Jump to content

nepoznata

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je nepoznata objavio

  1. Pozdrav. Imam dodatno pitanje. Ja sam također radila u prošloj godini kod 2 poslodavca, ali ne istovremeno. Da li sam u tom slučaju uopće obavezna podnijeti poreznu prijavu? Naime, koliko sam uspjela shvatiti, nisam obavezna ako nisam radila kod 2 ili više poslodavaca istovremeno, a od firme sam dobila informaciju da sam obavezna prijaviti??
  2. Pozdrav. Prvo se ispričavam ukoliko sam promašila sekciju. Zaposlena sam, na minimalcu, radim kod kuće. Firma mi šalje ugovor o najmu mog stana (gdje radim) kao poslovnog prostora, jer kako kažu, rade to zbog zakonske obveze, odnosno da tu razliku između minimalca i stvarne plaće opravdaju isplatom naknade za najam. Taj ugovor po sklapanju bi odnijela u Poreznu upravu po njihovom sugeriranju, a firma bi mi odmah platila iznos najamnine. Da li tu ima ikakve štete po meni, odnosno da li ima skrivenih troškova za mene? Bojim se da li će tu možda biti kakvih posljedica za mene, sada ili u budućnosti. Molim Vas za savjet. Ako treba još detalja, pišem. Lp
  3. Hvala. Da, na te dokumente sam svakako mislila, samo me brinuo pravni slijed da li se mora imati u ovakvim slučajevima, jer je stan dosta star, pa se ne zna gdje su svi ugovori od početka.
  4. Pozdrav. Kupuje se stan od prodavatelja koji je upisan u gruntovnici kao vlasnik 1/1, bez ikakvog tereta, papiri čisti. Čitala sam da je za upis sebe kao novog vlasnika u gruntovnici, uz ovjereni kupoprodajni ugovor, potreban i pravni slijed te nekretnine (tko je od koga kada kupio tu nekretninu). Da li je to istina, ili je to potrebno samo u slučaju vanknjižnog vlasništva (kad prodavatelj nekretnine nije upisan u gruntovnici kao vlasnik, jel tako?). Dakle, apsolutno je dovoljan kupoprodajni ugovor između vlasnika i mene za upis vlasništva na moje ime? (jasno ako nakon ovjere ugovora idem ravno u gruntovnicu predati za upis). Hvala.
  5. Pozdrav. Stiglo mi pismo od policije, obavijest o prometnom prekršaju. Traže da im dostavim podatke tko je vozio mojim autom na taj dan, u to vrijeme, tom ulicom. Ne piše koji prekršaj, ali ja pretpostavljam da se radi o prolasku kroz crveno, koji sam ja počinila. Tad sam kasno uočila da je već žuto i nisam reagirala kako treba, tj. zaustaviti se, na žalost, prošla sam i očito me kamera snimila. (ISPRAVAK - nije me snimila kamera, piše da me policijski službenik vidio - nije bilo zaustavljanja). Inače, ne radim takve gluposti, ali eto jednom mi se dogodilo i eto to se mora kazniti. Javit ću im da sam ja vozila, a da li mogu to nekako ublažiti? Nikad nisam kažnjavana. Da li bi pomoglo ako napišem i da ne čujem (ali neću glumiti da ne čujem, nego baš ne čujem )? Nakon što javim da sam ja vozila, što slijedi? Hvala.
  6. Pozdrav svima. Imam par pitanja. 1. Zbog kriznog poreza, bruto plaća mi je smanjena, tako da mene ne hvata taj porez. Neto plaća je ista, čitava ide na tekući, ne znam kako si razliku opravdavaju, nikad nisam dobila objašnjenje iz računovodstva, barem ne smisleno, detaljno. Doprinosi su i dalje isti, više manje, a kako je to moguće s obzirom na 2x smanjenu bruto plaću? 2. Da li je dobro što imam skoro 13000kn uplaćenih doprinosa (od ožujka prošle godine)? 3. Da li je u redu da se doprinosi uplaćuju više puta za mjesec dana, znači, nekad jednom mjesečno uplate čitave doprinose, a nekad 2, pa čak 3, 4 puta, tj. u ratama? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija