Jump to content

Lejjla

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. drugoj supruzi bilo čijega bivšega muža reći da nije bitna u životu suprugova djeteta može samo krajnje nekulturna i iracionalna osoba. Malo bolje pročitajte moj post pa će te viditi da nisam nigdje navela da druga supruga nije bitna u životu suprugova djeteta,ona nije bitna kad se pregovara oko viđanja oca s djetetom,na tom sam mislila,što bivša žena ima razgovarati s novom suprugom svoga bivšeg muža oko susreta djete-otac,pa nije se s njom razvodila.
  2. Otac ima pravo viđati svoje dijete i majka od djeteta to nesmije osporavati,a mislim da ima pravo braniti da se ti susreti odvijaju u vašoj kući ako smatra da djetetu tamo nije dobro, ali to bi onda trebala reći ocu, vi tu niste bitni.Djeca ne žele govoriti o tome,jer im je to preteško,i najjbolje ih je puno ne ispitivati.
  3. Moraš izbaciti tu gorčinu iz sebe,osjeti se da si friško razveden,ne pravi oko gluposti probleme i nisu sve mame iste kao ni tate,ne možeš generalizirati,da smo se mogli dogovarati nebi se za sigurno razvodili. Ako Vam je to baš problem oko prijevoza onda odite u CzSR i oni će vas pozvati na dogovor. Lijep pozdrav
  4. To vam je kako se vas dvoje bivših supružnika dogovorite.
  5. Klupe fala na odgovoru,da tražim ponovni sudski postupak to bi me koštalo živaca,ne samo mene nego i djece,a to je najmanje što želim,prorade mi ponekad emocije na nepravdu,nije samo ova,nego ne reagiram...ne volim svađe,ja sam otišla od bivšeg jer me zlostavljao i znala sam i pripremila se psihički na to da mi neće biti lako.Energiju koju imam usmjeravam na djecu,sebe i posao,nikad se nisam prepucavala s njim preko djece,dok on to je puno radio... Stalno mi je na umu da imam jedan u nizu velikih zadataka, a to je da izvedem ovo dvoje djece na pravi put...sama..(otac ima novu obitelj i nema vremena puno,što je meni i razumljivo,ali klincima ne,pa ga još i pravdam ) Sory na ovoj maloj "pripovjetci",znam da u cjelosti ne pripada na ovaj forum,ali došlo mi... Lijep pozdrav
  6. Poštovanje svima, mene konkretno zanima zašto je u Rješenju o razvodu braka navedeno da otac doprinosi za uzdržavanje dvoje djece 20% od svoje plaće, a to iznosi od 1100-1300 kn ovisi o mjesecu.To mi se čini malo,djeca su 10 i 11 g.sada, a rješenje je pisano prije 8 god.Ja sam u radnom odnosu. Zašto sud nije definirao iznos ravnajući se možda po nekom prosjeku,ili možda ja nisam u pravu.Kad sam se razvodila nisam tome baš pridavala važnost,bilo mi je najvažnije da se sporazumno rastanemo, a sad kako dica rastu rastu i potrebe.Ne volim se tužakati,nebi tila da mi se to odrazi negativno na djecu, pokušala sam razgovarati s bivšim,ali on kaže da daje i više nego treba.(neće da priča smenom, a to je opet drugi problem) Lijep pozdrav
  7. Poštovanje, ja sam mišljenja da Vam je bivši suprug opteretio svoj osobni dohodak već nekim obustavama, tako da nema mjesta za još jednu ratu,a banke nije briga tko plaća kredit, nju interesira da naplati svoja potraživanja, a u tom slučaju ste vi jamac i potpisali ste nažalost. Otiđite u tu poslovnicu banke i zatražite objašnjenje.
  8. Rješila sam na taj način da sam na sudu rekla da bi volila da otac viđa djecu kad hoće i da sudjeluje ravnopravno u njihovu odgoju, htjela sam za djecu najbolje,htjeli smo samo svoj mir.Tako je to sve definirano u sudskom rješenju o razvodu. Moja procjena je da on nebi pravio probleme oko preseljenja, i tako ih ne viđa misečno više od 2dana,ima već drugu obitelj, ali me zanima dali ja to smijem sama odlučiti, a da njega samo obavijestim o novom prebivalištu.
  9. Poslije razvoda ostala sam živjeti s djecom u gradu njihova oca, poradi posla bi se preselila u drugi grad koji je od ovog udaljen 150 km. Zanima me da li ja to mogu sama odlučiti bez njegove suglasnosti,s obzirom da su mi djeca sudskom odlukom dodijeljena na odgoj i skrb,a u tom gradu nam se pružaju bolje mogućnosti za život. Djeca su u dobi od 10 i 11 godina. Unaprijed zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija