biti pod djelovanjem ako nije tu večer pušio. Nije vozio pod utjecajem droge.
  9. Da, ali nije povukao par dimova..popio je 2 i pol pive u roku 3 sata.. Znači niste sigurni u odgovore na moja pitanja?
  10. Dečka je zaustavila redovna kontrola, vožnja je bila sve po propisima, ali je napuhao 0.8(2 i pol pive), onda su mu uzeli bris na valjda opijate i pokazalo je pozitivno na thc, amfetamine i koku, a ovo dvoje zadnje nema šanse da je točno i pitali su ga da li bi želio vađenje krvi radi toga i pristao je. Tu večer nije konzumirao ništa osim pive. Prije toga su ga pitali da li želi vaditi krv radi točnog utvrđivanja alkohola u krvi i da to košta 2000 kn i to je odbio jer ćemu plaćat na iznos kazne još 2000 kn! I rekli su mu da je za to predviđena kazna(alkohol) 3 boda i 1500 kn..ali sada ne zna što će biti sa thc-om u krvi..jer to bi moglo biti pozitivno jer je povukao par dimova par dana prije. U hitnoj su mu uzeli krv i urin. Kada je došao po vozačku uzeli su mu oba zapisnika i za alkohol i za droge i sada nije sigurn da li će oni njemu možda vaditi i alkohol u krvi,tj. podvaliti mu da mora platiti i taj test..zašto su mu uzeli te papire. Sad nema dokaza što je on tražio i na što je pristao. I nije ništa dobio zauzvrat..ni ispisanu kaznu ni ništa. Što će biti sada dalje?? I kako brzo se to rješava? U 12 godina vožnje nema prekršaja. Znam da proračunu treba novca..
  11. Radila sam preko student servisa nešto, radi se o iznosu 2000 kn i nije platio već 3 mjeseca i sad će ga SC tužiti za taj iznos. Ali lik tvrdi da novac neću dobiti tako i tako prije drugog mjeseca jer se prvo mora namiriti porezna, zablokirali su račun firme. I mulja cijelo vrijeme nešto ne bi ga tužila samo tako inače. Zanima me što ako se ja na kraju neću imati iz čega namiriti, da li će mu se napraviti ovrha nad privatnom imovinom ili mogu zaboraviti na taj novac? Firma je bila registrirana na istoj adresi gdje živi. Hvala
  12. A ide u zanat jer mu se nije dalo previše učiti i tamo ima sve petice..ali počeo je protestirati u zadnje vrijeme..nekad mu se ne da dizati ujutro i neće u školu iz inata nekakvog jer su ga npr.probudili 5 min prije nego je trebalo.
  13. Imam očuha koji je agresivan oduvijek i stalno živčan i samo se zna zderat na ljude(pio je cijelu moju osnovnu), ali on je onaj tip "pas koji laje ne grize"..masu puta sam se uvjerila. Njega smo ja, mama i baka uspjele nekako smirit jednostavno se posvađamo i onda bude mir. Ali sad imam mlađeg brata(16 godina) pubertetliju koji je u zadnje vrijeme toliko agresivan da je čak pljusnuo mamu.. Ne znamo šta da radimo. Uvijek mu je podilazila ko svima nama, htjela je nadoknaditi to što imaju oca kretena agresivca kaj se samo zna zderat na njih( ja imam drugog oca s kojim imam pak drugih problema, a 2 mlađa brata i sestra su od očuha). I na kraju brat ispadne veći problem od oca si. Jučer je pljusnuo mamu jer je bio užasno bezobrazan i rekla mu je da je balavac. Kad poludi ako mu slučajno ne dam na komp( jer bude agresivan i bezobrazan) onda se prijeti da će mi razbiti cijelu sobu i mene i sestru i baku..užas..pa mu naravno svi popuste jer nas je strah već. Njegov otac mu se boji suprostaviti iako je jači od njega, a glavno da krivi mamu za sve. Brat uzima mami auto i opet se prijeti da će nas sve razbiti ili razbiti auto ako mu ne da ključeve.. Ja ću preživjeti sve to i odseliti se možda uskoro, ali brinem se za mamu. Uvijek je bila jaka, ali znam da ju to ždere iznutra, sva je blijeda, ispijena, žuta, bojim se da se ne razboli ozbiljnije još. Već je bila u bolnici..brat i očuh će nju uništiti. A onda će i baka otići za njom pa ću ostat ja skomirana sa najmlađim bratom i sestrom..jer ne bih da se njihov otac brine za njih..pa da i oni ispadnu ko on ili još gori.. Da li se išta da zakonski učiniti?? Ja ne znam jel bratu treba liječenje ili kaj mu je..bio je normalan do prije godinu dana. I ne drogira se..znala bi. Što bi se dogodilo da pozovemo policiju kad podivlja? Bojim se to napraviti jedino zbog mame..da ju ne pogodi još više. I da ne bi još neku kaznu njoj naplatili jer nemamo za kazne.. Najbolje bi bilo da očuh i on odu nekamo, ali ne vjerujem da će se to dogoditi jer ne bi imali koga maltretirati. Meni, drugom bratu i sestri, mami i baki bi onda bilo super. Jedini koji stvaraju kaos su njih dvoje. Sad vidim da je predugačak tekst..ali šokirana sam skroz..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija