Jump to content

kupski91

Korisnik
  • Broj objava

    80
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Dakle, novo vještačenje. Hvala Vam na odgovorima, još bi htio pitati što mogu očekivati.
  2. Što se tiče staža zapravo je oko 24,5 godine, ali oni su nekako izračunali više.
  3. Ja sam u općoj mirovini po zakonu o m.o. Sad me žele vještačiti po zakonu o h.b. radi statusa HRVI. Postoji li mogućnost da ni smanje omjer ? Hvala, tako ću i napraviti.
  4. Žele vještačiti po zakonu o hrv.braniteljima, a ne po zakonu o m.o. Nisu izričito zahtjevali, nego je službenica tako rekla na šalteru. I ja mislim da nebi trebalo opet vještačiti. Pogotovo ako postoji mogućnost smanjenja omjera.
  5. Husky CRO to i mene zanima, pa ako netko zna bio bih zahvalan.
  6. Poštovani ! Molio bih savjet oko sljedećih koraka. Dobio sam HRVI 20% trajno prije 15 dana. U općoj mirovini sam desetak godina sa oko 30 god. staža. Primam minimalnu braniteljsku mirovinu po zakonu o mo. Omjer rat mir je 70%-30%. U mirovinskom kažu da moja liječnica napiše novi prijedlog sa novom med. dokumentacijom, dokaz o trajno hrvi te ratni put radi novog vještačenja po zakonu o hrvatskim braniteljima. Piram dali netko zna hoće li to utjecati na mirovinu i kako. Hvala na odgovorima. LP
  7. Kako bi to kod mene izgledalo da ostvarim HRVI ? Redovito se liječim 11 godina, imam minimalnu opću braniteljsku od 2470 kn, Po rješenju rat 70 % ostalo 30 % i fali mi par dana za status dragovoljca. Radni staž cca 20 godina. Ima li netko pojma ? Hvala.
  8. Ja sam dobio pomoć od Zaklade, na izvodu točno piše "ZAKLADA...", a pošto sam papire skupio i predao još u veljači, nažalost ne sjećam se koji su sve onda trebali. Znam samo da su me koštali nešto ispod 200 kuna, a dobio sam 1000. Dakle 800 kn.
  9. Evo, jučer je sjela lovica na račun, a taman sam zakukao. Sretno svima koji čekaju.
  10. Bol svima. I ja sam predao zamolbu još u veljači, potrošio skoro 200 kuna na papire i još ništa. Nisam uspio ni telefonom. Računao sam da bi trebalo sjesti oko početka školske godine, a možda neće ni za Božić. Čini mi se da tu više nema nade..
  11. Moj šogor je naslijedio 1/2 stana a drugu polovicu njegova sestra, tj moja supruga. Nakon prodaje stana on bi sebi kupio garsonieru. Nikada nije bio vlasnik nekretnine do ove ostavine, pa moje pitanje glasi dali može biti oslobođen plaćanja poreza na garsonijeru? Hvala.
  12. Bok svoma. Zagi, hvala na odgovoru.Ja sam u tzv kombiniranoj mirovini 70% rat a 30% ostalo, pa nikom (ni meni) nije jasno kako mogu imati takav omjer a da nemam HRVI. Ustavni sud bi svakako morao razmotriti činjenice za svakog branitelja a ne paušalno odgovoriti da smo zakasnili razbolijeti se. Ja sam se počeo liječiti 2006 zbog sasvim drugih stvari (srce, tlak, poremećaji spavanja, aritmije itd itd ali su liječnici ubrzo otkrili da je po srijedi PTSP i naravno da su me umirovili i to općom mirovinom što se vidi da mi nije baš dobro. Ali sam zakasnio 2005. Dobro da nisam zakasnio 1991, ko zna kaj bi sas bilo?
  13. Kompa, dali misliš da je to moguće bez obzira na famoznu "zakašnjelost" s obzirom da je ipak prvi put predano prije 2006 ?
  14. Pozz. Kaj to znači da ste već bili na Upravnom sudu ili ste išli direktno na Ustavni? Ja sam na Upravnom nešto manje od dvije godine i još niti glasa ...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija