Jump to content

andina

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, molim ponude na internetko@gmail.com. Naime polubraća bi htjela sa nevjenčanom suprugom dijeliti imovinu 50:50. "Supruga" želi sve. Nema dokaza i o njenom vlasništvu nad nekretninama za života pokojnika. Zajedno nisu živjeli od 2006. godine, ali teško dokazivo, jer ona tvrdi da su u zajednici od 1991.g. Ako ima zainteresiranih odvjetnika koji misle da i braći nešto pripada molimo pomoć.
  2. Zahvaljujem na pojašnjenju To znači da svaki poslodavac mora imati evidenciju radnog vremena za svakog zaposlenika posebno. Najbolje je nabaviti biometrijsku registraciju i snimati sve mjesece na računalo. Da se ima crno na bijelom.
  3. Poštovani, imamo dilemu i molim za pojašnjenje neukom puku. citat nn 149/2009 HRVATSKI SABOR 3635 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O RADU Proglašavam Zakon o radu, koji je Hrvatski sabor donio na sjednici 4. prosinca 2009. godine. Klasa: 011-01/09-01/203 Urbroj: 71-05-03/1-09-2 Zagreb, 9. prosinca 2009. Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, v. r. ZAKON O RADU "Evidencija o radnicima zaposlenim kod poslodavca Članak 4. (1) Poslodavac je dužan voditi evidenciju o radnicima koji su kod njega zaposleni. (2) Evidencija iz stavka 1. ovoga članka mora sadržavati podatke o radnicima i o radnom vremenu. (3) Poslodavac je dužan inspektoru rada na njegov zahtjev dostaviti podatke iz stavka 2. ovoga članka. (4) Ministar će pravilnikom propisati sadržaj i način vođenja evidencije iz stavka 1. ovoga članka. Zaštita dostojanstva radnika Članak 131. (4) U slučaju spora u svezi s radnim vremenom, ako poslodavac ne vodi evidenciju iz članka 4. stavka 1. ovoga Zakona na propisani način, teret dokazivanja radnog vremena leži na poslodavcu. Najteži prekršaji poslodavca Članak 294. (1)Novčanom kaznom od 61.000,00 do 100.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj poslodavac pravna osoba: 1) ako ne vodi evidenciju o radnicima i o radnom vremenu ili istu ne vodi na propisan način, ili ako na zahtjev inspektora rada ne dostavi podatke o radnicima i o radnom vremenu (članak 4.)" Članak 301. Ovaj Zakon će se objaviti u »Narodnim novinama«, a stupa na snagu 1. siječnja 2010. godine, osim poglavlja 4., 5., 6. i 7. glave XVII. ovoga Zakona, te članka 293. stavka 1. podstavka 34. do 48. ovoga Zakona, koji stupaju na snagu danom pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji. Klasa: 110-01/09-01/01 Zagreb, 4. prosinca 2009. HRVATSKI SABOR Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić, v. r." kraj citata Molila bih cijenjene pravnike da mi pojasne da li onda zakon čl.131 st4 i čl.294.st.1 vrijedi po ovom zakonu ili ne, ako čl.4. ovog zakona tek stupa na snagu ulaskom r Hrvatske u EU.
  4. Da, to je upravo to što su mi svi rekli. Dio posla smo već obavili. Bilo je lakše da je otvorena nova firma, jer skoro sve ide ispočetka, barem što se tiče papira. Još jednom hvala svima na odgovorima puno ste mi pomogli.
  5. Kada sam postavila pitanje zašto ne može samo na promjenu podataka, rekli su mi da se to radi samo na području iste županije. I isti odgovor sam dobila na svim šalterima hzmo i hzzo. Statistiku isključivo traže u hzzo, a u hzmo prolazi i potvrda od Trgovačkog suda. Još ne znam što će biti i sa poreznom, jer ni to nije rješeno. Tako ispada kada se "djeca" mislim na nas poslovno zelene počnu baviti businessom, a pomoći od nikuda. Imati firmu u RH, a neimati dobro zaleđe računovodstveno i pravno je doista teško. Dobar računovođa i dobar pravnik zlata vrijede. Moj savjet je ne štediti na pravniku niti na računovođi jer ćeš inače biti stjeran u kut zbog svog neznanja i neupućenosti u pravni sistem naše nam drage RH.
  6. E da ste mi Vi bar bili na šalterima. Nikako drugačije nego preko odjava i prijava. Tako da sada imamo u radnoj knjižici 3 različita štambilja a radno mjesto ostalo je isto kao i firma. u hzzo su me tražili statistiku na br 2 iako se nije mijenjala djelatnost. Zakompliciralo se skroz iako i ja tvrdim da je moglo drugačije ali sada je skoro gotovo čekamo papire iz hzzo i krećemo opet ispočetka. Hvala na odgovorima i dragocijenom vremenu.
  7. Hvala na brzom odgovoru i ja sam mislila tako, ali mi ne daju. Moramo se odjaviti iz br.1 hzmo M12p i m2p, prijaviti m11p i m1p, pa odjaviti m12 p i m2p na br 2. hzmo, pa zatim prijava m1p i m11p na br 3 hzmo. Puno papirologije, nadam se da ste razumjeli. Meni bi bilo super da se samo napravi promjena puno lakše i brže, sve je to jedna država. Svejedno hvala na odgovoru super ste.
  8. Pozdrav svima, kako sam preuzela dio odgovornosti, jer mi je stalo do svog radnog mjesta tek sam počela, molila bih par savjeta što i kako dalje. Naime 09.06.2009. firma se iz jednog grada po upisu u trgovačkom društvu preselila u drugi grad. Nitko nije vodio, valjda iz neznanja,računa i nije obavljena odjava,pa tako niti prijava hzmo,hzzo...firme i radnika, jer se mislilo da je to samo promjena sjedišta.Prema mom istraživanju firma se treba odjaviti i prijaviti kao da ponovo počinje s poslovanjem. Firma je bila 3 mj. prijavljena 2.trg. društvu da bi nakon toga promjenila vlasnika i sjedište društva u drugi trg. sud. Firma ima 4 zaposlenika i što napraviti dalje? Prebaciti direktno hzmo i hzzo s 1.adrese na 3.adresu? Ili se može sve po redu iako je već odavno prošao rok za prijavu na 2.adresu? Ima li uopće načina to sve naknadno prijaviti i odjaviti da radnici budu što manje oštećeni? Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija