Jump to content

25OLEK

Korisnik
  • Broj objava

    25
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je 25OLEK objavio

  1. 25OLEK

    Uknjizba

    Sto napraviti da se na Zemljisno knjiznom odjelu Općinskog suda u Splitu provede jedan prijavni list. Cekamo vec godinu dana, dva odvjetnika smo angazirali- nista, napisali milion pozurnica, mailova, posali Ministarstvu ...i nista. Ne znam sto vise napraviti, ima li tko ideju?
  2. Određen je datum ročišta na kojem će biti donesena presuda u predmetu utvrđivanje prava vlasništva. Da li mogu povući tužbu prije održavanja ovog ročišta. Hvala
  3. Kao prvo ispit položen. Nije bilo ništa strašno,bili smo gotovi prije 12 sati. Uglavnom ispitivači su susretljivi i ne traže previše. Jedan ispitivač ispituje po dva predmeta (Ustav i Držanu upravu, ZUP i Uredsko poslovanje, Službeničke i Lokalnu samoupravu, samo EU ispituje posebno) Pitanja kojih se siječam: 1.Ustav i Državna uprava - što je Vlada? - koje su njene ovlasti? - koje su jedinice lokalne samouprave? - kako se biraju zasupnici u Sabor? - koliko imamo izbornih jednica? 2. ZUP i Uredsko - nabroji načelna zup-a - objasni načelo prava građana i zaštita javnih interesa? - tko je dužan postupati po ZUP-u? - kada su državna tijela dužna postupati po ZUP-u? - sastavni djelovi rješenja? - kako se zove dio u kojem se obavlja uredsko poslovnaje? 3. službenički i lokalna samouprava - ovlasti vijeća - što je potrebno za prijem u državnu službu? - kako se spis dostavja u rad? - što je interna dostavna knjiga? i uglavnom to je to. Iz pismenog- upravno područje opće uprave-ostali poslovi iz područja opće uprave i općih poslova bila su tri pitanja i to: - što radimo sa oštećenom pošiljkom - koje su ovlasti i dužnosti službenika u pisarnici kada zaprimi predmet koji je riješen? - što teba učiniti sa dokumentima kojima je određen stupanj povjerljivosti? To bi bilo sve, ukoliko se nečega još sjetim napisat ću.
  4. Ja isto polažem za administrativnog tajnika, posebni dio polažem iz upravnog područja opće uprave-ostali poslovi iz područja opće uprave i općih poslova. Neznam što bi to točno značilo, a nezna mi nitko ni objasniti?!?!
  5. Ja idem ovu subotu i evo upravo ponavljam i ponavljam, čini mi se da ništa neznam. Sad si mi ti malo ulio snage!!!!!!
  6. Ja idem ovu subotu i evo upravo ponavljam i ponavljam, čini mi se da ništa neznam. Sad si mi ti malo ulio snage!!!!!!
  7. Posebni dio državnog strunog ispita - uprvno područje opće uprave-ostali poslovi iz područja opće uprave i općih poslova. Da li netko zna što bi sve moglo biti uključeno u to? Hvala
  8. Posebni dio državnog ispita polažem iz uprvnog područja opće uprave-ostali poslovi iz područja opće uprave i općih poslova! Da li znate o čemu bi se tu moglo raditi? Hvala.
  9. U subotu polažem DSI, a nešto me mući već danima. Naime, na stranici Ministarstva uprave postoji Uredba kojom se točno propisuje literatura potrebna za polaganje ispita prema stručnoj spremi. Tako kod ZUP-a je točno određeno što se treba naučiti (točno je precizirano npr. Glava I. Opća načela, .... glava XI. A opća načela, točka 1. i B. dokazivanje, točka 2. Isprave-članak 164, točka 2. Uvjerenja, točka 3. Svjedoci-članak 173 i tako dalje)ovo se odnosi na SSS. I, sad mene zanima da li komisija vodi računa o tome ili ispituju svih jednako! Unaprijed hvala.
  10. Hvala do neba! Kad si već tako ljubazan molim još jedno pojašnjenje. Imam ispred sebe urudžbeni zapisnik list i sad pokušavam predočiti upis akta-zamolbe koji je upravo pristigao u pisarnicu npr. nekog tijela državne uprve od strane građanina. Znači upisuje se napr. u stupac 1 broj klase (o1, 02, 03, itd.), u predmet - ukratko predmet, u urudžbeni broj 15-09-1, dalje datum primitka i datum nastanka akta. Je li ovo uredu? Nadalje ako za neko vrijeme bude odgovor na tu zamolbu, da li se onda samo upisuje u urudžbeni broj, dakle broj tog tijela npr. 2598/03-05-09-2, te datum nastanka i tako redom. Da li je to to ili me ispravi? Unaprijed puno, puno hvala!!!!!!!
  11. Poštovani, Akti su podnesci koji se upućuju organu uprave ili upravnoj organizaciji (ili pravnim osobama s javnim ovlastima) u svezi rješavanja poslova koji pripadaju u njihovu nadležnost, ali i pismena s kojima tijela uprave komuniciraju sa strankama. Izvor: Uredsko poslovanje tijela državne uprave Republike Hrvatske, Priredio: dr.sc. R: Odobaša, Osijek, 2007.g. Akt je svaki pisani sastav kojim se započinje, dopunjava, mijenja, prekida ili završava neka službena radnja pred tijelima državne uprave i drugim državnim tijelima, tijelima lokalne odnosno područne (regionalne) samouprave ili pravnim osobama sa javnim ovlastima. Izvor: Novi informator, Zagreb 2006., Uredsko poslovanje u primjeni
  12. Hvala, Znam da se predmeti upravnog postupka upisuju u upisnik predmeta upravnog postupka, ali mi je zbrku u glavi stvorila to što je u urudžbenog zapisniku predviđeno samo tri urbroja. Naučio sam i da se klasa može prenijeti ukoliko su popunjena sva tri mjesta za urudžbene brojeve, ali? Valjda me hvata panika. Hvala još jednom, svaka pomoć je dobrodošla.
  13. Košmar u glavi ima većina od nas kada polaže stručni ispit, a pogotovo kada polaže nešto što inače ne radi. Stoga, molim ako tko može da mi pomogne u mojim dilemama, a ako ne ne treba se praviti pametan. Dakle brka me da li se u urdužbeni zapisnik upisuju i akti zaprimljeni od stanaka (fizičkih i pravnih osoba) i akti kojima tijelo odgovara na njih. Hvala!
  14. Ako si položio čestitam od srca, a sad napiši kako je sve to skupa bilo, koliko traje, koja su pitanja i sl? Jer..............ja sam na redu u subotu! Hvala
  15. Poštovani, Molim par pojašnjenja u vezi sa upisivanjem akata u urudžbeni zapisnik. 1. Da li se u urudžbeni zapisnik upisuju samo zaprimljeni akti ili i vlastiti. 2. Kako se kod akta koji nastaje kao prvi (vlastiti) u predmetu određuje klasa i urbroj, odnosno na koji način se otvara novi predmet kada mu je prvi akt vlastiti. Te tko obvještava referetna koji sastavlja taj akt o klasi i urbroju? Unaprijed hvala.
  16. Zanima me da li netko može ukratko opisati kako izgleda ispit. Koliko osoba ulazi kod jednog ispitivača? Koliko se otprilike čeka? Koliko se piše posebni dio? i slične stvari. Unaprijed hvala.
  17. Po starome, budući da novi zakon nije stupio na snagu.
  18. Zar nitko nije polagao stručni ispit za administrativnog tajnika?!
  19. Spremajući stručni ispitsve mi se pomiješalo glede uredskog poslovanja, pa mi neke stvari nisu baš najjasnije, stoga molim dobre ljude da mi pomogunu oko par pitanja. 1. Da li se na prijemni štambilj upisuje klasa i urbroj sa akta koji je zaprimljen ili klasa i urbroj pod kojim je akt upisan u urudžbeni zapisnik? 2. Da li se aktu koji je zaprimljen i ima klasu iz koje se vidi da je nastao u prethodnoj godini mjenja godina u klasi ili ostaje ista. Unaprijed hvala na odgovoru.
  20. 24.10. 2009. polažem državni stručni ispit za administrativnog tajnika - SSS. Posebni dio mi je iz upravnog područja opće uprave-ostali poslovi iz područja opće uprave i opći poslovi. Molim da mi se javni netko tko je imao isto na ispitu. Šta je dobio za zadaću i kako je to izgledalo. Unaprijed hvala.
  21. Polažem DSI -SSS 24.listopada, pa molim skriptu sa novim izmjenama i dopunama. E-mail: wbegovic@gmail.com Unaprijed hvala.
  22. Danas dobila rješenje za 24. listopada 2009. Posebni dio iz upravnog podučja opće uprave-ostali poslovi iz područja opće uprave i općih poslova. Zanima me da li je tko ima posebni dio iz navedenog područja? Hvala
  23. Poštovani, Na koji način mogu ispraviti netočne podatke u katastru i Sudu. Naime utvrdila sam da se moga oca u rješenje o naslijeđivanju iza pokojnog djeda i u svim katastarskim ispravama vodi imenom kojim ga inače oslovljavaju tj.Tonći umjesto kako mu je pravo ime Anton. Kako je došlo do te pogreške nije mi jasno, budući da je moj otac oduvijek u svim službenim dokumentima bio i ostao Anton. Budući da sada ja rješavam darovanu mi zemlju ovo mi je jako bitno. Unaprijed hvala.
  24. Jasno je meni da je pravo ime ono u dokumentima, ali neznam da li sam baš dobro objasnila problem. Moj otac ima osobnu kartu na ime koje mu stoji i u matičnim knjigama. U ugovoru o darovanju također je navedeno ispravno ime. Međutim, u katastru i u Sudu pa tako i u rješenju o naslijeđivanju napisano je drugo ime, odnosno ime kojim ga inače oslovljavaju. Glede gore navedenog mislim da ne dolazi u obzir nikakva ispravka imena, budući da se on služi imenom koje mu je i upisano u matične knjige. A kako je došlo do ove greške i tko ju je zapravo napravio neznam, znam samo da imam problem i da ga moram riješiti. Stoga, molim još jednom da me savjetujete. Hvala.
  25. Poštovani, molim pomoć kod rješavanja slijedećeg problema: Naime, moj otac i njegova braća su mi darovali građevinsku česticu. Međutim, kod pokretanja postupka uknjižbe navedene čestice došlo je do slijedećeg problema. Naime, u sudskom rješenju, kojim su moj otac i njegova braća, došli u posjed navedene čestice, kao i u svim katastarskim knjigama moj otac se vodi pod imenom koje je različito od njegovog pravog imena. Naime, svugdje se vodi pod imenom kojim ga oslovljavaju cijeli život, ali to nije ime koje mu stoji u službenim dokumentima. Stoga Vas molim da mi odgovorite kako da to riješim, budući da mi svi savjetuju različito.Neki mi govore da raskinem Ugovor o darovanju pa napravim novi, neki govore da mi otac mora dati izjavu kod javnog bilježnika, ali opet neznaju kakvu itd. Unaprijed zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija