Jump to content

toma777

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://legalis.hr
  1. Zar ne bi bio osnov za traženje sudska zaštite činjenica da se je radnik poslodavcu obratio zahtjevom za zaštitu prava u roku od 15 dana ? To mi je jedino logično.
  2. Ekipo, na kojoj se točno adresi održava usmeni ispit ?
  3. Ovako, prijava na seminar i sudjelovanje na istom ne znači nužno da moraš biti na svim predavanjima svakoga dana. Neće te prozivati i sl. da bi provjerili da li su svi prisutni kao na školskom satu. Naglasak je na korisnosti takovog seminara, pa je za preporučiti da se tijekom ta dva tjedna u cijelosti iskoristi stručnost i neposrednost predavača. Dakle, sve je na tebi...
  4. Poppy, i ja se nadam da je tako, ali ono što me zabrinjava jest čl. 33. Zakona o vježebnicima i pravosudnom ispitu koji izričito kaže da od 01.09.2009. svi kandidati pravosudni ispit polažu prema odredbama ovog Zakona , bez obzira po kojem su zakonu stekli uvjete za polaganje ispita. Kako ova odrdba nije nimalo dvosmislena, bojim se da ovi iz ministarstva daju krive upute, osim ako ministarstvo tako tumači Zakon.
  5. Molim poštovanog Magiur-a da meni također pošalje na mail toma.kovacic@gmail.com prezentaciju Garačić i Lovrić ako je u mogućnosti. Hvala unaprijed !!!
  6. ja sam također čuo od SVIH koji su bili na tom tečaju da je isti zaista svrsishodan, stručan, potrebit nadasve. Stoga, a kako nakon Nove godine stječem pravo na izlazak na pravosudni, SVAKAKO ĆU IĆI NA TAJ TEČAJ.
  7. može li mi netko pomoći u tumačenju uvjeta za polaganje pravosudnog ispita za odvjetničke vježbenike ? čl. 17 Zakona o vježb. u pravosudnim tijelima i pravosudnom ispitu normira: "Program obrazovanja i trajanje prakse odvj. vježbenika uređuje Zakon o odvjetništvu ( dakle 18 mjeseci)pri čemu teoretski dio stručnog obrazovanja traje najmanje 150 sati prema programu koji mora biti usklađen s programom Pravosudne akademije." E sad, mene zanima što se to podrazumijeva pod ovih 150 sati prema programu Pravosudne akademije ???
  8. uz malu nadopunu: prijave su online na stranicama ministarstva pravosuđa
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija