Jump to content

lukba6

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ja ću se malo nadvoezati na ovu temu.. Dakle, premještam već postojeću firmu na drugu lokaciju, ta firma pod tim imenom postoji već 4godine, a selim ju u drugu županiju jer će se sad početi aktivno baviti poslom preko iste. No tu dolazi do mog zasad još ne riješenog problema, naime, muku mučim sa sucem i njegovim odobravanjem imena, znači mislili smo mjenjati samo adresu, ali on je rekao da se mora i ime jer slična, ali ne ista, već postoji na tom dijelu, pokušavam sa 10-im imenom, ali ne prolazi, neće skraćenice, neke "grupa" u imenu, slijedio sam neka pravila imena ali nejde i nejde, inače radi se o Riječkom trgovačkom sudu. Znači moje pitanje je da li ja smijem stavit svoje inicijale i xx grupa d.? i zašto to nebih bilo dobro?
  2. e sad, ako sklapamo najam, mora postojati određena svota koju će firma meni morati mjesečno isplaćivati, i na to opet plaćati pdv i još gro stvari, mene zanima, da li postoji mogućnost da nema određene svote koje će meni mjesečno morati plaćati, nego čisto da oni troškove najma pokrivaju troškove karticom za gorivo, znači umjesto da meni daju nekakvih 600kn mjesečno za najam, daju mi katricu za gorivo na korištenje.
  3. u principu ako sam dobro shvatio problem nastaje zbog kartice, jer je benzin plaćen na ime firme i već je obračunat pdv na to, to znači da nije moj privatni trošak nego trošak firme, a to nemogu pravdati na putnom nalogu
  4. znači na taj način bi bilo moguće pravdati troškove goriva sa karticom goriva? dajte mi molim vas objasnite što znači to plaća u naravi? naime, predloženo mi je jednostavno da više ne koristim karticu i radim kao što sam radio do sada, samo onda moram baratati sa kešom, jel, a baš zbog toga su kartice i uvedene.
  5. Lijep pozdrav prije svega! Naime, radim u firmi koja posjeduje nekoliko diesel vozila sa karticama za benzin, te kartice su na registraciju vozila, te samim time koriste se samo za određeno vozilo. Ja sam isto tako dobio karticu na korištenje na svoje ime, i s tim sad imam problem, naime, imam privatno vozilo koje je još pod kreditom tako da ga nemogu prnesti u firmu, a k tome je još benzinac, pošto firma nema niti jednog registriranog benzinca, dolazi do problema pri pravdanju takvih računa. Naime ja sam pisao putne naloge i sve uredno, međutim, plaćao sam s tom karticom, baš zato smo kartice i nabavili da mi nemoram sa cashom baratiti stalno. E sad, tražio sam rješenja i našao par njih, no ništa što bih mogao vezati sa privatnim automobilom i korištenjem kartice za gorivo. Da li postoji kakva solucija što se toga tiče? Unaprijed zahvaljujem. LP
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija