Jump to content

alkemik

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nemam savjet za pomoć, nego samo komentar. Vodim tuđi spor između stranke TELE2 tvrtke, i veeeeeć drugog odjela za potraživanje dugovanja. Da stvar bude apsurdnija početna vrijednost spora je nekoliko lipa manja od 20kn. Ljudi moji, spor vodim već dvije godine, u svim rješenjima uspjevam dokazati svoje tvrdnje, ali oni na treću sudsku odluku u moju korist ulažu žalbu (ponavljam vrijednost spora je 20 kuna) i u žalbi navode citat zakona USTAVNOG SUDA iz 1977.godina. Blesaviji, inatljiviji, bezobrazniji spor nisam imao duže vrijeme. Nisam zadovoljan načinom rada pravne službe TELE2 pružatelja usluga i ogorčen sam što su u stanju raditi jadnim kupcima - korisnicima njihovih usluga. BIRAJTE SI BILO KOJEG DRUGOG OPERATERA, S OVIMA NEŠTO OPASNO NE ŠTIMA U GLAVI!!!
  2. A to što je policajac bahat ili ne, može proć samo u bolje uređenim državama. NE ZABORAVITE DA SMO NA BALKANU, BUDITE PAMETNI.
  3. Ako je tako kako tvrdiš žali se na taj način kako si meni opisao događaj. Pritom se pozovi na članak 142. st. 2. zspc-a... Članak 142. (1) Autocestom se vozila moraju kretati krajnjom desnom prometnom trakom ako nije zakrčena vozilima u koloni. (2) Na autocesti vozač smije mijenjati prometnu traku zbog bržeg kretanja samo prelaženjem vozilom u lijevu prometnu traku. (zakon o sigurnosti prometa na cestama) (3) Na autocesti vozač ne smije vozilom prelaziti iz trake u traku (slalom vožnja), pretjecati zaustavnom trakom, kretati se na način da ne drži potreban razmak, požurivati vozila ispred sebe ili na drugi način davanjem svjetlosnih i zvučnih znakova niti izvoditi bilo koju drugu radnju kojom ugrožava ili dovodi u opasnost druge sudionike u prometu. / isti članak/ Ovo je zgodno navesti u žalbi (ako se sjećaš registracije ovog što je proletio kraj tebe zdesna), pa pripojiti tome da je svojom žurbom napravio prekršaj iz navedenog članka, te je time djelovao na način da se moje (tvoje) vozilo nije moglo uključiti pravodobno u desnu prometnu traku, te si time počinio prekršaj opisanom u čl.142 st.4. zspc-a, te tražiš da se primjeni opisano u čl.19 st.1. i 2. prekršajnog zakona. Ne mogu ti bolje pomoć, tvoja je riječ u ovom slučaju protiv njihove, a i kasniš s javljanjem na forum, to si trebao pitati čim se to desilo, ovako u roku navdenom za žalbu ne možeš pravodobo dobiti informaciju i sada nisi ni dobio odgovor na vrijeme da uložiš neke stvarćice u žalbicu. IPAK JOŠ JEDNOM ZA SVE: PROČITAJTE OPISANO U zakonu o sigurnosti prometa na cestama, provjerite članak i stavak koji Vam je napisan u bilo kakvom prekršajnom nalogu, zapisniku, obveznom prekršajno nalogu..... Pa proučite ostale članke vezano uz taj dio prekršajnog zakona i sami prosudite da li se isplati slati žalbu ili je ipak nemoguće da se ista prihvati od strane policijske uprave ili pak prekršajnog suda, odnosno visoko prekršajnog suda.. Ako ste sigurni da ste krivi i niste baš maštoviti prepustite to odvjetniku ili nekoj stručnijoj osobi. Nemojte škrabat bezveze, nitko nije lud da Vam prihvati neosnovanu žalbu bez navoda i utemeljanu žalbu zakonima iz narodnih novina (friških zakona). Samo ćete si pogoršati situaciju, a dovesti time i do većih troškova. Bolje pišite zamolbe za plaćanje kazne u ratama, ako već ne možete odjednom. Uostalom, bilo bi lijepo da ne činite više prekršaje i malo bolje pazite na vražju muriju...
  4. Svi ste se potrudili odgovoriti na moje pitanje i to me zadovoljilo. Znam da je dosta vremena prošlo od mog pitanja, ali ipak smatram da nisam dobio zadovoljavajuć odgovor. Jeste da je pitanje, kao i odgovor bilo jasno i nedvosmisleno, no konkretno, u mom, a vjerujem i kod mnogih drugih je slučaj sljedeći. Ako se već i može nešto dogovoriti sa suvlasnicima, onda ne treba posezati ni za kakvim parničnim ili izvanparničnim postupcima. Dakle, što raditi kada se sa suvlasnicima nemoguće dogovoriti oko bilo čega i kad se na sudu na parnici dešava opsadno stanje,tj. kad se svi suvlasnici vide uživo i nitko u tom trenutku, a i inače ne želi ništa uzeti od nekretnina, a još manje dati neku nekretninu jer u bilo kojem slučaju smatra da će izgubit koji "komadić" zemlje. Ja imam taj problem i on nije baš tako jednostavan, svjestan sam toga da je potrebno posezati za parnicama, ali moram priznati da to nije rješenje, pogotovo u Zagorju,Dalmaciji i Podravini gdje se bore za svaki centimetar zemljišta. Ipak, još jednom hvala na odgovoru i ovo je bila tek jedna "opaska"...
  5. Dobio sam Vaš odgovor! No možete li mi pojasniti koji je postupak sudskog razvrgnuća suvlasništva? I na koji način takva praksa funkcionira i koliko otprilike traje? Na žalost ili nisam razumio ili niste odgovorili, a ako je ujedno razvrgnuće suvlasništva odgovor, onda Vas molim da mi pojasnite. Dakle, pitanje je bilo: Dali je moguće, kad već govorite o razvrgnuću, razvrgnućem postići takva vlasništva da u konkretno, mom slučaju, teta dobije 6 parcela, ja 2 parcele, sestra 2 parcele i ja 2 parcele, umjesto sadašnjeg stanja gdje u svim parcelama imamo podjednako suvlasništvo. (objasnio sam već u prošlom pitanju). Dakle koji je točno postupak i da li je već pojašnjenim pitanjemm moguće dobiti navedena drugačija suvlasništva.
  6. Prije 2.godine nasljedio sam 1/6 suvlasnistva u oko 12 parcela. Između ostalog, suvlasnici su moja teta, brat, sestra i ja. Teta posjeduje polovicu (3/6), brat (1/6), sestra (1/6) i ja (1/6). Teta i moj brat su pod skrbništvom centra za socijalni rad. Teti i bratu su potpuno oduzete 100% oduzete radne i poslovne sposobnosti tako da oni imaju skrbnika, skrbnik za brata je sestra, a za tetu dipl.soc.radnica iz CZSS. Pitanje je sljedece: Na koji način (pravni ili bilo koji drugi), ako drugačijim putem ne ide, nakon već preraspodjeljenog nasljedstva po ostavinskoj raspravi, nakon brojnih prijedloga za preraspodijelu nekretnina CZSS-u (a to je potrebno, jer oni moraju donijeti riješenje da se nešto takvo provede/bez riješenja ništa), a većinom od riješenja NE BUDE NIŠTA, jer svaki pisani prijedlog koji oni odbiju ili uopće ne odgovore. Sa sestrom, budući da je ona skrbnik mog brata, možda bi se i dalo nešto dogovoriti, no zapne uvijek kod CZSS. Ono što ja želim, je preraspodijela nekretnina tako da svakome ostane suvlasnički udio u omjeru 1/1 u pojedinim parcelama, jer na ovakav način, ne mogu ni prodati svoje suvlasništvo (iako je to pravno moguće)zbog male kvadrature zemljišta, nitko nije zainteresiran za takvo što, ne mogu kupiti jer nemam novaca. Ne žele ni prodati svoje udjele. Molim konkretan odgovor. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija