Jump to content

NBC

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. To mi je jasno, ali kako onda rješiti situaciju sa njima obzirom da trebaju imati ugovor o najmu kako bi dobili pomoć?
  2. Pozdrav svima, lijepo molim pomoć oko sljedeće situacije. Kupio sam prvu nekretninu kojom rješavam stambeno pitanje i samim time oslobođen sam plaćanja poreza na kvadraturu koja je zakonom definirana, plaćam samo na ostatak. Dio nekretninu sam dao u najam za 0kn rodbini iz razloga što se tek planiram useliti tek za 2-3g. Rodbina je slabije imovinske situacije i trebaju primiti novac od jedne zaklade kao pomoć za djecu. jedan od dokaza da prime novac je i ugovor o najmu. Ja sljedeće 3g ne smijem otuđiti niti iznajmiti navedenu nekretninu niti djelomično jer bi mogao izgubiti pravo na oslobođenje na porez. Mogu li ja sastaviti ugovor o najmu koji se može kupiti na NN sa njima, u kojem piše da plaćaju 0kn, ugovor bi i ovjerili kod javnog bilježnika. Hoće li porezna na to regirati i poništiti oslobođenje na plaćanje poreza prilikom moje kupovine navedene nekretnine?
  3. a ako se samo uplati od strane privatne osobe na moj žiro, šta briga državu kad je to privatno?
  4. Moramo li ovjeravati ugovor u Hrvatskoj ili Njemačkoj?
  5. Pozdrav svima, punac bi mi trebao nekako prebaciti 70.000,00€ iz Njemačke na devizni račun u Hrvatskoj. Mora li se taj novac oporezivat ili treba napraviti darovni ugovor. Ovjearava li se ugovor kod notara u Hrvatskoj ili u Njemačkoj. Ili samo da se prebaci na račun?
  6. a zastara je za 2 tjedna, prema tome ne trebam ni kaznu platit
  7. pa zar mi nemogu upisati zaštitnu mijeru u novu vozačku kada je izvadim,malo mi je ovo sve extremno
  8. reagirati ŽALBOM pa to je najmanji problem ako na to misliš? ali koliko treba VPS da odgovori ako će uopće odgovorit. u prijašnjim slučajevima nikada mi nije stiglo riješenje od VPS sve je otišlo u zastaru, bar tako mislim
  9. da li je to odgoda zastare ili privremena zastara? ili nešto drugo?
  10. A TO ŠTO JE POLICAJAC BIO NA NA SUDU I POTVRDIO PREKRŠAJ ,A JA SE NISAM POJAVIO ZATO ŠTO NISAM PRIMIO POZIV,A JOŠ PRIJE TOGA SAM IZJAVIO DA NISAM KRIV, TO ISTO NEMA VEZE?
  11. jeli to znači da je po starom zakonu zastara 2 godine ? jel to sigurno tako? tu nema relativne zastare na 2 g. ?
  12. da, znam !tu smo gdje jesmo, u Hrvatskoj
  13. ja tvrdim da to nisam napravio, to tako tamo i piše i nisam potpisao zapisnik od alkotesta, dakle tvrdim ono što piše. zanima me kolike su mi šanse da sačuvam vozačku uz ovu gore navedenu tvrdnju.
  14. gledaj to je i meni jasno, treba mi pravnik a ne moralist? zato što su me krivo savjetovali net rebam osude. ovdje imam konkretan problem
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija