Jump to content

ksenijica

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav. Kakav je odnos sada važećeg Zakona o obaveznim odnosima (NN 35_05, 41_08, 125_11) i posebnih uzanci o građenju (Službeni list SFRJ br. 18 od 1. Travnja 1977. godine)? Akceptira li uopće, Zakon o obaveznim odnosima (NN 35_05, 41_08, 125_11) primjenu odredaba Posebnih uzanci o građenju, ukoliko njihova primjena nije ugovorena ugovorom između naručitelja i izvođača radova? Naime, unutar samih Posebnih uzanci o građenju stoji kako se člankom 21., Zakona o obveznim odnosima (vjerojatno prije važećeg), isključuje njihova primjena tj. njihova se volja ne pretpostavlja i mora se posebno ugovoriti. Točnije, Ugovor o izradi projektne dokumentacije između naručitelja i izvoditelja parafiran je, prilikom čega je ugovorena kazna koja iznosi par promila za svaki dan zakašnjenja s ispunjenjem ugovorne obaveze, ali nije ugovoren maksimalan iznos tj. visina kazne, a ni primjena odredaba posebnih uzanci o građenju. Je li u ovom slučaju ispravno primjenjivati posebne uzance o građenju tj. njihovu odredbu koja govori da iznos ugovorne kazne ne može prijeći 5 % ukupne ugovorene cijene za izradu projektne dokumentacije? Mogu li se odredbe posebnih uzanci, uopće primjenjivati i na poslove projektiranja, odnosno izrade projektne dokumentacije ili su one primjenjive samo na, kako stoji u njihovom prvom članku, poslove izvođenja radova na građevinskim objektima? Zahvaljujem na odgovoru !
  2. Molim vas za pomoć. Kako izvršiti preraspodjelu službenika lokalne uprave i samouprave na radna mjesta u trgovačko društvo čiji je osnivač jedinica lokalne uprave i samouprave??? Unaprijed puno hvala.
  3. Ako izvođača nema na gradilištu 20 radnih dana, a da o tome nije obavjestio Naručitelja, da li Naručitelj po nekoj zakonskoj osnovi ima pravo raskinuti ugovor??? Unaprijed hvala na odgovoru!
  4. imam dobar skener/printer..poštom ili mailom?
  5. Nemam lozinku za ulaz na predmetni portal, a zanima me članak(koji se tamo nalazi) o Izvršnosti i pravomoćnosti rješenja u upravnom postupku tj. analizirane varijante nastupa izvršnosti, odnosno pravomoćnosti rješenja donesenog primjenom odredbi Zakona o općem upravnom postupku sa sistematiziranim tabličnim prikazom, molila bih nekoga(sa lozinkom) za copy/paste članka. mail je zajcek4@yahoo.com Hvala, hvala. hvala !
  6. Da li možda ima netko iz Koprivnice i okolice da ide na rok 6.2.2010???
  7. Molim vas ako bi mi mogao netko poslat najnoviju verziju skripte za DSI za VSS građevina...sve..a najbitnije opći dio.. ksenijica.ksenija@gmail.com Hvala puno unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija