Jump to content

marlino

Korisnik
  • Broj objava

    420
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. 1.sudskim rj. ovršenici je naloženo nadoknaditi troškove odvjetnika mldb. ovrhovoditeljima; što ista nije učinila dobrovoljno pa je sud (po prijedlogu z.z. mldb.) donijelo ovršno rješenje po kojem poslodavac nije postupio dok je ovršenica bila u radnom odnosu. može li se putem fine naplatit ili je potrebno ponovno putem suda tražiti ovrhu?! 2. kazneni postupak protiv majke sada već punoljetnog djeteta nije okončan (optužni prijedlog 09.12.2010 podnesen sudu od strane ODORH-a); dok je zadnje ročište održano 29.05.2012 kada je sutkinja donijela rješenje da se glavna rasprava odgađa nakon što se provedu vještačenja koja do danas nisu zakazana.ministarstvu smo se obraćali ranije(smatraju da se na predmetu radi dovoljno brzo) , nakon nekoliko uzaludnih odlazaka predsjeniku suda i pisanja požurnica sutkinji.oštećeni su u postupku mldb.djeca, njihova polusestra te otac navedenih). kome se obratiti ????
  2. ne nego kako bivše žene natjerati da mržnju zamjene adekvatnom brigom o djeci , te da pravo djeteta na drugog roditelja (u mojem slučaju oca )ne opstruiraju na kojekakve načine
  3. kako su određeni susreti vas i djeteta nepravomoćnim rješenjem?
  4. po čl.215. st. 1. Kaznenog zakona možete kazneno prijaviti majku, ali za to kako Vam je Gringo ranije napisao morate imati dokaze kako majka ne poštuje odluke suda. Prijavama PU i CZSS zapravo skupljate dokaze.PU i CZSS po službenoj dužnosti bi trebali obavijestiti državno odvjetništvo, s majkom obaviti razgovor, a czss je dužan zaštiti pravo djeteta na susrete s drugim roditeljem-vama, a isto tako može i mora majku pozvati na razgovor, istu usmeno ili pismeno upozoriti, može uvesti mjeru nadzora..... što se tiče financijske ovrhe, iz vlastitog iskustva mogu reći da je sud u mom predmetu tražio od PU službene zabilješke o uredovanju na mojoj adresi.događat će se vjerojatno pojedini službenici PU oodbijat dolazit na teren, ali morate biti uporni(možete se pozvati na protokol o postupanju u slučaju obiteljskog nasilja)
  5. Majka mlt. zajedničkog djeteta svojevoljno istu vodi na razgovore u PU, dok se razgovori obavljaju bez znanja oca djeteta, bez prisutnosti psihologa ili dr. a u nazočnosti majke djeteta. U tijeku je kazneni postupak protiv majke zbog kaz. djela iz čl. 215 st 1. Kaz. zakona, naravno ocu nekoliko dana onemogućena su komunikacija s djetetom i viđanja.Za to vrijeme majka vodi dijete do vrata svake državne institucije kako bi dijete izjavilo kako mama ne onemogučava susrete s ocem i polubraćom, te kako ona sama ne želi vidjeti oca i polubraću.Molim savjete kako zaustaviti psihičko nasilje nad mlt. djetetom
  6. marlino

    CZSS

    evo nekoliko rečenica iz zapisnika CZSS vezano za moj prijedlog sudu o izmjeni susreta i druženja s mlt. ditetom: (po rješenju susreti su bili svaki drugi vikend,pa sam tražio izmjenu na utorak, četvrtak i svaki drugi vikend, pola praznika...) ..." u odnosu na godišnje odmore, školske praznike naše je mišljenje , da do vremena do kada roditelji ne budu uspostavili adekvatnu komunikaciju, nije u interesu djeteta da duže boravi ni kod jednog od njih budući da su efekti manipulacije roditelja u tom slučaju veći.....Stabilizacija susreta i druženja djeteta i oca moguća je jedino ukoliko bi se uspostavila adekvatna komunikacija između roditelja..." susreti su ranije bili smanjeni na svaki drugi vikend na prijedlog majke-uz naravno podršku czss-a: "Mlt. je vidno uzrujana prilikom dolaska kod psihologa. upitana da li zna zašto je došla bez uvoda navodi kako njezina majka želi smanjiti susrete i druženja s ocem.... "
  7. Isto se i meni događa, svaki put na moju obavijest će sud izreći majci novčanu kaznu u iznosu od 10000,00 kn te joj zaprijetit izricanjem novčane kazne u većem iznosu.rješenje je pravomoćno(u 3. mjesecu potvrđeno od žup. suda) a sutkinja koja je donijela rješenje nije ni jednom od 20 puta(svaki drugi vikend)postupila sukladno vlastitom rješenju, dok ročište nije zakazala od 5/6 mjeseca. žalba ne odgađa ovrhu. od predsjednika suda u 2 navrata tražim da se nastavi postupak, sutkinji nekoliko požurnica a Min. pravosuđa 2 dopisa poslana- naravno nisu odgovorili do danas , niti se radi po tom predmetu!!!!
  8. sami donesite i priložite kao dokaz, od početka obaveze plaćanja alimentacije pa do danas
  9. tražite od banke ispis uplata i to dostavite kao dokaz sudu
  10. jedna od "uloga" roditelja kojemu je dijete povjereno na zajedički život je i poticanje odvijanja susreta i druženja djeteta s drugim roditeljem.
  11. sutkinja kako bi odlučila o kažnjavanju ili ne na oba održana ročišta od 11 mjeseca izjavljuje da će zatražiti službene zabilješke PU sačinjene svaki put kad susreti nisu održani...PU (navodno9 nije primilo ništa od suda,pa tako ni nalog za službene zabilješke,niti je itko od istih što zatražio
  12. molim pomoć oko pisanja financijske ovrhe.
  13. slična situacija optužni prijedlog podignut u 12/2010 prvo ročište će se održati sredinom 10/2011(nakon dopisa min. pravosuđa i nakon što je zatražen upravni nadzor). rj. o ovrsi od kraja 10/2010 zaprijećeno majci kaznom od 10000,00 kn do danas održana nekoliko ročišta(zadnje u 6. mj) do danas nije izrećena ni jedna novčana kazna.(upućene požurnice, odlazilo se predsjedniku suda pisalo Min. pravosuđa...) do danas ništa.susreti se i dalje ne održavaju!!! može li se i u ovm slučaju tražiti financijska ovrha a s obzirom da rješenje o ovrsi ne funkcionira??? da li sud može snositi posljedice kada znamo da sam sud koji je donilo rješenje o ovrsi ne postupa sukladno istom???(tribali su izreći majci novčanu kaznu i zaprijetit joj novom što izbjegavaju učinit) koliko učinka ima taj zahtjev za suđenje u razumnom roku???
  14. da li bi se stvar "ubrzala" kad bi majka bila optužena tj.kad bi kaz. sud donilo presudu da ista ne poštuje rješenja sud( s time znamo svi da krši prava diteta)???
  15. czss je do sada u nekoliko navrata usmeno upozorio majku zbog opstruiranje susreta, pa je bio uveden nadzor, pa je roditelje slao u ob. savjetovalište...zadnje učinjeno s njihove strane je pismeno upozorenje zbog opstruiranja susreta...majku to sve skupa ne brine,jer je dite odvela na otok(kod svoje majke) iako postoji rješenje susreta diteta s ocem,rješenje o ovrsi tih susreta i rješenje susreta diteta s polubraćom... na općinskom sudu je optužni prijedlog protiv majke diteta koji čeka od 12. mjeseca, a za koje do sada nije održano ni jedno ročište-zbog toga sam se obraćao požurnicama, pa predsjedniku suda a sada i min. pravosuđa(sutkinja je inaće kćer jedne političarke...) rješenje o ovrsi se ne provodi jer sutkinja stalno traži nove dokaze(zapisnike PU o uredovanju...), a kad ih dobije traži isto za naredno razdoblje; a nikako ne donosi rješenje o novčanom kažnjavanju ovršenice(majke) i tako od 11. mjeseca.(pismeno obavješteno Min pravosuđa)... CZSS je navodno tu nemoćan, iako mogu još uvijek kazneno prijaviti majku...što godinama izbjegavaju učiniti.... zanima me da li zbog upornog dugogodišnjeg opstruiranja susreta(čime majka grubo zanemaruje roditeljsku brigu o djetetu i krši prava djeteta) mogu osobno/ czss tražitiod suda oduzimanje prava na roditeljsku skrb???kćer ne smije više ni razgovarati sa mnom putem telefona(sms mama se naljutila na mene zato što smo pričali) i da li mogu tražiti nadzor susreta(isti nisu uređeni nikakvi rješenjem već u dogovoru s majkom diteta -onda kad bi dite tribalo biti sa mnom) kćeri s bakom i djedom (za koje je utvrđeno manipuliranje djetetom, opstruiranje i daljnju tendenciju opstruiranja susreta ; ocrnjivanje oca pred djetom...)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija