Jump to content

pravnik10

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Radi se o ugovoru na 24 mj., a dug predstavlja 17 mj. fiksnih obaveza po mjesečnom računu koje su odjednom došle na naplatu s obzirom da je ugovor otkazan s moje strane. Uopće ne osporavam plaćanje toga+zakonske zatezne kamate i namjeravam to platiti prije ovrhe. Zadnji datum dospijeća je 08/2008. Problem je u tome što me sa TELE2 službe upućuju na tu tvrtku da se s njima dogovaram, a dogovora očigledno nema jer mi ne pada na pamet platiti njim 650kn "njihovih troškova" koji se sastoje od koverte i lista papira sa opomenom. Dakle, ako netko zna kako se postaviti i kome platiti a da to ne ode na ovrhu? I kako izračunati zakonsku zateznu kamatu ako vam ju nitko ne želi reći??
  2. Dakle ovako. Imam dugovanje prema TELE2 koje nije sporno. Dobio sam "pismo" od nekakve bezvezne firme za naplatu potraživanja "Credit-nešto" sa sjedištem na Jankomiru. Ista ta firma traži 620kn dodatnih troškova u smislu "troškova postupka". Mislim da to nisam dužan platiti, da li sam u pravu? Može li se ista "trvtka za naplatu potraživanja" tužiti zbog uznemiravanja? Naime, njihovi referenti idu tako daleko da nazivaju susjede u zgradi i raspituju se gdje sam i da li me poznaju??
  3. Evo da se i ja uključim pošto imam identičan slučaj, i to višekratno. Razgovarao sam sa odvjetnicom Zagrebparkinga i sa načelnikom Bošnjakom u Komunalnom redarstvu i sa Prometnim redarstvom. Ono što oni tvrde je to da je dopunom Odluke o komunalnom redu, komunalni redar ovlašten izdati-ostaviti kaznu od 300kn i to zbog toga što je dopunom te odluke "parkiranje zabranjeno svuda gdje nije izričito dozvoljeno, odnosno gdje se naplaćuje". Dakle vrlo jednostavno, Grad i Zagrebparking su uzurpirali sve javne površine, nogostupe i slično gdje je do prije moglo parkirati ukoliko se ostavi dovoljan razmak za pješake (što je odredio zakon), i protiv ove odluke se može žaliti, ali je u mom slučaju kao i u ostalim slučajevima ishod izvjestan ) Dakle troškovi opomene, pa zatim ovrha, pa ukoliko se žalite dodatni troškovi etc. Pauk dolazi na poziv komunalnog redara ukoliko ovaj procijeni da vozilo ometa promet te se u tom slučaju naplaćuje 300kn+500kn. Mislim da je jedino rješenje da se Odluka o komunalnom redu i njene "dopune" ospore na Ustavnom Sudu, zasad ne vidim drugog načina. Ako netko zna neka nas prosvijetli.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija