Jump to content

hrc55

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Želio bih otvoriti obiteljski doma za nezbrinutu djecu. U zakonu piše kako moram zaposliti jednog odgajatelja, ali ne piše tko plaća tog odgajatelja te smještaj i brigu o djeci? Bilo kakva informacija bi pomogla. Hvala unaprijed.
  2. Pretpostavljam da ste upoznati sa slučajem obveznog preuzimanja Belja od strane Agrokora pa ne bih želio dodatno pojašnjavati slučaj... Ako mi netko može objasniti kako je moguće da Visoki uprani sud nije postupio po nalogu Ustavnog suda i u roku od 6 mjeseci donio odluku koju je trebao donjeti!? Budući da je rok istekao 01.08.2012., je li moguće znati kada će upravni sud donjeti odluku? I kakvo je vaše mišljenje po pitanju ovog slučaja, je li realno za očekivati da će Agrokor u konačnici morati ispoštovati rješenje koje je izdala HANFA?
  3. Poštovani, želio bih vas prvo ukratko uputiti u moju potencijalno veliku problematiku. Živim 15km južno od Karlovca, a radim u državnoj firmi u Zagrebu, te sam dužan doći na posao u 08:00h. Postoji mogućnost da od 01.01.2012. budem premješten na drugo radno mjesto unutar iste firme također u Zagrebu ali sa drugim radnim vremenom (početak radnog vremena 06:30h). Mene zanima je li moj poslodavac mene smije premjestiti na to drugo radno mjesto iako poslodavac zna da ja neću biti u mogućnosti dolaziti na vrijeme na svoje radno mijesto, i što je još gore uopće necu imati organizirani prijevoz kući!? Naime, jedino javno prijevozno sredstvo koje vozi iz mog mjesta prebivališta u Karlovac jest autobus koji polazi u 05:00h te bi trebao doći u Karlovac u 05:20h, gdje bih ja trebao presjesti u drugi autobus koji dolazi u Zagreb na glavni autobusni kolodvor u 06:20h, i pribrojimo li tome još oko 30-40min vožnje tramvajem i pješačenja do radnog mjesta možemo zaključiti da ja nemogu doći prije 07:00h na radno mijesto! Tu je i još jedan veći problem, budući da se na novom radnom mjestu radi dvokratno, radno vrijeme završava u 22:00h i ja povratkom u Karlovac oko 23:30h nemam javnog prijevoznog sredstva za povratak kući! Ponavljam pitanje, je li poslodavac (država) smije mene premjestiti na takvo radno mijesto i pri tome meni neosigurati prijevoz kući? Puno hvala na odgovoru!
  4. Živim na području od posebne državne skrbi, nemam niti jednu nekretninu u svome vlasništvu i nisam vlasnik niti jednog zemljišta. Moj otac je počeo graditi novu kuću neposredno prije Domovinskog rata, a upravo zbog rata ta kuća nikada nije do kraja dovršena (kuća jedino ima krov, nema čak niti prozore i vrata, sami zidovi). Zanima me je li bih ja, u slučaju da otac meni daruje tu navedenu kuću i zemljište na kojoj je ta kuća, imao pravo na državnu subvenciju za dovršetak izgradnje kuće u obliku građevinskog materijala (ili bilo kojem drugom obliku)?
  5. Hvala na informacijama. Jos bih Vas zamolio, ako bi bili toliko ljubazni da mi pojasnite sljedeca dva pitanja: Koja je, od ove tri opcije, po vasem misljenju najvjrojatnija? U slucaju druge opcije, koja je sankcija predvidena za osobu protiv koje ce biti podnesena prijava? Jos jednom hvala na informacijama.
  6. Imam problem vezan za prolazak kroz crveno svijetlo: ja sam STAJAO na semaforu, bilo mi je crveno, upalilo se zeleno i krenuo sam. Nakon sto sam usao u raskrizje udarilo me vozilo sa desne strane koje tvrdi da je njemu takoder bilo zeleno! Na moju nesrecu on ima svjedoka iz drugog vozila koje je takoder bilo na raskrizju te tvrdi da je meni bilo crveno. Neznam jeli se poznaju ili ne, a i da znam poznaju li se ne bih mogao dokazati. Ja za svjedoka imam svoju curu koja je sjedila samnom u autu. U nesreci nije bilo ozlijedenih, samo umjerena materijalna steta. Obojica smo napuhali 0.0, trenutno je predmet na sudu. Znam da sam u losijoj situaciji buduci da ce sudac vjerojatno misliti da mi je cura pristrana... Zanima me jeli tko imao slicnu situaciju i kakve su mi sanse da ne budem proglasen krivim, te kakvu kaznu mogu ocekivati u slucaju da budem proglasen krivim? Jos jedan detalj, u 4 godine koliko imam vozacku dozvolu nikad nisam dobio kaznu ni za najmanji prekrsaj. Hvala na pomoci.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija